Αρθρογραφία

Και γιατί παρακαλώ, μόνο «λευκή» εβδομάδα; Χάθηκαν …τα χρώματα;

lefki evdomada maxitis kilkis

Πηγή φωτογραφίας : cretalive.gr

Μετά την πρόταση των ξενοδόχων για τη λευκή εβδομάδα και την παράταση των διακοπών για τους μαθητές η στήλη αυτή θεώρησε χρέος της να προτείνει στη κυβέρνηση και άλλων «χρωμάτων» εβδομάδες.
Κατ’ αρχάς μετά την «λευκή» εβδομάδα που θα υφίσταται κάποιες ημέρες μετά την Καθαρά Δευτέρα, θα πρέπει να ακολουθήσει η …ροζ εβδομάδα. Η εβδομάδα αυτή θα έχει διάρκεια δύο ημερών και θα είναι κάθε χρόνο πριν την Πρωταπριλιά. Δηλαδή στις 30 και 31 Μαρτίου. Σκοπός αυτής της εβδομάδας θα είναι να μπορέσουν τα παιδιά να προετοιμαστούν για τις φάρσες που θα κάνουν στους συμμαθητές τους, καθώς επίσης και αυτές που θα κάνουν στους καθηγητές τους!
Συνεχίζοντας, με βάση το χρόνο φτάνουμε στην …«κόκκινη» εβδομάδα η οποία θα κρατεί έως και τρεις ημέρες και θα λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο την δεύτερη, τρίτη και τέταρτη ημέρα του Μαΐου. Σκοπός της εβδομάδας αυτής θα είναι οι μαθητές να «χωνέψουν» καλά όλα όσα έφαγαν την Πρωτομαγιά! Επίσης, αν έχει καλό καιρό, θα διοργανώνεται …«μπουγέλο» σε όλα τα λύκεια της χώρας με συμμετοχή μαθητών και από το γυμνάσιο. Στα δημοτικά θα διοργανώνονται αγώνες ποδοσφαίρου.
Κατόπιν και κατά τη διάρκεια των εξετάσεων του Ιουνίου, και μόνον για τα λύκεια, θα πρέπει να θεσπιστεί η …«κίτρινη» εβδομάδα. Η εβδομάδα αυτή θα διαρκεί δύο μέρες και θα ισχύει μετά ακριβώς από την ημέρα του Αγίου Πνεύματος. Σκοπός της εβδομάδας αυτής θα είναι η εύρεση καλών τιμών σε πακέτα διακοπών για τους μαθητές, για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο! Στους μαθητές της τρίτης λυκείου η κίτρινη εβδομάδα θα έχει διάρκεια τριών ημερών για …ευνόητους λόγους.
Η …«μαύρη» εβδομάδα θα διαρκεί μιάν ημέρα και θα ισχύει κάθε χρόνο την 31η Ιουλίου! Την εβδομάδα αυτή όλοι οι μαθητές θα πηγαίνουν στο σχολείο και θα κάνουν ένα «γεμάτο» οκτάωρο με τα πιο δύσκολα μαθήματα που θα συναντήσουν την ερχόμενη χρονιά. Σκοπός είναι να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα ώστε να ξέρουν τι είδους σχολικά θα χρειαστεί να προμηθευτούν πριν την έναρξη της νέας χρονιάς! Για τους μαθητές της τρίτης λυκείου θα ισχύει το ίδιο με τη μόνη διαφορά ότι θα πηγαίνουν στις σχολές που επέλεξαν. Η διάρκεια της «μαύρης» εβδομάδας θα αυξηθεί, για να προλάβουν να γυρίσουν και όλα τα στέκια της νέας πόλης τους!
Τέλος, κάθε Φθινόπωρο περί την 28η Οκτωβρίου και τρεις ημέρες μετά θα πρέπει να ισχύσει η …«μπλε» εβδομάδα. Θα έχει διάρκεια τεσσάρων ημερών και σκοπός της εβδομάδας αυτής θα είναι φύγει όλος ο αρνητισμός του ΟΧΙ που έχει συγκεντρωθεί στις καρδιές των μαθητών από τις γιορτές της ιστορικής επετείου! Τότε θα διενεργούνται και οι εκλογές των πενταμελών και δεκαπενταμελών με τις αρχαιρεσίες να κρατούν μέχρι ο …πιό ωραίος του σχολείου να βγει πρώτος σε ψήφους και να γίνει ο πρόεδρος του 15μελούς!
Αυτές είναι οι προτάσεις της παρούσας στήλης για εβδομάδες που θα πρέπει να ισχύσουν με σκοπό την τόνωση των μαθητών και την βελτιστοποίηση της παιδείας για την οποία γίνονται βεβαίως όλες αυτές οι αλλαγές.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Οι αγάπες… «πληγώνουν»

Πληροφορηθήκαμε από τον πρόεδρο του εργατικοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς (ΕΚΚ) Τάσο Καπνίδη, ότι η άτυχη εργαζομένη στον δήμου Κιλκίς, η οποία […]