Αρθρογραφία

«Ταξίδι» έκφρασης

writing-maxitis-kilkis-arthrografiaΠάει ένας χρόνος από την 5η Μαρτίου του 2013 όπου και δημοσιεύθηκε το πρώτο μου κείμενο στην εφημερίδα, που κρατείτε στα χέρια σας. Ένας χρόνος από το ξεκίνημα μιας ασχολίας που πάντα είχα στο μυαλό μου και πάντα ήθελα να ασκήσω.

Τότε λοιπόν που μου έδωσαν την ευκαιρία οι άνθρωποι του «Μαχητή» και ιδιαιτέρως ο κ. Δημήτρης Ορφανίδης τον οποίο και θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά μέσα από αυτήν εδώ τη στήλη. Τη στήλη που ξεκίνησε σαν «ΑρθροΧημείες», διότι η χημεία είναι μεγάλη αγάπη και μετά έγινε «Γραφίτης και διαμάντι». Διότι αυτό ήταν, είναι και θα είναι το περιεχόμενο της. Ο άνθρακας ως στοιχείο της φύσης έχει πολλές μορφές. Η μια εξ αυτών είναι ο γραφίτης, ο οποίος είναι φθηνός, κοινός και εύκολα διαθέσιμος. Η άλλη μορφή είναι το διαμάντι, το οποίο το συναντάμε σπανιότερα, έχει μεγάλη αξία και το εκτιμούμε περισσότερο. Και τα δύο, όμως, προέρχονται από το ίδιο στοιχείο. Έτσι και με τους ανθρώπους και τα γεγονότα.

Γράφω για τα σημαντικά και τα ασήμαντα που συμβαίνουν γύρω μας και μας απασχολούν. Αν και θα μου πείτε για να μας απασχολούν δεν μπορεί να είναι ασήμαντα. Δίκιο έχετε. Και όμως διαφορετική αξία έχουν τα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Γι’ αυτό και τα κατατάσσουμε. Από όλα, όμως, μπορούμε να πάρουμε κάτι. Το καθετί που μας συμβαίνει μπορεί να μας δώσει ένα μήνυμα, μια διδαχή. Και είναι ωραίο να μαθαίνουμε μέσα από συμπεριφορές και γεγονότα. Να παρατηρούμε και να σχολιάζουμε. Να σκεφτόμαστε τι θα κάναμε εμείς και πώς θα αντιδρούσαμε. Να εκφραζόμαστε.

Η έκφραση. Αυτός είναι και ο λόγος που αγαπώ πολύ αυτή τη στήλη. Διότι μου δίνει την δυνατότητα να εκφράζω την γνώμη μου, τις απόψεις και κυρίως τις ανησυχίες μου. Και αυτό μου δίνει την χαρά να βρίσκω ανθρώπους που ταυτίζονται και να συζητάμε τις ανησυχίες μας. Ανθρώπους που διαφωνούνε με τα γραφόμενα μου και να ανταλλάσουμε απόψεις στα διάφορα θέματα. Και έτσι ακούς διαφορετικές απόψεις και αντιδράσεις, επικοινωνείς, οδηγείσαι σε «μονοπάτια», που δεν θα έφτανες χωρίς την καθοδήγηση της άλλης άποψης.

Αυτό είναι το όμορφο «ταξίδι» της έκφρασης για μένα και αυτό το «ταξίδι» έχει σαν αρχή αυτή την στήλη. Ευχαριστώ πολύ όλους τους αναγνώστες για την αλληλεπίδραση που έχουμε. Να εκφράζεστε και να διαμορφώνετε άποψη.

Περισσότερα

Εννέα παλικάρια… πριν 60 χρόνια

Άνοιξη του 1964, ακριβώς πριν 60 χρόνια, εννέα παλικάρια, απόγευμα Κυριακής λίγο πριν αρχίσει η βόλτα (νυφοπάζαρο) στην κεντρική οδό […]

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΧΟΤΖΑ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ

Η έρευνα ιστορικών αρχείων που αφορούν τον τόπο μας ήταν πάντοτε στα άμεσα ενδιαφέροντα μου, παρόλο που η αναζήτηση ψηγμάτων […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας