Αρθρογραφία

Στους στόχους της νέας χρονιάς δεν πρέπει να προσθέτουμε όσους δεν επιτύχαμε την προηγούμενη

Έφυγε το «γερασμένο» και ταλαιπωρημένο 2014 και ήδη διανύουμε τις πρώτες ημέρες του χρόνου αυτού που στο τέλος του, κρύβει μια μούντζα. Το σωτήριον έτος 2015 ήδη έχει ξεκινήσει και «μπήκε φορτσάτο». Προβλέπεται δε γεμάτο από αλλαγές δεδομένων και πληθώρα εξελίξεων όσον αφορά τουλάχιστον στην Ελλάδα μας.

Όμως, για να έχουμε μια ομαλή μετάβαση στον νέο χρόνο κάναμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες; Και μην πάει το μυαλό σας σε «ρεβεγιόν» και «χανγκόβερ» από το ξενύχτι με οικογένεια και φίλους παραμονή Πρωτοχρονιάς και κοπή βασιλόπιτας. Εννοώ τις απαραίτητες διαδικασίες που απαιτούνται για να μην λέμε πάλι στο τέλος του 2015 ότι είναι μια χάλια χρόνια και περιμένουμε πολλά από την επόμενη όπως συνηθίζουμε να κάνουμε. Ποιές είναι αυτές οι διαδικασίες; Της καταγραφής και του απολογισμού.

Γιατί να κουβαλάμε καταστάσεις και ανθρώπους, που μας κούρασαν την χρονιά που φεύγει; Γατί να μην τους αφήσουμε στο παρελθόν όπως αφήνουμε και όλες τις κακές στιγμές του 2014; Θα πρέπει να απομακρυνθούμε από ανθρώπους που την χρονιά που έφυγε μόνο άσχημες στιγμές μας έχουν προσφέρει. Ανθρώπους που δεν σχετίζονται πουθενά με τους νέους στόχους, τους οποίους έχουμε θέσει για την καινούργια χρονιά. Ανθρώπους που θα μας πάνε πίσω και θα μας κρατήσουν δέσμιους καταστάσεων, οι οποίες μόνο κακό μπορεί να μας κάνουν.

Πρέπει επίσης κατά την καταγραφή να θυμηθούμε, όσο επίπονο και αν είναι, όλες οι εκείνες τις αποφάσεις που λάβαμε και οι οποίες μας οδήγησαν σε λάθη. Να σκεφτούμε γιατί λειτουργήσαμε έτσι και τι έπρεπε να είχαμε κάνει. Να μάθουμε μέσα από τις λάθος επιλογές μας και να προσπαθήσουμε να τις αλλάξουμε, για να μην επαναληφθούν και να είναι όσο λιγότερα γίνεται τα λάθη μας τη καινούργια χρονιά. Να δούμε τους στόχους τους οποίους θέσαμε τη περασμένη χρονιά και να «τσεκάρουμε» όσους έχουμε επιτύχει αλλά και να υπογραμμίσουμε όσους δεν καταφέραμε να φέρουμε εις πέρας. Να τους προσθέσουμε στους στόχους της καινούργιας χρονιάς και να προσπαθήσουμε έως το τέλος της να τους έχουμε υλοποιήσει. Διότι, αν κουβαλάμε κάθε χρονιά μαζί με τους νέους στόχους που θέτουμε και αυτούς της προηγούμενης τότε δε θα καταφέρουμε να επιτύχουμε κανέναν.

Έτσι, λοιπόν, ο απολογισμός θα μας βοηθήσει να απαλλαγούμε από ότι μας άφησε στάσιμους ή μας στενοχώρησε την χρονιά που «έφυγε» και να αντιμετωπίσουμε τις μελλοντικές προκλήσεις ανανεωμένοι και πιο δυνατοί, καθώς θα έχουμε μάθει από συμπεριφορές, αντιδράσεις και λάθη του παρελθόντος. Είναι η ευκαιρία μας να αποδεσμευτούμε από ό,τι μας «χαλάει» και να γνωρίσουμε καινούργια πράγματα που θα μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους. Καλή χρονιά γεμάτη υγεία, γαλήνη και ευλογία σε όλους τους αναγνώστες.

Περισσότερα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]

Δείτε ακόμα