Αρθρογραφία

Συναυλίες: Το «κερασάκι» στην «τούρτα» του Καλοκαιριού

sinaylia-kalokairi-vrady-maxitis-kilkisΊσως η πιο αγαπημένη εποχή των περισσοτέρων εξ ημών έφτασε και δεν σας κρύβω ότι ανυπομονώ να τελειώσω με την εξεταστική μου περίοδος για να απολαύσω εκείνα τα ατελείωτα βράδια με φίλους σε παρκάκια, τις ξέγνοιαστες βόλτες και φυσικά εκτός από τη θάλασσα και τις συναυλίες όπου κάθε χρόνο ανυπομονώ να πάω.
Είναι συνδεδεμένες με το Καλοκαίρι και νομίζω ότι δεν είναι μόνο για μένα αλλά και για εσάς.

Από τα πανηγύρια και τα ποντιακά μέχρι τις συναυλίες σε θέατρα και άλλους ανοιχτούς χώρους όπως για παράδειγμα, στις όχθες ποταμών. Αγαπώ. Νομίζω πως είναι ότι πιο όμορφο να κάθεσαι κάτω από το καλοκαιρινό φεγγαράκι, η ατμόσφαιρα να μυρίζει αντικουνουπικό και με καλή παρέα να απολαμβάνεις φωνές και τραγούδια που σε γεμίζουν συναισθήματα. Να γίνεσαι ένα με όλους τους υπόλοιπους μέσα στο συναυλιακό χώρο και να τραγουδάτε όλοι μαζί τα τραγούδια, που σε τόσες στιγμές σας έχουν κρατήσει συντροφιά.

Αυτό είναι το κλίμα της συναυλίας. Έτσι τόσες εκατοντάδες ή ακόμη και χιλιάδες κόσμου ενώνεται συναισθηματικά. Μέσω της μουσικής. Και η αλήθεια είναι ότι αυτή την ένωση μόνο η μουσική μπορεί να την προσφέρει τόσο αποτελεσματικά, πιστεύω. Μελωδίες και στίχοι που κάτι σημαίνουν για όλους τους παρευρισκόμενους, για αυτό και είναι εκεί. Να τραγουδήσουν μαζί με τον άνθρωπο που ακούν στις δύσκολες ή στις εύκολες στιγμές τους, τραγούδια που τους προκαλούν ή τους θυμίζουν κάτι. Να «ξεδώσουν» παρέα με τους αγαπημένους τους ανθρώπους και να μοιραστούν ένα καλοκαιρινό βράδυ, από αυτά που έχουμε να θυμόμαστε όταν μετά από καιρό θα μαζευόμαστε σε τραπέζια και θα λέμε ιστορίες από τα παλιά.

Οι συναυλίες ειδικά για πόλεις όπως τη δική μας, είναι κάτι πολύ ξεχωριστό. Δεν βλέπουμε συχνά τέτοιου είδους εκδηλώσεις και για αυτό όταν συμβαίνουν, είναι υπέροχο. Το ζούμε και το ευχαριστιόμαστε ένα παραπάνω. Και πολύ καλά κάνουμε! Διότι και τους αξίζει και μας αξίζει. Διότι αυτά τα μοναδικά συναισθήματα που προκαλούνται, οι μνήμες, που έρχονται στο μυαλό μας, και το δέσιμο με τους ανθρώπους, που μοιραζόμαστε τις στιγμές εκείνες, είναι ανεκτίμητης αξίας.

Ανυπομονώ, λοιπόν, να πάω και φέτος στη πρώτη μου συναυλία και σας προτρέπω και εσάς να κοιτάξετε το πρόγραμμα συναυλιών της πόλης μας, αλλά και των φεστιβάλ που γίνονται ανά την Ελλάδα και να κανονίσετε με τη παρέα σας. Γιατί η μουσική είναι ένα ταξίδι που κανείς δε θα μπορούσε χωρίς να έχει ένα εισιτήριο.

Περισσότερα

Για την μπούκλα

Πρόσφατα είχα την τύχη, που αρχικά ήταν χαρά, να παρακολουθήσω την παράσταση «Μπούκλα 99» της Νεφέλης Μεγκ, στον πολύ όμορφο […]

Ο Βλάσιος Γ. Σκορδέλης

Γεννήθηκε στην Στενήμαχο Ανατολικής Ρωμυλίας (Βόρεια Θράκη) το έτος 1830 και πέθανε στην Αθήνα το 1898. Μετά την αποφοίτησή του […]

Δείτε ακόμα