Αρθρογραφία

Η περίοδος της προσφοράς

Πηγή εικόνας : charitychoice.co.uk

Πηγή εικόνας : charitychoice.co.uk

Πλησιάζει μία από τις ομορφότερες γιορτές του χρόνου, καθώς ήδη διανύουμε το τελευταίο κεφάλαιο από τα δώδεκα συνολικά, που έχει ο χρόνος. Το κεφάλαιο 12, λοιπόν, που έχει τον τίτλο Δεκέμβριος, ίσως είναι και αυτό με το πιο εορταστικό και αγαπησιάρικο κλίμα από όλα τα κεφάλαια της χρονιάς.

Για πολλούς τα Χριστούγεννα συνδέονται και με την μελαγχολία. Ίσως την πιό γλυκιά μελαγχολία, που μπορεί να έχει κάποιος, διότι ο λόγος που την αισθανόμαστε, είναι τα συναισθήματα αγάπης, τα οποία γίνονται πιο έντονα. Όχι για τους ανθρώπους που είναι γύρω μας, αλλά για τους υπόλοιπους, που την υπόλοιπη χρονιά είναι απλώς ξένοι και έξω από το δικό μας μικρόκοσμο. Τα Χριστούγεννα όμως μας θυμίζουν εντόνως αυτούς τους ανθρώπους. Διότι, πως είναι δυνατόν να είμαστε όλοι μαζεμένοι στο σπίτι για να φάμε και να γιορτάσουμε, ο καθένας με τον τρόπο του, και κάποιοι συνάνθρωποι μας να είναι έξω στο χιόνι που για εμάς είναι απολαυστικό, αλλά για αυτούς μαρτύριο; Γινόμαστε περισσότερο ευαίσθητοι.

Για αυτό και τα Χριστούγεννα είναι η περίοδος της προσφοράς. Διοργανώνονται δράσεις και προσφέρουμε όπου μπορούμε τον οβολό μας. Γινόμαστε εθελοντές και ενισχύουμε ωραίες πράξεις να έρθουν εις πέρας. Όχι από λύπηση, αλλά από αγάπη. Μια αγάπη που αισθανόμαστε πιό έντονα αυτές τις ημέρες. Για τους ανθρώπους εκείνους που θα θέλαμε να έχουν τουλάχιστον τα βασικά, τα οποία εμείς απολαμβάνουμε αυτές τις ημέρες.

Διότι τα βασικά είναι αυτά, που χρειάζονται για να περάσουμε όμορφα. Αγαπημένοι άνθρωποι, μαγειρεμένο φαγητό, μερικά στολίδια για να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα και, φυσικά πολλά χαμόγελα είναι τα συστατικά, για να νιώσει η ψυχή μας την γαλήνη που της χρειάζεται. Ούτε τζάκια με τεράστια δέντρα, ούτε ακριβά δώρα, ούτε περιττές πολυτέλειες, που θα κρύψουν το κενό της καρδιάς. Διότι, τι να τις κάνεις τις πολυτέλειες, αν δεν νιώθεις όμορφα βλέποντας τα χαμόγελα των ανθρώπων που αγαπάς;

Αυτό είναι και το νόημα της προσφοράς. Δίνουμε από το περίσσευμα των συναισθημάτων μας και μέσω αυτής της προσφοράς γεμίζουμε πάλι με αγάπη την καρδιά μας. Και μην ξεχνάτε, ότι τα πιο ωραία δώρα είναι δωρεάν. Μια αγκαλιά, ένα χαμόγελο, μια καλή κουβέντα.

Περισσότερα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]

Δείτε ακόμα