Αρθρογραφία

Όταν η τεχνολογία συμβαδίζει με το πνεύμα της ανθρωπιάς

thecitygame-android-maxitis-kilkisΜου αρέσει πολύ να ψάχνω και να δοκιμάζω καινούργιες εφαρμογές στο τηλέφωνό μου. Μπορώ να πω, ότι είμαι από εκείνους τους εθισμένους, που προσπαθούν να κάνουν τα πάντα μέσα από το κινητό τους και όλη την ώρα φίλοι και οικογένεια λένε “άσε και λίγο το κινητό σου”. Ψάχνοντας, λοιπόν, στο ηλεκτρονικό κατάστημα εφαρμογών, βρήκα την εφαρμογή που με παρακίνησε να γίνω λίγο καλύτερος άνθρωπος. Και το όνομα αυτής; The city game (Δε σίτυ γκέιμ=Το παιχνίδι της πόλης).

Με το σύνθημα “Κάνε μια καλή πράξη κάθε μέρα” η εφαρμογή αυτή μας προτρέπει να σκεφτούμε λίγο πιο περιβαλλοντικά και αλληλέγγυα, κάνοντας καλές πράξεις και ανεβάζοντας μια φωτογραφία ως απόδειξη αυτών των πράξεων. Το «social game» ή κοινωνικό παιχνίδι όπως το χαρακτήρισα είναι γεμάτο αποστολές που μας λένε τι πρέπει να κάνουμε. Αποστολές, όπως το να χρησιμοποιούμε «θερμό» αντί για πλαστικά κυπελλάκια όταν πίνουμε τον καφέ μας στη δουλειά, να δώσουμε αίμα, να ανακυκλώνουμε, να θυμόμαστε τους αγαπημένους μας ανθρώπους που βρίσκονται στη τρίτη ηλικία, να εξοικονομούμε ενέργεια κλείνοντας τις ηλεκτρονικές συσκευές όταν δεν τις χρησιμοποιούμε και πολλές πολλές ακόμη αποστολές μας περιμένουν να τις εξερευνήσουμε και να προκαλέσουμε και τους φίλους μας να κάνουν το ίδιο.

Φυσικά υπάρχει και το κίνητρο της επιβράβευσης. Κάθε αποστολή επιβραβεύεται με έναν αριθμό πόντων που ο χρήστης μαζεύει για να τους χρησιμοποιήσει έπειτα είτε παίρνοντας κάποιο δώρο από την εφαρμογή όπως για παράδειγμα θερμό, τσάντες από καμβά, φορτιστή επαναφορτιζόμενων μπαταριών ή ακόμη και οικιακό κάδο κομποστοποίησης για οικιακή χρήση. Ακόμη υπάρχουν και τα δώρα προς άλλους. Ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει τους πόντους του για να δωρίσει για παράδειγμα τροφή σε παιδιά που υποσιτίζονται ή φάρμακα σε παιδιά που είναι άρρωστα και δεν έχουν πρόσβαση σε νοσοκομεία. Αυτό γίνεται μέσω των εθελοντικών οργανώσεων που η εφαρμογή συνεργάζεται.

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή ξεκίνησα να αποκτώ συνήθειες που δεν τις είχα πριν. Στο βωμό της συλλογής πόντων και της πρόκλησης της μιας καλής πράξης κάθε μέρα ξεκίνησα να μαζεύω ότι πλαστικό χρησιμοποιώ και να το ανακυκλώνω στο τέλος της εβδομάδας. Επίσης, φροντίζω να μην ξεχνώ να δίνω αίμα και να ψάχνω γύρω μου για καλές πράξεις και καινούργιες αποστολές που μπορώ ως χρήστης να προτείνω στους υπόλοιπους. Το «The city game» είναι η εφαρμογή που θα μας κάνει λίγο καλύτερους ανθρώπους αποκτώντας κολλήματα που θα κάνουν λίγο καλύτερο τον κόσμο μας. Οι χρήστες κινητών με λογισμικό android (αντρόιντ) μπορούν να την κατεβάσουν από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Google (Γκουγκλ), το play store (πλαίυ στόρ). Οι χρήστες με λογισμικό iOS πρέπει να περιμένουν λίγες μέρες ακόμη. Ακόμη και να μην έχετε την εφαρμογή στο κινητό σας μπορείτε να ξεκινήσετε τις καλές πράξεις και να δώσετε το καλό παράδειγμα στους γύρω σας. Διότι, αν θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο, πρέπει πρώτα να αλλάξουμε τον εαυτό μας.

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή από εδώ

Περισσότερα
Δείτε ακόμα