Αρθρογραφία

Μύρισε Άνοιξη

Αυτό είναι ένα σοκάκι στο Μόλυβο της Λέσβου όπου διακρίθηκε ως ένα από τα ομορφότερα του κόσμου

Αυτό είναι ένα σοκάκι στο Μόλυβο της Λέσβου όπου διακρίθηκε ως ένα από τα ομορφότερα του κόσμου

Σιγά-σιγά «ανοίγει» ο καιρός και «ανεβαίνει» η θερμοκρασία, παρά τις ασταμάτητες βροχές και καταιγίδες, οι οποίες συνεχίζονται ακάθεκτες, μάλλον επειδή δεν έχουν «καταλάβει», ότι ήδη διανύουμε την τρίτη εβδομάδα του Μαρτίου. Θα μου πείτε οι μπόρες είναι χαρακτηριστικό της Ανοιξης. Συμφωνώ. Και έχουν και την ομορφιά τους, αλλά μέχρις ενός ορίου. Να ρίξει μια βροχούλα ίσα ίσα για να βγει μετά το ουράνιο τόξο και να μας κάνει πιο αισιόδοξους κοιτάζοντας το. Έως εκεί η ανοιξιάτικη μπόρα είναι επιθυμητή.

Καθώς όμως μπαίνουμε πιο βαθιά στην Ανοιξη και όλα γύρω μας ανθίζουν οι μυρωδιές είναι έντονες και υπέροχες. Μας κάνουν λίγο πιο αισιόδοξους και πολύ πιο «ανοιχτούς». Μαζί και ο ήλιος, που τον βλέπουμε περισσότερο καθώς μεγαλώνει η ημέρα. Μας παρακινεί να πετάξουμε τα μαύρα και τα γκρι, τα μπουφάν και τις ζακέτες, τα μάλλινα και τα χοντρά φούτερ και να βάλουμε χρώματα και σχέδια. Και έτσι πιο αισιόδοξοι και πιο χρωματιστοί να βγούμε έξω και να χαρούμε την ημέρα. Είναι ένα πολύ όμορφο στιγμιότυπο να βλέπεις ανθρώπους να κάθονται έξω από τις καφετηρίες και τα μαγαζιά, παρ’ όλο που ακόμη δεν μπορείς να βγεις με το κοντομάνικο, και να χαίρονται την ημέρα και τον ήλιο. Να κάνουν ατελείωτες βόλτες σε στενά και σε πλατείες γελώντας δυνατά. Και όλα αυτά, διότι αυτός ο ήλιος μας φτιάχνει τη διάθεση.

Έτσι λοιπόν αυτή η μυρωδιά μαζί με τον καιρό, που αλλάζει, και την ημέρα που μεγαλώνει, μας γεμίζει ενέργεια και μας δίνει την επιθυμία να κάνουμε καινούργια πράγματα. Μας παρακινεί να γίνουμε λίγο πιο κοινωνικοί και να πάρουμε στο τηλέφωνο ανθρώπους που έχουμε ξεχάσει. Μας βγάζει από την μιζέρια της καθημερινότητας γιατί ξέρουμε ότι μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτή κάνοντας απλά μια βόλτα στα στενά της πόλης. Θα δούμε τόσο όμορφες εικόνες που θα ξεχάσουμε ό,τι ταλαιπωρεί το μυαλό μας και θα γυρίσουμε από την βόλτα έχοντας πάρει ενέργεια και αποθέματα από τις όμορφες εικόνες και από τις αναμνήσεις, που θα έρθουν στο μυαλό αν κάνουμε βόλτα στα στέκια που είχαμε ως παιδιά. Ίσως ανακαλύψουμε και καινούργια πράγματα τα οποία το σκοτάδι και το κρύο του Χειμώνα μας έκρυβαν.

Φορέστε, λοιπόν, τα πιο ελαφριά ρούχα σας, πάρτε στο τηλέφωνο φίλους και συγγενείς που παραμερίσατε λίγο το προηγούμενο διάστημα και αδράξετε την ευκαιρία για κουβεντούλα και βολτούλα στις ανθισμένες γωνιές της πόλης. Αλλάξτε διάθεση, φορέστε το πιο μεγάλο σας χαμόγελο και κοιτώντας τον γαλανό ουρανό, γεμίστε αισιοδοξία και δύναμη για να αντιμετωπίσετε ότι σας προβληματίζει. Ένα Χριστός Ανέστη έμεινε και μετά βουρ για Καλοκαίρι.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Συγχαρητήριο του «Μαχητή»

Το δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή» συγχαίρει θερμά την Χριστίνα Ζώτου από τον Καμπάνη: -Για τις άριστες κύριες και μεταπτυχιακές σπουδές […]