Αρθρογραφία

Το σαφές μήνυμα της δημοσιότητας

Πηγή εικόνας : www.tlife.gr

Πηγή εικόνας : www.tlife.gr

Το συμπέρασμα αυτών των εκλογών νομίζω πως ήταν το πλέον κατανοητό. Η κοινωνία κατάφερε να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα μέσω των αυτοδιοικητικών εκλογών καθώς και των ευρωεκλογών. Θέλουμε στην εξουσία ανθρώπους με επώνυμο.

Θα σκέφτεστε τώρα τι λέει αυτός, αφού όλοι έχουμε επώνυμο. Κι όμως υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που για ανεξήγητους μέχρι στιγμής λόγους τους ονομάζουμε επώνυμους. Σαν να έχουν μόνο αυτοί επώνυμο και όλοι οι υπόλοιποι να είμαστε απλά ονόματα. Για αυτό και εγώ προτιμώ το χαρακτηρισμό «διάσημος». Πολλά και σε αυτές τις εκλογές τα πρόσωπα που έθεσαν υποψηφιότητα και έχουν εκτεθεί λόγω της δουλειάς τους στο γυαλί. Από δημοτικοί σύμβουλοι μέχρι ευρωβουλευτές αρκετοί διάσημοι έθεσαν εαυτόν στη κρίση του κοινού. Όχι με νούμερα αυτή τη φορά αλλά με σταυρούς.

Και η πλειοψηφία αυτών προτιμήθηκε και σταυρώθηκε. Όπως για παράδειγμα ο Θοδωρής Ζαγοράκης ο οποίος μας είχε κάνει περήφανους μαζί με όλη την ομάδα του 2004 κατακτώντας το Ευρωπαϊκό Κύπελλο ποδοσφαίρου. Εκλέχθηκε παρόλες τις αντιδράσεις των κατά τόπους συνδέσμων του ΠΑΟΚ (της ομάδας όπου διατέλεσε και παράγοντας), και οι οποίες δεν ίδρωσαν το αυτί των ψηφοφόρων θαυμαστών που τον έκριναν ικανό να μας εκπροσωπεί για τα επόμενα πέντε χρόνια στις Βρυξέλλες. Η πολύ γνωστή δημοσιογράφος του mega Μαρία Σπυράκη ήταν επίσης μια ακόμη επιλογή των ψηφοφόρων για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ενώ άσχημα δεν τα πήγε αν και δεν εκλέχθηκε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος.

Επίσης σε διάφορους δήμους της Αθήνας μεταξύ των πρώτων σε σταυρούς προτίμησης ήταν η γνωστή ηθοποιός Βάνα Μπάρμπα, όπως και οι ηθοποιοί Τάσος Χαλκιάς, Ντίνος Καρύδης και Αντώνης Καφετζόπουλος. Στα ψηφοδέλτια των δύο υποψηφίων που πήγαν στη δεύτερη Κυριακή για τον δήμο του Πειραιά, του Νίκου Μώραλη και Βασίλη Μιχαλολιάκου ήταν υποψήφιοι ο Αντώνης Νικοπολίδης και ο Γιώργος Σιγάλας αντίστοιχα. Γιατί ο κόσμος των αθλημάτων ήθελε εκπροσώπηση παντού. Έτσι σκέφτηκαν και στο υπουργείο παιδείας και πήραν μεταγραφή τον πρώην ποδοσφαιριστή Γιώργο Ανατολάκη ο οποίος πλέον εργάζεται εκεί. Και ο κόσμος του τραγουδιού όμως είχε τον δικό του εκπρόσωπο και για αυτό ο Λευτέρης Πανταζής εκλέχθηκε από τους πρώτους. Μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι Απόστολος Γκλέτσος και Ηλίας Ψινάκης εκλέχθηκαν δήμαρχοι από την πρώτη Κυριακή.

Δώσαμε το μήνυμα της στήριξης σε ανθρώπους που έμπαιναν στα σπίτια μας πιο συχνά από τους πολιτικούς ή τους πολιτικάντηδες. Εμπιστευθήκαμε ανθρώπους πιο οικείους σε εμάς παρόλο που προσωπικά δε τους γνωρίζαμε. Το μόνο που μένει είναι μας αποδείξουν ότι αξίζουν και ότι για αυτούς η αυτοδιοίκηση δεν αποτελεί ένα ακόμα εξτραδάκι . Θα τα καταφέρουν λέτε ή το σίριαλ «Εκλογές» θα κοπεί λόγω χαμηλών «αποδόσεων» των συμμετεχόντων;

Περισσότερα
Δείτε ακόμα