Μία δικαίωση που προκαλεί …πολλές έντονες ανησυχίες

Αρθρογραφία /

karamanlis-maxitis-ypoklopesΜε δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής» έγινε γνωστό ότι βρέθηκε στην περιοχή της Βάρκιζας κεραία, η οποία σχετίζεται με τις υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών επί κυβερνήσεως Κωσνταντίνου Καραμανλή, πριν οκτώ περίπου χρόνια, όταν τα σκάνδαλα είχαν προσλάβει την μορφή «σήριαλ», όπου σχεδόν κάθε δίμηνο είχαμε και καινούργιο επεισόδιο με ένα «φρέσκο» σκάνδαλο να «αποκαλύπτεται».

Τώρα, όμως βλέπουμε ότι ο παρονομαστής πολλών εξ αυτών των σκανδάλων είναι κοινός και προέρχεται… από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Οι περισσότεροι εκ των ιδιοκτητών διαμερισμάτων στη πολυκατοικία, όπου βρέθηκε η κεραία, είναι Ελληνοαμερικανοί. Μάλιστα έχει ασκηθεί και δίωξη εις βάρους μέλους της CIA ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στον χώρο όπου βρέθηκε η κεραία, παλαιότερα λειτουργούσε και δεύτερη κεραία η οποία πιθανόν ήταν συλλογής πληροφοριών. Όπως, λοιπόν, φαίνεται, και αν το σχέδιο «Πυθία» συνεχιστεί και δεν θαφτεί, θα αποκαλυφθούν πολλά πράγματα για τους ξένους δακτύλους, που φοβήθηκαν για τα συμφέροντα τους κατά την διακυβέρνηση της χώρας από τον Κώστα Καραμανλή.

Έτσι, λοιπόν, όσοι δύσπιστοι θεωρούσαν αυτές τις ιστορίες ως σενάρια συνομωσίας, θα πρέπει να αναθεωρήσουν. Και αν αποκαλυφθούν με ονόματα και στοιχεία τα κατασκευασμένα σκάνδαλα, θα αποκαλυφθεί και ο σκοπός, που αυτά είχαν. Διότι τότε θα έχει συμπληρωθεί το παζλ. Γνωρίζουμε πολλά από όσα συνέβησαν τότε, απλώς πρέπει να επιβεβαιωθούν, και, κυρίως, γνωρίζουμε τα όσα έγιναν μετά από τις εκλογές του 2009.

Ενώνοντας όλα αυτά τα γεγονότα μπορούν εύκολα να εξαχθούν συμπεράσματα για την πολιτική της υπερδύναμης των ΗΠΑ, καθώς και για τα συμφέροντα, όπως και για το ποιοι άνθρωποι τα υπηρετούν. Είναι, βεβαίως, ανησυχητικό το αίσθημα, ότι δεν υπάρχει απόλυτη ελευθερία διακυβέρνησης, και για αυτό η ανάγκη για την ύπαρξη εξουσίας η οποία δεν θα επηρεαστεί ή θα αλλάξει ρότα, είναι έντονη. Μια κυβέρνηση την οποία θα εμπιστεύεται η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου και η οποία θα πρέπει να δυναμώσει τη φωνή της Ελλάδας στο εξωτερικό, αλλά να την καταστήσει μια σχεδόν αυτόνομη χώρα.

Περισσότερα

Ο ΑΓΙΟΣ ΤΡΥΦΩΝ ΜΑΡΤΥΡΑΣ, ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΩΝ – Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ, ΤΟ ΚΟΥΡΜΠΑΝΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ

Ο Βίος και το μαρτύριο του Αγίου Τρύφωνα Την 1η Φεβρουαρίου κάθε χρόνο η Ορθόδοξη Εκκλησία μας εορτάζει και τιμά […]

Δείτε ακόμα