Αρθρογραφία

Μία δικαίωση που προκαλεί …πολλές έντονες ανησυχίες

karamanlis-maxitis-ypoklopesΜε δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής» έγινε γνωστό ότι βρέθηκε στην περιοχή της Βάρκιζας κεραία, η οποία σχετίζεται με τις υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών επί κυβερνήσεως Κωσνταντίνου Καραμανλή, πριν οκτώ περίπου χρόνια, όταν τα σκάνδαλα είχαν προσλάβει την μορφή «σήριαλ», όπου σχεδόν κάθε δίμηνο είχαμε και καινούργιο επεισόδιο με ένα «φρέσκο» σκάνδαλο να «αποκαλύπτεται».

Τώρα, όμως βλέπουμε ότι ο παρονομαστής πολλών εξ αυτών των σκανδάλων είναι κοινός και προέρχεται… από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Οι περισσότεροι εκ των ιδιοκτητών διαμερισμάτων στη πολυκατοικία, όπου βρέθηκε η κεραία, είναι Ελληνοαμερικανοί. Μάλιστα έχει ασκηθεί και δίωξη εις βάρους μέλους της CIA ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στον χώρο όπου βρέθηκε η κεραία, παλαιότερα λειτουργούσε και δεύτερη κεραία η οποία πιθανόν ήταν συλλογής πληροφοριών. Όπως, λοιπόν, φαίνεται, και αν το σχέδιο «Πυθία» συνεχιστεί και δεν θαφτεί, θα αποκαλυφθούν πολλά πράγματα για τους ξένους δακτύλους, που φοβήθηκαν για τα συμφέροντα τους κατά την διακυβέρνηση της χώρας από τον Κώστα Καραμανλή.

Έτσι, λοιπόν, όσοι δύσπιστοι θεωρούσαν αυτές τις ιστορίες ως σενάρια συνομωσίας, θα πρέπει να αναθεωρήσουν. Και αν αποκαλυφθούν με ονόματα και στοιχεία τα κατασκευασμένα σκάνδαλα, θα αποκαλυφθεί και ο σκοπός, που αυτά είχαν. Διότι τότε θα έχει συμπληρωθεί το παζλ. Γνωρίζουμε πολλά από όσα συνέβησαν τότε, απλώς πρέπει να επιβεβαιωθούν, και, κυρίως, γνωρίζουμε τα όσα έγιναν μετά από τις εκλογές του 2009.

Ενώνοντας όλα αυτά τα γεγονότα μπορούν εύκολα να εξαχθούν συμπεράσματα για την πολιτική της υπερδύναμης των ΗΠΑ, καθώς και για τα συμφέροντα, όπως και για το ποιοι άνθρωποι τα υπηρετούν. Είναι, βεβαίως, ανησυχητικό το αίσθημα, ότι δεν υπάρχει απόλυτη ελευθερία διακυβέρνησης, και για αυτό η ανάγκη για την ύπαρξη εξουσίας η οποία δεν θα επηρεαστεί ή θα αλλάξει ρότα, είναι έντονη. Μια κυβέρνηση την οποία θα εμπιστεύεται η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου και η οποία θα πρέπει να δυναμώσει τη φωνή της Ελλάδας στο εξωτερικό, αλλά να την καταστήσει μια σχεδόν αυτόνομη χώρα.

Περισσότερα

Εννέα παλικάρια… πριν 60 χρόνια

Άνοιξη του 1964, ακριβώς πριν 60 χρόνια, εννέα παλικάρια, απόγευμα Κυριακής λίγο πριν αρχίσει η βόλτα (νυφοπάζαρο) στην κεντρική οδό […]

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΧΟΤΖΑ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ

Η έρευνα ιστορικών αρχείων που αφορούν τον τόπο μας ήταν πάντοτε στα άμεσα ενδιαφέροντα μου, παρόλο που η αναζήτηση ψηγμάτων […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας