Αρθρογραφία

Για να επικρατήσουν οι κακοί πρέπει να αδρανήσουν οι καλοί

εκλογές-κιλκίς-μαχητήςΈχω αναφέρει σε πρότερο κείμενο μου και από αυτή εδώ τη στήλη πόσο όμορφο είναι να έχεις όνειρα για τον τόπο σου και να θέλεις να προσφέρεις σε αυτόν μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Το παραπάνω όμως δεν δικαιολογεί συμπεριφορές άδικες και παράνομες και οι οποίες προέρχονται από υποψήφιους ή συγγενείς αυτών. Άνθρωποι που κατέχουν οποιαδήποτε μορφή εξουσίας απειλούν και εκβιάζουν για σταυρούς ανθρώπων που είτε βρέθηκαν στην ανάγκη είτε έχουν τη φωλιά τους λερωμένη. Με τους τελευταίους δε θα ασχοληθώ στο παρών κείμενο. Το να εκβιάζεις και να τρομοκρατείς ανθρώπους είναι επιλογή και δείχνει στοιχεία της προσωπικότητας του ατόμου που την κάνει. Το να δέχεσαι αυτόν τον εκβιασμό όμως είναι χειρότερο και αυτό γιατί δίνεις το δικαίωμα και το κολάι στον εκβιαστή να συνεχίζει να το κάνει με περισσότερο θράσος.

Για αυτό δεν θα πρέπει να υπάρχει φόβος. Γιατί δεν υπάρχει μια και μόνο εξουσία. Με την ίδια ευκολία που κάποιος τρομοκρατεί, κάποιος άλλος μπορεί να τον αποκαλύψει. Αυτό είναι το καθήκον της 4ης εξουσίας. Αυτή που ίσως πιο άμεσα μπορεί να εξυπηρετήσει τα δημόσια συμφέροντα.

Εκβιασμοί δεύτερης κατηγορίας από τους πρώτους των χωριών. Απειλές και <<προεκλογικός αγώνας>> που θα ζήλευε και «ο Νονός». Γιατί ; Για να ικανοποιήσουμε το εγώ μας. Για να κρατήσουμε τη  θέση μας και να έχουμε κάποιον δικό μας στο δήμο ή στην περιφέρεια. Να κάνουμε χατίρια για να χειριζόμαστε ανθρώπους. Αυτή είναι η νοοτροπία σας. Αλλά θα σας στεναχωρήσω.

Αυτή η νοοτροπία έχει σκουριάσει σε τέτοιο βαθμό που πλέον μολύνει αυτούς που την ασπάζονται ακόμη. Πιστεύω πάρα πολύ σε αυτό που λένε πως οι κακοί νικούν όταν δεν κάνουν τίποτα οι καλοί. Και για μένα είστε εσείς οι κακοί. Και όσοι σαν και εσάς κρύβονται πίσω από καρέκλες που δεν τους ανήκουν. Μην το ξεχνάτε αυτό. Όσο εύκολα σας έβαλαν να κάτσετε, τόσο εύκολα θα σας σηκώσουν.

Να θυμάστε και κάτι ακόμα. Πως κάποιοι άνθρωποι δεν είναι δέσμιοι της εξουσίας σας. Και αυτοί οι άνθρωποι έχουν και φωνή και θάρρος. Για αυτό θα σας συνιστούσα να αλλάξετε τρόπο δράσης γιατί αν συνεχίσετε θα βρείτε μπροστά σας και την αντίδραση.

(Υ.Γ. : Την προηγούμενη εβδομάδα στη στήλη αυτή αναφέρθηκα σε έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζω προσωπικά. Έκρινα μόνο τη δήλωση που έκανε και στην οποία έθετε εαυτόν στην υπηρεσία του επόμενου δημάρχου Παιονίας ως άμισθου συμβούλου του. Το γιατί αποσύρθηκε από το δημοτικό συμβούλιο και γιατί δεν συνεχίζει αυτό θα το κρίνουν οι δημότες του τόπου μας.)

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Οι αγάπες… «πληγώνουν»

Πληροφορηθήκαμε από τον πρόεδρο του εργατικοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς (ΕΚΚ) Τάσο Καπνίδη, ότι η άτυχη εργαζομένη στον δήμου Κιλκίς, η οποία […]