Αρθρογραφία

Ας μην γίνουν καθημερινή «ρουτίνα» και οι Κυριακές

Πηγή εικόνας : tanea.gr

Πηγή εικόνας : tanea.gr

Πολλή συζήτηση καθώς και ακόμη περισσότερες κινητοποιήσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να θέσει «πιλοτικά» σε εφαρμογή, το μέτρο των ανοικτών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου. Σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και σε μεγάλα νησιά καθώς και σε συγκεκριμένες περιοχές αυτών των πόλεων τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά κάθε Κυριακή του χρόνου. Μέσα από αυτήν την «πιλοτική» εφαρμογή θα εξαχθούν συμπεράσματα για το πώς θα πάει το μέτρο αν λειτουργήσει καθολικώς.

Και η δική μου ερώτηση είναι: Γιατί; Είπαμε η ανάπτυξη είναι προ των πυλών αλλά δε νομίζω κανένας από εμάς να θέλει να σπαταλήσει τα πρόσθετα λεφτά της ανάπτυξης στα μαγαζιά. Και αν κάποιος το θελήσει θα μπορεί να το κάνει μια οποιαδήποτε άλλη ημέρα της εβδομάδας. Σάββατο ας πούμε! Και αν, πάλι, επιμένει και θέλει να ξοδέψει τα λεφτά Κυριακή τότε μπορεί να το κάνει κάποια από τις θεσπισμένες Κυριακές που είναι ανοικτά όλα τα μαγαζιά (και σε αυτήν την περίπτωση ορθώς θεσπίστηκε να είναι) λόγω εορτών και εκπτώσεων.

Αυτές οι Κυριακές μάλιστα. Έχεις κάποιο λόγο να τις περιμένεις. Να πάρεις οικογένεια ή φίλους και να βγεις για να πάρεις ό,τι είχε βάλει στο μάτι. Να πας και για ένα καφέ, να κινηθεί και η αγορά και να μεγαλώσει και η ανάπτυξη. Και θα το κάνεις αυτό διότιτο περιμένεις. Δεν γίνεται ρουτίνα. Σε αυτές τις Κυριακές λέμε ναι στα ανοιχτά μαγαζιά. Στις Κυριακές των εορτών, των εκπτώσεων και των προσφορών οι καταναλωτές θα βγουν. Για να δουν τις ευκαιρίες και για να κάνουν τις αγορές τους που λόγω εκπτώσεων ή προσφορών το «έδαφος» είναι πιο πρόσφορο.

Ούτως ή άλλως και από την οπτική του τουρισμού να το δούμε τα καταστήματα στις τουριστικές περιοχές και τα νησιά είναι πάντα ανοικτά. Για αυτό και η γνώμη μου είναι ότι η υπερβολή των ανοιχτών καταστημάτων Πανελλαδικά και όλες τις Κυριακές του χρόνου είναι περιττή. Ας μη γίνει αυτή η όμορφη κυριακάτικη βόλτα σε περιόδους γιορτών και εκπτώσεων καθημερινότητα διότι θα κουράσει και καταναλωτές και εργαζόμενους.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη του βουλευτή ΠΑΣΟΚ νομού Κιλκίς Στέφανου Παραστατίδη στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων