Αρθρογραφία

Από «λύσεις»… άλλο τίποτε!

lefta-xrimata-tameia-maxitisΩς ενεργός πολίτης, που θέλω να βοηθήσω το έργο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και μετά την ανακοίνωση ότι θα δανειστεί η κυβέρνηση χρήματα από δήμους και περιφέρειες, με σκοπό να καλύψει τα έξοδα του μήνα, σκέφτηκα να προτείνω και άλλες «πηγές» για την λήψη αποθεματικών.

Έτσι, λοιπόν, μετά τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες, θα μπορούσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να στραφεί στους καθαριστές των συντριβανιών σε μεγάλες πλατείες και εμπορικά κέντρα! Εκεί, όπου όλοι οι ρομαντικοί άνθρωποι στηρίζουν τα όνειρα τους ρίχνοντας ότι πιο χάλκινο κουβαλάνε πάνω τους! Οι υπάλληλοι της κυβέρνησης να συλλέξουν τα κέρματα που πετούν οι ονειροπόλοι περαστικοί, και να πάνε κατ’ ευθείαν στα ταμεία του κράτους! Έτσι τα ταμεία της χώρας μας θα αποκτήσουν άλλο βάρος! Με τόσο κέρμα, λογικό θα μου πείτε!

Επίσης ο Αλέξης πρέπει να γυρίσει εκεί από όπου ξεκίνησε. Από τα… 15μελή των λυκείων! Εκεί όπου θα πρέπει να στηριχτεί, όπως άλλοτε ώστε να καλυφθεί το κενό των ταμείων μας! Όλα τα έσοδα των 15μελών από τα «πάρτυ» κατά την διάρκεια της χρονιάς, που γίνονται για τις εκδρομές δευτέρας και τρίτης λυκείου πρέπει κατ’ ευθείαν να κατατίθενται στους λογαριασμούς του Δημοσίου! Από εκεί, πιστεύω κ. Τσίπρα, θα εξασφαλίσετε μισθούς και συντάξεις μέχρι και το τέλος της χρονιάς. Αλλά μην μείνετε μόνο εκεί. Και το χαρτζιλίκι, που οι γονείς θα έδιναν στα παιδιά όταν αυτά θα πήγαιναν την εκδρομή να κατατεθεί και αυτό κατ’ ευθείαν! Για αντάλλαγμα δώστε μόρια στα παιδιά για την είσοδο τους στα πανεπιστήμια!

Και πάμε σε μια ακόμη μεγαλύτερη πηγή αποθεματικών: Τα πανεπιστήμια! Φυσικά, θα κατατεθούν και τα χρήματα των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για την σωτηρία της χώρας, αλλά, κύριε Αλέξη μην μείνετε μόνον εκεί. Οποιοδήποτε «πάρτυ» φοιτητικής παράταξης τελείται κατά την διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς οφείλει να δίνει στο κράτος το 75% των χρημάτων του! Εξαιρούνται τα πάρτι της Μ.Α.Σ. καθώς τα έσοδα πάνε κατ’ ευθείαν στο κόμμα του λαού! Στα «πάρτυ» αυτά μπορείτε να δώσετε κίνητρα, όπως …μπύρες, μπύρες και μπύρες κυρίως σε αριστερές παρατάξεις προσκείμενες (έστω και ενοχικώς) στην κυβερνητική πλειοψηφία!

Επίσης, ένα παλιό μέτρο που συζητείται κάθε εορταστική περίοδο Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, είναι ο φόρος στα κάλαντα! Κανένας φόρος! Από φέτος να πηγαίνουν όλα τα «μαύρα» κέρδη των παιδιών στα ταμεία του κράτους για να μπορεί το κράτος να πληρώσει τους γονείς των παιδιών, για να μπορούν αυτοί με τη σειρά τους να πάρουν στα παιδιά τους ότι θέλουν! Ορίστε ο κύκλος της υγιούς οικονομίας!

Επίσης αποθεματικά χρημάτων μπορούν να βρουν οι αρμόδιοι της κυβέρνησης σε …υπονόμους, όπου σχεδόν όλοι μας έχουμε κατά λάθος ρίξει κάτι, σε βασιλόπιτες τη Πρωτοχρονιά, όπου αν σταθούν τυχεροί οι αρμόδιοι μπορούν να βρουν μέχρι και δίευρω(ο), σε τσέπες μπουφάν και παντελονιών που βρίσκονται πολύ καιρό στην κρεμάστρα καθώς ως Έλληνες πάντα ξεχνάμε ένα κέρμα, ένα πεντάευρω(ο) ή ακόμη-ακόμη σε μεγαλύτερες τσέπες ένα δεκάευρω(ο). Ως βαθιά θρησκευόμενος δεν δέχομαι καμμία βοήθεια της Εκκλησίας προς το κράτος. Διότι… λεφτά υπάρχουν!

Περισσότερα

Τα χρόνια και οι άνθρωποι έρχονται, παρέρχονται και φεύγουν, η διαφθορά στο Δημόσιο «βασιλεύει» και… «δεν το κουνάει»!

Τις προηγούμενες ημέρες, οι φήμες γιά ένα νέο σκάνδαλο διαφθοράς με φερόμενους πρωταγωνιστές τρεις δημοσίους υπαλλήλους και οκτώ ιδιώτες συνεργάτες […]

ΤΟ ΖΩΟΠΑΖΑΡΟ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

Στα χρόνια της τουρκοκρατίας ο μοναδικός κοινόχρηστος χώρος της πόλης όπου γινόταν και το ζωεμπόριο ήταν μια μεγάλη δενδροφυτευμένη πλατεία […]

Εννέα παλικάρια… πριν 60 χρόνια

Άνοιξη του 1964, ακριβώς πριν 60 χρόνια, εννέα παλικάρια, απόγευμα Κυριακής λίγο πριν αρχίσει η βόλτα (νυφοπάζαρο) στην κεντρική οδό […]

Δείτε ακόμα