Αρθρογραφία

Απλώς ένα νέο «μνημόνιο», που …δεν θα το λέμε «μνημόνιο»!

tsipras-varoufakis-syriza-maxitisΗ ελπίδα ήρθε, λοιπόν, και ήδη έχουμε διανύσει και την πρώτη εβδομάδα παραμονής της στην χώρα μας. Μια εβδομάδα με πολλά επικοινωνιακά κόλπα, ακόμη περισσότερες δηλώσεις και, φυσικά, «κωλοτούμπες», οι οποίες, ευτυχώς εκτελούνται άψογα για το καλό της χώρας.

Ας ξεκινήσουμε με το μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα των δέκα υπουργών, που στην πορεία ήρθαν και άλλοι τριάντα νοματαίοι να το ενισχύσουν. Ένωση υπουργείων και δημιουργία υπερυπουργείων, με τους υπουργός να ονομάζονται αναπληρωτές και τους υπερυπουργούς απλώς να έχουν συντονιστικό ρόλο. Πώς αλλιώς θα βολευτούν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ; Μία τεράστια επικοινωνιακή «φούσκα» που «έσκασε» την δεύτερη ημέρα διακυβέρνησης.

Έπειτα οι δηλώσεις όλων όσων ανέλαβαν χαρτοφυλάκια σε υπουργεία, πριν ακόμη αναλάβουν επισήμως τα καθήκοντά τους. Κατάργηση ασύλου, κατάργηση ιδιωτικοποιήσεων, κατάργηση τράπεζας θεμάτων σε α’ και β’ Λυκείου, επαναφορά 13ου μισθού για έως ένα συγκεκριμένο εισόδημα, άοπλοι αστυνομικοί στις πορείες, παραμένουν οι αιώνιοι φοιτητές μήπως και γίνουν φοιτητές …χιλιετίας! Πολλά πράγματα, που έγιναν τα τελευταία χρόνια καταργούνται τόσο απλά, στο όνομα της ελπίδας.

Και ύστερα έρχεται ο Γιάννης (ή… Γιάνης) ο Βαρουφάκης. Με ένα «Ν» ο συγκεκριμένος. Λόγω του ότι δεν του αρέσουν αισθητικά τα δύο «Ν». Εξαγγέλλει, ότι δεν ομιλεί με εντεταλμένους συμβούλους, δηλαδή την «Τριμερή», και ρίγη …συγκίνησης και πατριωτισμού διακατέχουν όλους τους Έλληνες. Δεν άκουσαν την συνέχεια, όμως. Δεν θα συνεργασθεί με την «Τριμερή» αλλά κατ’ ευθείαν με το ΔΝΤ και την ΕΚΤ. Δεν του αρέσουν οι εντεταλμένοι σύμβουλοι και θέλει να συνομιλεί κατ’ ευθείαν με τα κεντρικά. Στο ίδιο μονοπάτι πορεύθηκε και ο Αλέξης και είπε, ότι «δεν μας δεσμεύει η συμφωνία της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να είμαστε εν τάξει με τις οφειλές μας σε ΕΚΤ και ΔΝΤ». Οι δηλώσεις αυτές του πρωθυπουργού Αλέξη ήρθαν την ώρα που ο κ. Βαρουφάκης δήλωνε στο BBC ότι θέλει μια ισχυρή, ηγεμονική Γερμανία. Επίσης είπε ότι προφανώς θα κλειστεί μια καινούργια συμφωνία με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Θα μπει η Ελλάδα σε ένα νέο πρόγραμμα.

Σταμάτησα να ανησυχώ, μήπως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κάνει αυτά που έλεγε προεκλογικώς, μετά από αυτές τις δηλώσεις ησύχασα. Οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ απλώς θα ετοιμάσουν ένα καινούργιο «μνημόνιο» και δεν θα έρχονται στη χώρα μας οι τρεις εκπρόσωποι των οργανισμών που είναι υπεύθυνοι. Δεν θα το λέμε μνημόνιο γιατί η λέξη μας πονάει αλλά πρόγραμμα και ίσως και ακόμη καλύτερα, τώρα που πήραμε και το ok από τον Ομπάμα, κοινωνική συμφωνία. Τώρα λίγο ανησυχώ για τις κωλοτούμπες της κυβέρνησης και μέχρι που μπορούν να φτάσουν καθώς επίσης αναρωτιέμαι οι αντιμνημονιακοί θα είναι και αντιπρογραμματικοί ; Αλλά ας ησυχάσω, τουλάχιστον δεν θα γίνουμε Βενεζουέλα.

Περισσότερα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]

Δείτε ακόμα