Αρθρογραφία

Απλά πράγματα, που ομορφαίνουν

Αφορμή για τις σκέψεις που θα καταθέσω παρακάτω, αποτέλεσε το τραγούδι «Ομορφαίνεις τη ζωή μου» το οποίο ερμηνεύει ο αγαπημένος Διονύσης Σχοινάς. Φυσικά το τραγούδι μιλά για τον έρωτα, καθώς ο τραγουδιστής απευθύνεται σε ένα θηλυκό, εκμυστηρεύοντας του, το πόσο πιο όμορφα νιώθει, όταν βρίσκεται δίπλα του.

Αυτό θα πρέπει να κάνουμε όλοι μας. Όχι μόνο για τον έρωτα αλλά, κυρίως, για τον εαυτό μας. Θα πρέπει να βρούμε τρόπους να ομορφαίνουμε τη ζωή μας. «Αποδράσεις» τις οποίες κάνοντας, θα ξεφεύγουμε λίγο από την μιζέρια της καθημερινότητας και τη πίεση των υποχρεώσεων. Πράγματα τα οποία κάλλιστα θα μπορούσαν να γίνουν συνήθειες, χωρίς, βέβαια να χάνετε λόγο της συνήθειας η χαρά του να τα κάνουμε.

Και τώρα είναι η κατάλληλη εποχή να αρχίσουμε. Το Καλοκαίρι. Ακόμα και να μην είσαι μαθητής ή φοιτητής πράγμα το οποίο σημαίνει ότι δουλεύεις δεν θα πρέπει να πτοείσαι. Διότι το Καλοκαίρι είναι άλλη φάση. Είναι πιο χαλαρά τα πράγματα, πιο όμορφα. Το Καλοκαίρι είναι αναζωογονητικό γιατί και πτώμα να είσαι από την δουλειά θα βρεις ένα δίωρο να πας για ένα καφέ με την παρέα σου, ή μια βόλτα και να καθήσεις στην πλατεία. Όσο κουρασμένος και να είσαι στο τέλος της εβδομάδας, θα βρεις την όρεξη να πας στη παραλία το σαββατοκύριακο. Διότι η θάλασσα σε ηρεμεί. Βοηθά στην αποτοξίνωση από την καθημερινότητα.

Τα παραπάνω δεν είναι μικρά απλά πράγματα που μας χαλαρώνουν; Τέτοια χρειαζόμαστε για να ομορφύνουμε την ημέρα αλλά και την ζωή μας. Και σε τέτοια πρέπει να βρίσκουμε την ομορφιά της ζωής. Σε ένα καφέ ή μια φρουτοσαλάτα που θα φτιάξουμε και θα απολαύσουμε στην βεράντα του σπιτιού μας, χαζεύοντας τους περαστικούς. Σε μια βόλτα με το ποδήλατο ή με τα πόδια περνώντας από δρόμους και αξιοθέατα που μας αρέσει να βλέπουμε. Έτσι ξεφεύγουμε από τις ίδιες εικόνες της καθημερινότητας.

Υπάρχουν πολλοί και απλοί τρόποι για να ομορφύνουμε τη ζωή μας, χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψουμε χρήματα. Το μόνο απαραίτητο είναι η καλή διάθεση και το να θέλουμε πραγματικά να κάνουμε λίγο πιο όμορφη την καθημερινότητα μας. Βρείτε τους δικούς σας τρόπους και ξεκινήστε να μεγαλώνετε το χαμόγελο σας.

Περισσότερα

Εννέα παλικάρια… πριν 60 χρόνια

Άνοιξη του 1964, ακριβώς πριν 60 χρόνια, εννέα παλικάρια, απόγευμα Κυριακής λίγο πριν αρχίσει η βόλτα (νυφοπάζαρο) στην κεντρική οδό […]

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΧΟΤΖΑ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ

Η έρευνα ιστορικών αρχείων που αφορούν τον τόπο μας ήταν πάντοτε στα άμεσα ενδιαφέροντα μου, παρόλο που η αναζήτηση ψηγμάτων […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας