Αρθρογραφία

Χρήσιμα «εργαλεία»

ptyxio-agglika-glwssesΕίμαι στην φάση, που διαβάζω για να δώσω εξετάσεις με σκοπό να πάρω ένα πτυχίο αγγλικών, το οποίο είναι απαραίτητο εφόδιο, το οποίο χρειάζεται να έχει κάποιος, που θα βγει στην αγορά εργασίας. Αναρωτιόμουν κατά την διάρκεια της χρονιάς, πόσο χρήσιμο είναι ένα τέτοιο πτυχίο στην Ελλάδα. Κατέληξα ότι είναι όχι απλά χρήσιμο αλλά απαραίτητο και όχι μόνο για την δουλειά, αλλά για την ζωή μας γενικότερα.

Μπορεί να μην χρησιμοποιούμε στις συνομιλίες μας με πελάτες ή φίλους κάποια ξένη γλώσσα, αλλά σίγουρα χρησιμοποιούμε λέξεις κυρίως αγγλικές αλλά και από άλλες χώρες όπως η Τουρκία, πολλές φορές χωρίς καν να το γνωρίζουμε. Αν είστε από αυτούς που χρειάζεται να διαβάζουν ή και να ψάχνουν πράγματα καινούργια για την δουλειά τους, τότε σίγουρα θα έχετε πέσει πάνω σε αγγλικά κείμενα και εργασίας. Όπως επίσης και όλοι εκείνοι που θέλουν να είναι ενημερωμένοι για το τι συμβαίνει παγκόσμια θα διαβάζουν ηλεκτρονικές και όχι μόνο εφημερίδες και άρθρα για να ενημερωθούν για τις εξελίξεις. Ακόμη και απλώς για να ψυχαγωγηθεί κάποιος είτε βλέποντας κάποια ταινία είτε ακούγοντας ξένη μουσική είτε παίζοντας ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι, τα αγγλικά θα του είναι πολύ χρήσιμα. Ακόμα και για το απλό σερφάρισμα στο διαδίκτυο αν ξέρεις αγγλικά μπορείς να αποφύγεις πολλές παγίδες και να φτάσεις σε αυτό που αναζητείς πολύ πιο εύκολα και γρήγορα.

Και σε μια χώρα όπως στην Ελλάδα που μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της είναι ο τουρισμός σίγουρα σε πολλά επαγγέλματα τον μισό χρόνο, που θεωρείται και τουριστική περίοδος χρειάζεται η επικοινωνία με τους τουρίστες. Και πόσο όμορφο συναίσθημα όταν στη χώρα που φημίζεται για την φιλοξενία της, μιλήσεις στον άλλον την γλώσσα του. Πόσο άνετα μπορεί να αισθανθεί κάποιος που πάει για διακοπές σε μια άλλη χώρα και μπορεί να συνεννοείται μιλώντας την μητρική του γλώσσα. Πόσο θα μας άρεζε και εμάς να πηγαίναμε στην Αγγλία και να μας μιλάνε Ελληνικά καθώς περιμένουμε να μπούμε στα μουσεία.

Για αυτό λοιπόν, και από τη στιγμή που υπάρχουν πολλές μέθοδοι εκμάθησης ξένων γλωσσών ακόμη και από το σπίτι, διαλέξτε τη γλώσσα της αρεσκείας σας και ξεκινήστε να μαθαίνετε. Ακόμη μπορείτε να γραφτείτε στα τμήματα του κέντρου δια βίου μάθησης που στο Κιλκίς κάνει εξαιρετική δουλειά. Σκεφτείτε πόσο όμορφα θα αισθανθείτε όταν τον ελεύθερο σας χρόνο τον αφιερώσετε σε κάτι τόσο δημιουργικό. Ακόμη σκεφτείτε το συναίσθημα που θα αισθανθείτε όταν ταξιδέψετε σε μια άλλη χώρα και αισθάνεστε άνετα γιατί μπορείτε να συνεννοηθείτε με όλους.
Οι ξένες γλώσσες είναι μια πολύ όμορφη και σε πολλές περιπτώσεις χρήσιμη ενασχόληση που μας βοηθεί από την ψυχαγωγία μέχρι τη δουλειά μας. Ειδικά για εμάς τους νέους που πλέον η αγορά εργασίας έχει γίνει παγκόσμια

Περισσότερα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]

Δείτε ακόμα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]