Αρθρογραφία

Το ζητούμενο τώρα είναι …η μόνιμη συναίνεση

tsipras-evropi-syriza-maxitisΜε τη φράση «Δις ιζ ε κουπ» («#ThisIsACoup») το οποίο σημαίνει «Αυτό είναι πραξικόπημα» από χθες γίνεται χαμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λόγω των εξελίξεων με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδος και εταίρων. Η φράση αυτή εξελίχθηκε σε παγκόσμιο τρεντ (δημοφιλής φράση) και όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιώντας την, δηλώνουν την απέχθεια τους στον τρόπο με τον οποίο οι εταίροι μας και κυρίως η Γερμανία του Σώυμπλε και της Μέρκελ, διαπραγματεύονται απαιτώντας.

Οι πολιτικές εξελίξεις είναι καταιγιστικές αλλά δεν θέλω να σταθώ τούτη την μέρα σε όλα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν στο εσωτερικό της χώρας. Το μόνο, που αξίζει αναφοράς αυτές τις πραγματικά πιο κρίσιμες ώρες για την χώρας μας είναι ότι στο εσωτερικό αυτής, η κατάσταση θα πρέπει να αλλάξει άρδην τις επόμενες μέρες και τους επόμενους μήνες ώστε να υπάρχει μια σταθερή μεταρρυθμιστική πλειοψηφία συναίνεσης. Μετά από την άσχημη εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία ψηφοφορία της Βουλής, το ξεσκαρτάρισμα στη κυβερνητική πλειοψηφία κρίνεται απαραίτητο.

Δυστυχώς, κάποια μεγαλοστελέχη που υπηρετούν την πλευρά της δραχμής δεν φορούν καν τα παντελόνια του ΟΧΙ αλλά προτίμησαν την ελαφρά ένδυση του «παρών». Μαζί τους και η αγαπημένη μου Ζωή που για ακόμη μια φορά συμπορευόμενη με τη Χρυσή Αυγή, όπως δήλωσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φίλης, απέδειξε, ότι η κατρακύλα της δεν έχει πάτο. Αναμένω να δω πότε θα σταματήσει να ντροπιάζει τον θεσμό του προέδρου της Βουλής.

Στο εσωτερικό, λοιπόν, της χώρας παρά τις όποιες διαφωνίες υπάρχουν από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ η κατάσταση είναι εξαιρετική καθώς έχει επιτευχθεί η μεγαλύτερη συναίνεση που έχει υπάρξει από την μεταπολίτευση και μετά, με τους αρχηγούς των κομμάτων (πλην του Κ.Κ.Ε. και Χ.Α.) να συντάσσονται μαζί με τον πρωθυπουργό Αλέξη και με τους βουλευτές του Κοινοβουλίου να τον στέλνουν με πλειοψηφία των πέντε έκτων της Βουλής με εντολή διαπραγμάτευσης εντός της Ευρώπης.

Δυστυχώς όμως οι πολιτικές, που ασκήθηκαν τα περασμένα χρόνια έχουν κάνει τους εταίρους να χάσουν κάθε εμπιστοσύνη σε οποιαδήποτε καινούργια μνημονιακή υπογραφή Έλληνα πρωθυπουργού. Και αυτός είναι ο λόγος που έθεσαν θέμα εμπιστοσύνης. Λίγο η αριστερή διακυβέρνηση, λίγο ο Γιάνης με ένα «ν», λίγο τα ξαφνικά άχρηστα δημοψηφίσματα, η εμπιστοσύνη χάθηκε πλήρως και η στάση των εταίρων έγινε πιο σκληρή από ποτέ. Μόνο που αυτή τη φορά το παρατράβηξαν. Ζητούν πράγματα που είναι επικίνδυνα να τα αποδεχτούμε ως χώρα οδηγώντας μας έτσι ένα βήμα πριν το χειρότερο σενάριο. Την «ηρωική» έξοδο.

Ευτυχώς, όμως, ο πρωθυπουργός έχοντας σχεδόν το σύνολο του πολιτικού κόσμου δίπλα του κατάφερε να μπουν οι υπογραφές. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, σχεδόν όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες των 19 χωρών που είναι στη νομισματική ένωση, μετά από 17 ώρες διαπραγματεύσεων σε μια συνεδρίαση που ξεκίνησε απόγευμα Κυριακής και ολοκληρώθηκε πρωί Δευτέρας, κατάφεραν να συνάψουν συμφωνία. Ας ελπίσουμε το περιεχόμενο της συμφωνίας να είναι θετικό για τον ελληνικό λαό και για την σωστή λειτουργία της χώρας με μεταρρυθμίσεις. Καλή μας τύχη.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]