Πολιτική

Χ. Σπίγκος: Ο κ. Μητσοτάκης και τα ΜΜΕ

Τα ΜΜΕ είναι ανεξάρτητα όταν αλλάζουν άποψη ανάλογα με τη βούληση ή την άποψη της στιγμής του ιδιοκτήτη τους; Αυτό δεν είναι ελεύθερη δημοσιογραφία!»
Αυτά δήλωσε, πλην των άλλων, ο Πρωθυπουργός κ. Κυρ. Μητσοτάκης σε συνέντευξη που προσφάτως παραχώρησε στον κ. Ν. Χατζηνικολάου, γνωστό δημοσιογράφο του «ανεξάρτητου» τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤΕΝΝΑ.
Κι εγώ καλόπιστα διερωτώμαι:
Πιστεύει ο σεβαστός κ. Πρωθυπουργός στην ανάγκη ύπαρξης ιδιωτικών ΜΜΕ;
Αν ναι, ο ιδιοκτήτης ενός ΜΜΕ έχει το δικαίωμα να αλλάζει την άποψη που εκφράζει το δικό του μέσο ενημέρωσης;
Αν δεν έχει το δικαίωμα, τότε ποιος έχει το δικαίωμα να αλλάζει την άποψη ενός μέσου; Ελπίζω ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης να μην εννοεί τον εαυτό του.
Ο κ. Πέτσας, όταν μοίρασε χρήματα στα διάφορα ΜΜΕ για να εξασφαλίσει τη συνδρομή τους την εποχή της πανδημίας, τα έδωσε στους αντίστοιχους ιδιοκτήτες τους; Κι αν όχι, πού τα έδωσε;
 Έκδηλη είναι η στενοχώρια του σεβαστού μας Κυβερνήτη, επειδή κάποιος μεγαλοεπιχειρηματίας και ιδιοκτήτης μεγάλου δημοσιογραφικού συγκροτήματος πρόσφατα αποφάσισε, για λόγους που γνωρίζουν μόνον ο ίδιος και ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, να αποδεσμευτεί από τα χρυσά δεσμά του ελέγχου του δεύτερου.
 Πολιτικά επικίνδυνη η άποψη ενός Πρωθυπουργού να διολισθαίνει στη λογική να ταυτίζει τη δημοσιογραφική ανεξαρτησία με την, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, εξασφάλιση της ταύτισης του Τύπου με την κυβερνώσα άποψη.
 Αν συνεχίσει να το πιστεύει και να νοσταλγεί αλήστου μνήμης εποχές, με την  «ελευθεροτυπία» του φοβισμένου ή του αργυρώνητου λιβανίσματος, τότε μια είναι η δικαιολογία:
«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».
 ΥΠΟΜΟΝΗ!
Περισσότερα

Γ.Φραγγίδης: «Η έλλειψη σε αναισθησιολόγους «παραλύει» το νοσοκομείο Παπανικολάου και ειδικότερα την Καρδιοθωρακοχειρουργική»

Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη κατέθεσαν σήμερα ο βουλευτής Κιλκίς και υπεύθυνος ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος […]

Δείτε ακόμα

«Τετάρτες στην Θεσσαλονίκη»

Ευρύτατη απήχηση, θερμή ανταπόκριση και αθρόα προσέλευση χαρακτήρισαν τους φίλους του υποψήφιου βουλευτή Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Στέφανου Παραστατίδη σε Εύοσμο […]