Πολιτική

Θ.Βαφειάδης: “Είστε πρώτοι… στα λόγια, δεν παράγετε κανένα έργο”

“Είστε πρώτοι … στα λόγια, δεν παράγετε κανένα έργο”.

Σ’ αυτήν την φράση συνοψίζεται το περιεχόμενο δριμύτατης κριτικής, την οποία ασκεί στην διοίκηση του δήμου Κιλκλις ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Θόδωρος Βαφειάδης.

Σε σχετικές δηλώσεις του ο κ. Βαφειάδης τονίζει:

“Επί τρία χρόνια δεν παράγεται από την διοίκηση του δήμου κανένα έργο. Αυτή ασχολείται με θέματα και υποθέσεις, που κανονικά θα έπρεπε να διεκπεραιώνονται από υπηρεσιακούς παράγοντες. Αν δεν ήταν στα πράγματα οι σημερινοί διοικούντες, αυτοί οι παράγοντες θα παρήγαν πολύ περισσότερο έργο.

Η διοίκηση προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Δεν παραπέμπει σε διοίκηση το να λαμβάνει ο δήμαρχος μιάν απόφαση, και μετά από μιάν εβδομάδα να την ανακαλεί. Να αναφερθώ στα ήξεις-αφήξεις με την επιχορήγηση του αθλητικού συλλόγου “Σωκράτης”;

Με το ξεκίνημα και μέσα σε λίγες ημέρες “πάγωμα” του έργου της υπογειοποίησης του εναερίου δικτύου της ΔΕΗ; Με την εξαγγελία και εν συνεχεία μη εκτέλεση του έργου της υπογειοποίησης στις κεντρικές οδούς 21ης Ιουνίου και Ελευθερίου Βενιζέλου; (Αντ’ αυτού… “πανηγυρίζουμε” γιά την υπογειοποίηση ενός μικρού τμήματος!). Η πόλη μένει στάσιμη.

Όσο γιά την δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτεσης Κιλκίς (ΔΕΥΑΚ), ασκήσαμε κριτική γιά την ακύρωση του διαγωνισμού γιά το “εμβληματικό” έργο της, και ο δήμαρχος … μας “μάλωσε”, επειδή διατυπώσαμε την άποψή μας!

Κι ας μην βρέθηκε κανείς να λογοδοτήσει γιά το πώς και γιατί χάθηκε αυτό το έργο! Πέρα από αυτά, το Καλοκαίρι σημειώθηκαν πολλές διακοπές υδροδότησης, ιδίως στους οικισμούς. Είναι οι διοικούντες τον δήμο “υπερήφανοι” γι’ αυτήν την ΔΕΥΑΚ;

Μιλάνε γιά “πακτωλό” χρημάτων, και δεν βλέπουμε ούτε ένα σημαντικό έργο. Περνούν έργα από πρόγραμμα σε πρόγραμμα, και έργα… δεν βλέπουμε. Επίσης, ο δήμος δεν κάνει τίποτε γιά την υγεία και ασφάλεια των πολιτών του.

Όσο γιά την εμποροπανήγυρι Κιλκίς, οι διοικούντες τον δήμο “πανηγυρίζουν”… γά το πανηγύρι, έτσι όπως έχει φτάσει να είναι σήμερα ένας θεσμός, που από ιστορική εμποροπανήγυρις του Μεσοπολέμου και των πρώτων μεταπολεμικών δεκαετιών είχε εξελιχθεί από τις αρχές του ’80 σε αξιόλογη έκθεση, συνδυασμένη με εκδηλώσεις και δραστηριότητες που έδιναν έμφαση στο κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι, και δεν ήταν “περίβλημα” εξωραϊσμού κακώς κειμένων ενός… “απλού πανηγυριού”, όπως συμβαίνει σήμερα.

Και ο οποιοσδήποτε εξωραϊσμός κακώς κειμένων δεν συνιστά καμμιάν αναβάθμιση.

Δυστυχώς, το “τίμημα” της κατ’ αυτόν τον τρόπο λειτουργίας της εμποροπανηγύρεως το “πλήρωσαν” ιστορικά καταστήματα της Γεωργίου Καπέτα και γενικώς του ιστορικού κέντρου του Κιλκίς.

Γιά όλα αυτά, ό,τι και να λένε οι διοικούντες γιά την συνέχεια της θητείας τους, δεν μπορεί παρά να τους αντιμετωπίζει κανείς με δυσπιστία”.

Σημειώνεται, ότι ο κ.Βαφειάδης άσκησε την κριτική του γιά τα προαναφερθέντα και κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 26.9.22.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Περί… άλλου!

Την αναγκαιότητα να συγκροτηθούν τα ταχύτερο δυνατόν, με ευθύνη των νομαρχιακών επιτροπών, νομαρχιακές επιτροπές εκλογικού αγώνα με την συμμετοχή σε […]

«Σε αναμμένα κάρβουνα»

Ήταν που ήταν ράθυμο το κλίμα στα κομματικά επιτελεία ωρισμένων κομμάτων αναφορικά με την δραστηριοποίηση τους εν όψει των προσεχών […]