Αρθρογραφία

Συγγνώμη πάτερ, αλλά ο Χριστός δεν δίδαξε αυτά, που κάνεις εσύ

Πηγή εικόνας : www.lifo.gr

Ξέρετε κάτι; Νομίζω παρατράβηξε το ζήτημα με την εκκλησία και τους “εκπροσώπους” της. Νομίζω ότι έχω κουραστεί να βλέπω ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι πρεσβεύουν την πίστη στον Χριστιανισμό, να ρεζιλεύουν με το χειρότερο τρόπο τη θρησκεία μου. Καλό θα ήταν, πριν συνεχίσω, να ξεκαθαρίσω, ότι και εγώ Χριστιανός Ορθόδοξος είμαι και θα χαιρόμουν αν το έγραφε και η ταυτότητα μου. Δεν θα κατέβω να διαδηλώσω επειδή δεν το γράφει απλώς θα χαιρόμουν αν υπήρχε. Διότι χαίρομαι που πιστεύω σε έναν Θεό, ο οποίος είπε ότι είναι η αγάπη. Πράγμα που λίγοι θυμούνται. Όχι τον Θεό, αλλά τα λεγόμενα του. Μακάρι να εφαρμόζαμε τα μισά από όσα έχει πει και αυτός ο κόσμος θα ήταν πολύ καλύτερος.

Μόνο αυτό δεν κηρύσσουν οι παπάδες σήμερα. Την αγάπη. Και για να μην παρεξηγηθώ και θεωρηθώ ότι μηδενίζω τα πάντα ή είμαι απόλυτος, εννοώ τους παπάδες που βλέπουν τη θρησκεία ως εξουσία. Έτσι ξερά. Επίσης απεχθάνομαι και εκείνους τους Χριστιανούς πατέρες-ο Θεός να τους κάνει-που πιστεύουν στο αλάθητο. Όχι φίλε ρασοφόρε. Επειδή αποφάσισες να φοράς μαύρα, δε σημαίνει ότι θα σου φιλάω το χέρι. Δεν έχεις καμμία εξουσία και πίστεψε με δεν θα πείσεις κανέναν να έρθει στην εκκλησία, «παίζοντας» το Πολύξερος Πολυξέρου. Σκέψου λίγο, πως κήρυττε ο Ιησούς. Όχι με ρητορική μίσους, αλλά αγάπης. Υπέμενε τα πάνδεινα, για να πείσει τον κόσμο, ότι αυτό, που πρέσβευε, είχε μεγάλη αξία. Σε αντίθεση με αυτό που πρεσβεύεις εσύ.

Σεβάσου λίγο τον Θεό μας. Μην τον χρησιμοποιείς για να περάσεις τις απόψεις σου και κυρίως μη χρησιμοποιείς την θρησκεία μας για να προσηλυτίσεις. “Δουλειά” σου είναι να μεταφέρεις τα λόγια του Ιησού, να διδάξεις και όχι να υποδείξεις. Έχω κουραστεί να σε βλέπω να μιλάς στο όνομα του Θεού με τον οποίο να σου υπενθυμίσω ότι δεν έχεις καμμιάν ομοιότητα φορώντας χρυσές στολές. Την μόνη ομοιότητα που έχουμε όλοι με τον Ιησού είναι ότι είμαστε αμαρτωλοί. Μη μου κουνάς το δάχτυλο λοιπόν και μίλα στη ψυχή μου και όχι στο μυαλό μου. Όπως έκανε εκείνος. Και να σου πω και κάτι άλλο; Αν συνεχίσεις να εκμεταλλεύεσαι την θρησκεία μου θα καταντήσεις μόνος σου. Διότι η εικόνα που έχω στο σπίτι μου, δεν διαφέρει σε τίποτα από την εικόνα που έχεις εσύ στην εκκλησία, εκείνη που λες θαυματουργή και καλείς τους πιστούς να αφήσουν χρυσά και ασημένια κοσμήματα. Δεν είμαι ειδωλολάτρης και δε θα έπρεπε ούτε εσύ να ήσουν.

Έχω βαρεθεί να βλέπω παπάδες να ζουν στην πούδρα και να απειλούν. Έχω κουραστεί να ακούω για αυτούς ιστορίες της κλειδαρότρυπας. Στην αρχή μου έκανε εντύπωση όταν συνέδεαν παπάδες με ξενοδοχεία, άσεμνες πράξεις, ομοφυλοφιλία, χρηματισμούς, απειλές και γενικότερα σκάνδαλα που θα ζήλευαν πολλοί φυλακισμένοι. Τώρα τα έχω συνηθίσει, δυστυχώς για εσένα. Διότι εγώ την προσευχή μου θα συνεχίσω να την κάνω στην εικονίτσα που έχω στο σπίτι μου. Άσε λοιπόν ήσυχους τη γιαγιά και τον παππού που έρχονται στην εκκλησία για να προσευχηθούν για τα παιδιά και τα εγγόνια τους και μην τους φορτώνεις και άλλες έννοιες. Δεν είναι αυτός ο ρόλος σου. Αυτό που πρέπει να κάνεις, δεν είναι να τους γεμίζεις και άλλες σκοτούρες το μυαλό, αλλά να τους γεμίζεις αγάπη τη ψυχή. Έτσι και μόνο γιατρεύονται όλα. Πρόσεχε γιατί αν δεν το κάνεις θα σε αφορίσω.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα