Αρθρογραφία

Όχι άλλο στύψιμο, όχι άλλο σκύψιμο!

Τα πάντα αλλάζουν. Το μόνο που μένει σταθερό είναι το παρελθόν. Στέκεται εκεί και σε καρτερεί αμετακίνητο. Για το λόγο αυτό η Γερμανία ποτέ δεν θα απαλλαγεί από το ναζιστικό της παρελθόν. Το Άουσβιτς, το Νταχάου, το Δίστομο τα Καλάβρυτα, η Καισαριανή και τόσα άλλοι τόποι μαρτυρίου δεν ξεχνιούνται! Το γεγονός ότι μέσα σ’ ένα διάστημα 40 ετών αιματοκύλησε δύο φορές την Ευρώπη, σε δύο αντίστοιχους Παγκοσμίους Πολέμους, δεν την καθιστά διόλου αθώα!
Διερωτώμαι: Εκτός από τη γνωστή φράση του Δήμου Σταρένιου, σε ελληνικές ταινίες, ότι «οι Γερμανοί είναι φίλοι μας» πότε άλλοτε ήταν; Ήταν μήπως στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο; Ήταν στη Μικρασιατική Καταστροφή ή στη Γενοκτονία των Ποντίων; Ή ήταν στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν οι φασιστικές ορδές του Χίτλερ έσπειραν θάνατο και ερείπια παντού στην Ελλάδα; Από τον Απρίλιο του 1941 έως τον Σεπτέμβριο του 1944, χάθηκε το 19% του πληθυσμού της Πατρίδας μας!
Πρόσφατα, το γερμανικό περιοδικό «Σπίγκελ», στην ηλεκτρονική του σελίδα, τονίζει ότι «όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παντού στην Ευρώπη οικονομικοί εμπειρογνώμονες των Ναζί λεηλάτησαν χώρες υπό κατοχή με ανέντιμες μεθόδους». Το δημοσίευμα κάνει λόγο για δάνειο ύψους 476 εκατομμυρίων κατοχικών μάρκων, που χορήγησε η Τράπεζα της Ελλάδος το 1942 στο γερμανικό Ράιχ, το οποίο η Γερμανία ποτέ δεν αποπλήρωσε.
Αλλά και η εφημερίδα «Washington Post» δια του συντάκτη της Χάρολντ Μέισον, καλεί τους Γερμανούς να διδαχτούν από το οικονομικό τους παρελθόν. Αλλιώς θα ήταν γι’ αυτούς οικονομική και στρατηγική καταστροφή. Ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι η ευημερία της Γερμανίας οφείλεται στην απόφαση των αντιπάλων της κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, που επέτρεψε στη μεταπολεμική Δ. Γερμανία να διαγράψει το ήμισυ των χρεών της, βάσει της συμφωνίας του Λονδίνου το 1953, όπου 20 κράτη συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, συμφώνησαν να μειώσουν το χρέος της Γερμανίας κατά το ήμισυ. Επίσης, συμφωνήθηκε ότι η αποπληρωμή του χρέους θα γίνεται αποκλειστικά από τις εξαγωγές. Και καταλήγει ο αρθρογράφος γράφοντας ότι «ο κόσμος θα ήταν ένα καλύτερο μέρος, αν οι Γερμανοί γνωρίζανε την ιστορία τους».
Πράγματι, η ιστορική αυτογνωσία αποτελεί για κάθε λαό αφύπνιση και αφετηρία. Ο δρόμος της Ιθάκης, ο δρόμος της κοινωνικής σωτηρίας του ελληνικού λαού περνά μέσα από την άρνηση στην ταπείνωση του. Μια ταπείνωση στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο έχει και σήμερα η Γερμανία μέσω του προστατευόμενου από αυτήν Χριστοφοράκου και μέσω αρκετών σκανδάλων (Siemens, OTE υποβρύχια, κλπ.). Σύμφωνα με την «Καθημερινή» της 4-2-15 τα οφέλη που έχει αποκομίσει η Γερμανία στην πενταετία 2010-2014 ανέρχονται σε 40,9 δισ. ευρώ.
Πρόσφατα η ΕΚΤ υπακούοντας στις εντολές της Μέρκελ, απείλησε με ρευστότητα την Ελλάδα, ωσάν η Τράπεζα αυτή να μην είναι Ευρωπαϊκή αλλά Γερμανική. «Ή υπακούτε στους όρους που σας θέτουμε ή βγαίνετε από την Ευρωζώνη», μας λένε. Στο ίδιο πνεύμα και η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Ούρσουλα Φορ Ντερ Λάιεν, απειλεί τη χώρα μας με έξοδο από το ΝΑΤΟ, ξεχνώντας πως η Γερμανία μπήκε στο ΝΑΤΟ, το 1995, με την έγκριση της Ελλάδας!
Το ερώτημα που τίθεται στην νεοεκλεγείσα ελληνική κυβέρνηση είναι, αν θα συνεχίσει όπως η προηγούμενη κυβέρνηση να υιοθετεί τους όρους που μας θέτει η Γερμανία, αν δηλαδή θα συμπράξει στην εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας ή αν θα σεβαστεί τη νωπή λαϊκή ετυμηγορία.
Ένα είναι επομένως το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί: Αν ως χώρα θα υποταχθούμε στην κραταιά Γερμανία ή αν θα αγωνιστούμε, πάση δυνάμει, για την εθνική μας αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία: Την απάντηση έρχεται ξανά να την δώσει η Ιστορία: «Οι Μαραθώνες γεννούν τους Παρθενώνες», απαντά ο Κωστής Παλαμάς. Το ΟΧΙ είναι που έσωσε την Ελλάδα το -40. Όχι άλλο στύψιμο. Όχι άλλο σκύψιμο. Χαράζουμε το δρόμο της ελπίδας μας «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι». «Και στους Θεούς μας ορθοί μιλάμε». Η Ελληνική Δημοκρατία δεν εκβιάζεται!

Περισσότερα
Δείτε ακόμα