Πολιτική

ΝΕ ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Κιλκίς: Παγκόσμια ημέρα για την Τρίτη Ηλικία

Η 1η Οκτωβρίου, ως Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, είναι μια μέρα, που σηματοδοτεί το σεβασμό και την εκτίμηση απέναντι στους ηλικιωμένους.

Δυστυχώς, οι συνέπειες της παρατεταμένης οικονομικής αλλά και υγειονομικής κρίσης έπληξαν στο μέγιστο όλες τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στάθηκε διαχρονικά στο πλευρό της τρίτης ηλικίας, αναδεικνύοντας το ρόλο και τη συνεισφορά της στην ελληνική κοινωνία.

Ωστόσο, με λύπη μας, διαπιστώνουμε καθημερινά πως σημαντικές κατακτήσεις δεκαετιών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, όπως τα προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι, η λειτουργία των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.), οι δωρεάν παροχές υγείας σε όλους, καταρρέουν με κυρία ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει δεσμευτεί να διαφυλάξει όλα όσα οι ηλικιωμένοι δικαιούνται και αξίζουν: αξιοπρεπή, ασφαλή και ανεξάρτητη διαβίωση, δωρεάν πρόσβαση στην περίθαλψη, αναβάθμιση των υπηρεσιών φροντίδας τρίτης ηλικίας.

Η 1η Οκτωβρίου δεν είναι μόνο μια γιορτή αλλά μια ημέρα διεκδίκησης των δικαιωμάτων μιας γενιάς, που τής οφείλουμε το χτες και το αύριο.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα