Πολιτική

Μήνυμα δημάρχου Κιλκίς για την εθνική μας επέτειο

Με τη σκέψη μας στραμμένη στο ηρωικό έπος του ‘21 τιμούμε την εθνική μας επέτειο και δοξάζουμε τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας.

Στο ιερό εικόνισμα της συλλογικής ιστορικής μας μνήμης εντυπώνονται ακέραιες οι πανανθρώπινες αξίες που πρεσβεύει η ελληνική ψυχή. Η τόλμη και η αρετή πυρπόλησαν το φρόνημα ενός μικρού αλλά υπερήφανου λαού, που αρνήθηκε να συμβιβαστεί με την τυραννία και την θλιβερή μοίρα της ανελεύθερης ζωής που του επιφύλασσε η μακρόχρονη κατοχή, και ύψωσε περήφανα το παράστημά του αποφασισμένος να ματώσει τα δεσμά του, αρκεί να αντικρίσει το φως της Ελευθερίας.

Κανένα εμπόδιο δεν μπορούσε να συγκρατήσει την ακατάσχετη ορμή ενός δίκαιου αλλά και άνισου αγώνα απέναντι σε μια κραταιά Οθωμανική Αυτοκρατορία και στο ισχυρό Ευρωπαϊκό Διευθυντήριο της Βιέννης.

Η Ελληνική Επανάσταση και η ξεχωριστή θέση που κατέχει στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια ιστορία, ως συγκινητικό παράδειγμα της μοναχικής πορείας ενός φτωχού έθνους προς την εθνική του ανεξαρτησία, διδάσκει στις νεότερες γενιές ότι η Ελευθερία και η Δικαιοσύνη είναι ιδανικά αδιαπραγμάτευτα και ότι το μύρο της ευλογίας τους είναι σφραγισμένο με το άλικο αίμα των γενναίων πολεμιστών του απελευθερωτικού Αγώνα, με θάρρος και ανδρεία.

Απαιτήθηκαν σκληρές θυσίες για να συμβεί το ελληνικό θαύμα με την πίστη στο Θεό, τον αγνό πατριωτισμό και την ομοψυχία να στερεώνουν το βάθρο της Ελεύθερης Ελλάδας στη χορεία των νέων κρατών.

Σήμερα που ο ουρανός της Ευρώπης σκεπάζεται από τα βαριά σύννεφα ενός νέου καταστροφικού πολέμου στη γειτονιά μας,οφείλουμε να επανεκτιμήσουμε τα αγαθά της ελευθερίας μας, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων με αρραγή εθνική ενότητα και συνεννόηση και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας μαζί με όλο τον πολιτισμένο κόσμο για την επικράτηση της Ειρήνης.

Γιατί μόνο κάτω από τον ήλιο της Ειρήνης μπορούν οι λαοί της γης να ελπίζουν σε πιο όμορφες ημέρες και να διασφαλίζουν την ευημερία τους.

Χρόνια Πολλά, Ελεύθερα και Ειρηνικά στους Έλληνες όλου του κόσμου

Χρόνια Πολλά, Ελεύθερα και Ειρηνικά στο Κιλκίς και στην Ελλάδα μας!

Περισσότερα

Χρήστος Σπίγκος: Οι καιροί ου μενετοί

Η συναρπαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, και αργότερα με τη διασταλτική προσθήκη «ΠΣ», θα προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αρκετών πολιτικών επιστημόνων, […]

Δείτε ακόμα

Ο κατάλληλος αριθμός

Η συνδυασμένη κρίση των τελευταίων χρόνων, επί δεκαετία οικονομική, επί τριετία υγειονομική και την τελευταία διετία ενεργειακή, επέτεινε τις συνέπειες […]