Μήνυμα Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Κιλκίς για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Πολιτική /

Συμπληρώνονται φέτος 49 έτη από την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου του 1973. 49 έτη από εκείνο το ξημέρωμα της 17ης Νοεμβρίου του 1973 που, υπό τους ήχους του συνθήματος «ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», τανκς μπαίνουν στο κέντρο της Αθήνας και κατευθύνονται προς το Πολυτεχνείο.

Το φοιτητικό κίνημα και η εξέγερση του Πολυτεχνείου έγινε καταλύτης για την εξέγερση του γενικού πληθυσμού και οδήγησε σταδιακά στην πτώση της Χούντας μετά από μια μακρά περίοδο απόλυτου αυταρχισμού και πλήρους απαξίωσης εννοιών όπως κοινωνική δικαιοσύνη, ελευθερία και δημοκρατία.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου νοηματοδοτεί διαχρονικά τον αγώνα για την διασφάλιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Διότι δεν νοείται Δημοκρατία χωρίς ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα. Και δεν νοείται Δημοκρατία χωρίς αγώνες.

Η εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβρη του 1973, η αυταπάρνησή τους, οι ανυπότακτες ιδέες τους και ο αγώνας τους δεν μπορεί να αφήσει ασυγκίνητο κανέναν.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Κιλκίς τιμά τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου και τονίζει την ανάγκη για διαρκή προάσπιση της Δημοκρατίας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Τα δοξασμένα “φτερά του Πόντου” τίμησε ο δήμος Παιονίας στην μνήμη του ανθυποσμηναγού Στέφανου Μαυροματίδη

Kλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης και αγνού πατριωτισμού επικράτησε στην εκδήλωση που πραγματοποίησε την Κυριακή 4.12.22, στο δημοτικό κατάστημα Αξιουπόλεως ο […]