Μήνυμα Βουλευτή Γιώργου Φραγγίδη για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Πολιτική /

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 υπήρξε η κορυφαία πράξη αντίστασης κατά της δικτατορίας που προανήγγειλε ουσιαστικά την απαλλαγή από τη Χούντα των συνταγματαρχών και το τέλος μιας από τις πιο μελανές περιόδους της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Το Πολυτεχνείο αποτέλεσε ένα σύμβολο θυσίας, αγώνων και αντίστασης, απέναντι στο καθεστώς που είχε καταργήσει τις ατομικές ελευθερίες, είχε διαλύσει τα πολιτικά κόμματα και είχε εξορίσει, φυλακίσει και βασανίσει πολιτικούς και πολίτες με μοναδικό κριτήριο τις πολιτικές τους πεποιθήσεις.

Τιμούμε τους αγωνιστές της Δημοκρατίας, και όλους εκείνους τους Έλληνες που με αυταπάρνηση εγκατέλειψαν κάθε ατομικό τους συμφέρον και αγωνίστηκαν για το συλλογικό, το κοινωνικό και το πατριωτικό συμφέρον.

Το μήνυμα αυτής της ημέρας είναι η ανάγκη να παραμείνουμε ενωμένοι και να αγωνιστούμε κατά της μισαλλοδοξίας, ενάντια στις προκλήσεις και αμφισβητήσεις των όποιων επίδοξων εχθρών του Έθνους, και υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της κοινωνικής αλληλεγγύης ,αλλά κυρίως υπέρ της προάσπισης της Εθνικής μας κυριαρχίας.

Ο ελληνικός λαός, και κυρίως η νεολαία μας επιβάλλεται στη δύσκολη αυτή συγκυ ρία, μακριά από παρωπίδες και έριδες, να συνεχίσει να αγωνίζεται και να δημιουρ γεί, με σχέδιο και με σύνεση, μετατρέποντας την ιστορική μνήμη σε δημιουργικό και εποικοδομητικό μέλλον.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Τα δοξασμένα “φτερά του Πόντου” τίμησε ο δήμος Παιονίας στην μνήμη του ανθυποσμηναγού Στέφανου Μαυροματίδη

Kλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης και αγνού πατριωτισμού επικράτησε στην εκδήλωση που πραγματοποίησε την Κυριακή 4.12.22, στο δημοτικό κατάστημα Αξιουπόλεως ο […]