Πολιτική

Ε.Αναστασιάδου: «Ελλιπής η μελέτη γιά το «ανοικτό» εμπορικό κέντρο του Κιλκίς»

Προβληματισμό και ανησυχία γιά το περιεχόμενο της μελέτης γιά «ανάπλαση του ανοικτού εμπορικού κέντρου Κιλκίς», την οποία χαρακτηρίζει ως ελλιπή, εκφράζει η δημοτική σύμβουλος Κιλκίς.

Σε συνέντευξή της η κ.Αναστασιάδου αναφέρθηκε σε μία παρέμβαση στο κέντρο του Κιλκίς μεγέθους αναλόγου της αντίστοιχης στο πάρκο – «Κήπος»: «Τότε», είπε η κ.Αναστασιάδου, «είδαμε στο συγκεκριμένο σημείο μία παρέμβαση με ένα αποτέλεσμα τέτοιο, που όσο και να θέλαμε να το χαρούμε ή να το οικειοποιηθούμε, δεν μπορούσαμε και δεν μπορούμε.

Σήμερα δεν δικαιούμαστε να διαπράξουμε δεύτερο λάθος. Σε ό, τι αφορά στην μελέτη γιά το «ανοικτό» κέντρο εμπορίου, στην αρχή μιλούσαμε γιά κάτι το ολοκληρωμένο, με ό, τι δεν συμπεριλαμβανόταν στην αρχική διατύπωση να συμπεριληφθεί στις προβλέψεις».

Η κ.Αναστασιάδου αναφέρθηκε και στην συνάντηση των μελετητών με το αρχιτεκτονικό συμβούλιο: «Εκεί διαπιστώσαμε, ό, τι σ’ αυτήν την παρέμβαση επί της 21ης Ιουνίου και των καθέτων αυτής στο ιστορικό κέντρο του Κιλκίς το μόνο, που γίνεται, είναι η αλλαγή των πλακών των πεζοδρομίων, η αλλαγή κάποιων αρμών και η νέα διαμόρφωση ραμπών. Επίσης, θα κοπούν δένδρα πλατύριζα, που προκαλούν προβλήματα στα πεζοδρόμια και θα αντικατασταθούν από δένδρα με κάθετο ρίζωμα».

«Καμμία πρόβλεψη γιά κάδους – όμβρια»

«Ωστόσο», συνέχισε η κ.Αναστασιάδου, «δεν υπάρχει πουθενά πρόβλεψη για χώρους κάδων απορριμμάτων, δεν υπάρχει πουθενά πρόταση λύσης γιά τα όμβρια ύδατα. Μετά την συνάντηση με τους μελετητές θεωρούσαμε βέβαιη μία διορθωτική παρέμβαση στην μελέτη γι’ αυτά τα θέματα, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Ακολούθως οι μελετητές προσήλθαν στην οικονομική επιτροπή και ανακοίνωσαν ακριβώς τα ίδια. Απαντώντας δε σε ερωτήματα του δημάρχου, ανέφεραν ότι ο δήμος Κιλκίς είναι το Κιλκίς είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα με τέτοια μελέτη και ο πρώτος που υπερδιπλασιάζει τον προϋπολογισμό του για μία τέτοια παρέμβαση.

«Να βλέπουμε και τα κόστη»

Κάποια στιγμή εκτός από την ποιότητα των υλικών πρέπει να βλέπουμε και τα κόστη

Αναφερόμενοι στις ενστάσεις μας, οι μελετητές είπαν, ότι «θα δουν» και «θα προβλέψουν» με… μελέτη στο μέλλον το πού θα τοποθετηθούν οι κάδοι απορριμμάτων. Δηλαδή, θα αναπλασθούν τα πεζοδρόμια, θα γίνουν οι ράμπες, και μετά … «θα προβλέψουν νέα μελέτη για το πού θα τοποθετηθούν οι κάδοι, οπότε θα έλθουν … να σκάψουν και να τρυπήσουν τα … ήδη έτοιμα, γιά να διαμορφωθούν οι χώροι των κάδων!».

Η κ.Αναστασιάδου αναφέρθηκε και στην ΔΕΥΑΚ: « Είπαν, ότι «θα σκεφθούν» και «θα δουν», επισημαίνοντας ότι τώρα δεν υπάρχουν κονδύλια»

Και η δημοτική σύμβουλος Κιλκίς κατέληξε λέγοντας, μεταξύ άλλων: «Λυπούμαι πάρα πολύ για κάθε παρέμβαση, που δεν συνάδει με τον χώρο στον οποίο γίνεται. Με αφορμή την εμπειρία του πάρκου – «Κήπου», οφείλουμε να περιφρουρήσουμε την πόλη μας, με παρεμβάσεις που να αναβαθμίζουν κάθε χώρο και ταυτοχρόνως να διαχειριζόμαστε χρήματα με τον καλύτερο τρόπο.

Μπορεί να μας τα εξασφαλίζει ένας υπουργός, και μπράβο του, αλλά εμείς οφείλουμε να έχουν αυτά το καλύτερο δυνατό αντίκρυσμα».

Περισσότερα

Χρήστος Σπίγκος: Οι καιροί ου μενετοί

Η συναρπαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, και αργότερα με τη διασταλτική προσθήκη «ΠΣ», θα προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αρκετών πολιτικών επιστημόνων, […]

Δείτε ακόμα

Το… «γούρι»

Αυτή τη φορά η χειροσφαιρική ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς πέρασε νικηφόρα από την Αθήνα η χειροσφαιρική ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς […]