Πολιτική

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Κιλκίς, βρίσκονται απέναντι από τους εργαζόμενους για τα συμφέροντα των βιομηχάνων

Τα διαπιστευτήριά τους στους βιομήχανους του Κιλκίς έδωσαν για ακόμα μία φορά οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στο τελευταίο δημοτικό συμβουλίου του δήμου Κιλκίς.

Δεν φτάνει που ούτε λέξη δεν βρήκαν να πουν για τους πάνω από 50 απολυμένους της ΑΛΟΥΜΙΛ ή να αποφασίσουν έστω και ένα μέτρο ανακούφισης τους σε συνθήκες ανεργίας, ακρίβειας και ενεργειακής φτώχεια, αλλά αντίθετα οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ διαγωνίζονταν για το ποιος θα εκθειάσει παραπάνω τους βιομήχανους της περιοχής.

Όχι μόνο δεν στήριξαν ψήφισμα αλληλεγγύης στους απολυμένους εργαζόμενους της ΑΛΟΥΜΙΛ, αλλά κατέληξαν σε ψήφισμα στήριξης της εργοδοσίας, στη λογική ότι «οι επενδύσεις φέρνουν θέσεις εργασίας» και ότι μπορεί να υπάρξει «δίκαιη ανάπτυξη για όλους». Τέτοιο ψήφισμα ούτε η εργοδοσία της ΑΛΟΥΜΙΛ θα έγραφε τόσο καλά!

Οι φωστήρες δημοτικοί σύμβουλοι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, δεν γνωρίζουν άραγε ότι οι επενδύσεις και η καπιταλιστική ανάπτυξη στο Κιλκίς, από τη μία φέρνουν εκατομμύρια κέρδη στους βιομήχανους σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, και από την άλλη φέρνουν έχουν εκατοντάδες απολύσεις, απλήρωτη εργασία, μισθούς που εξαντλούνται πριν τελειώσει ο μήνας, εργατικά ατυχήματα από τα περισσότερα στη χώρα;

Αν οι επενδύσεις έχουν φέρει ανάπτυξη για το λαό όπως ισχυρίζονται τότε γιατί η ανεργία παραμένει στα ύψη στο νομό, και χιλιάδες νέοι έχουν μεταναστεύσει σε άλλες περιοχές ακόμα και στο εξωτερικό για εύρεση εργασίας;

Επειδή όλα τα παραπάνω τα γνωρίζουν, γι’ αυτό θα ήταν προτιμότερο την επόμενη φορά να είναι πιο μαζεμένοι όταν πάνε να κουνήσουν το δάχτυλο και να υψώσουν τη φωνή τους σε εργαζόμενους.

Τολμάνε να αποκαλούν τη γνήσια έκφραση αλληλεγγύης «λαϊκισμό και εφήμερη συμπάθεια» την ώρα που σπάνε τα κοντέρ της γραφικότητας για να μην κακοκαρδίσουν τους «ευεργέτες» επιχειρηματίες. Έφτασαν στο σημείο να διαφημίζουν τα κουπόνια σίτισης της εργοδοσίας για να υπερασπιστούν την άθλια στάση που κρατάνε εδώ και μήνες γύρω από το θέμα.

Οι μάσκες έπεσαν για ακόμα μία φορά! ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, είτε από τη θέση της κυβέρνησης, είτε της αντιπολίτευσης, βρίσκονται σταθερά απέναντι από τις ανάγκες των εργαζόμενων και του λαού, για να μη θιχτούν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματιών και των βιομηχάνων του Κιλκίς.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός του Κιλκίς έχουν πλέον πολλές αποδείξεις για το ρόλο των αστικών κομμάτων σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο. Γι’ αυτό να μη δείξουν καμία ανοχή σ’ αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, είτε εκφράζεται σε επίπεδο κυβέρνησης, είτε σε επίπεδο Τοπικής Διοίκησης.

Τώρα είναι η ώρα να γίνουν οι ίδιοι πρωταγωνιστές στη ζωή τους, με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ παντού!

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Από την αρχή… στα βαθιά»!

Δεν ξέρουμε για Φραγγίδη και άλλα «πρωτοκλασάτα» τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, αλλά εκείνος, που έχει κάθε λόγο και δικαιούται […]