Πολιτική

ΚΚΕ ΤΕ Κιλκίς: «Σχόλιο για τις απολύσεις στην ALUMIL»

Οι… υποσχέσεις της ΑΛΟΥΜΙΛ για “καλές δουλειές”, οι οποίες δίνονται αβέρτα κι απλόχερα, όπως στην 2η Ημέρα “Καριέρας” που διοργάνωσε υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς, απευθυνόμενη στους νέους υποψήφιους “τυχερούς” εργαζόμενους, είναι φρούδες ελπίδες και φύκια για μεταξωτές κορδέλες….

Kαι για του λόγου το αληθές. Η μεγάλη κοροιδία, αποδείχτηκε περίτρανα, με τις πάνω από 40, μόνο των τελευταίων μηνών απολύσεις, ακριβώς λίγες μέρες μετά και από το “Job Festival”, που διεξήχθη στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, στις 18-19 Νοεμβρίου.

Τι είναι το Job Festival; Είναι αυτό που λέει χαρακτηριστικά ο λαός μας: “Βγήκε η αλεπού στο παζάρι”!!!

Σε αυτήν λοιπόν την διοργάνωση που μοστραρίστηκαν πολλές και διάφορες επιχειρήσεις, ανάμεσα τους και η ΑΛΟΥΜΙΛ και μάλιστα με αφίσα που έφερε τον τίτλο, (κρατηθείτε σας προειδοποιούμε!)   ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ!

Τι ειρωνία, δίκαια θα αναρωτηθούν οι απολυμένοι όσο και συνολικά ο λαός του Κιλκίς.

Αλήθεια τόσο black χιούμορ διαθέτουν;

Ποιούς κοροιδεύουν άραγε με τέτοιο απύθμενο θράσσος…Ποιούς;

Τους εργαζόμενους που πέταξαν στο δρόμο, που από τις πλάτες τους έβγαλαν για το α΄εξάμηνο του 2022, 40εκ ευρώ;

Τους νέους συναδέλφους τους που θα γίνουν τα νέα “εξαρτήματα της μηχανής”, τα “ανταλλακτικά” προς εκμετάλλευση;

Τον κοσμάκη που από την αιματηρή φορολογία του θα τους χρηματοδοτήσει με 56εκ ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για να κρατάνε “ζεστά και ανέπαφα” τα κέρδη τους;   ΠΟΙΟΥΣ;

ΑΙΣΧΟΣ!

Αλλά τέτοιοι είναι οι μεγαλοευεργέτες εργοδότες και όλο το σινάφι των καπιταλιστών.

Πρώτα ξεζουμίζουμε, μετά απολύουμε και τότε προσλαμβάνουμε φτηνούς και αποδοτικούς.

Οι αλλεπάλληλες απολύσεις στην ΑΛΟΥΜΙΛ δεν αφορούν μόνο τους εργαζόμενους που δεν πρέπει να υποκύψουν στο φόβο, να μη τρομοκρατηθούν. Αφορούν όλο το λαό του Κιλκίς, όλους τους εργαζόμενους, από όλους του χώρους και κλάδους δουλειάς, από κάθε μετερίζι. Αφορούν κάθε τίμιο βιοπαλαιστή, κάθε εργαζόμενο, αυτοαπασχολούμενο, αγρότη, κάθε νέο άνθρωπο.

Να καταδικαστούν από κάθε σωματείο και μαζικό φορέα του Κιλκίς οι απολύσεις. Οι εργαζόμενοι τώρα να οργανώσουν την πάλη τους και να φτιάξουν το δικό τους ελπιδοφόρο “προτζεκτ” που θα λέει:

Οχι άλλες θυσίες για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, οργάνωση και αντεπίθεση για να ζήσουν σαν άνθρωποι τον 21ο αιώνα, απολαμβάνοντας τον πλούτο που οι ίδιοι παράγουν.

 

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Περί… άλλου!

Την αναγκαιότητα να συγκροτηθούν τα ταχύτερο δυνατόν, με ευθύνη των νομαρχιακών επιτροπών, νομαρχιακές επιτροπές εκλογικού αγώνα με την συμμετοχή σε […]

«Σε αναμμένα κάρβουνα»

Ήταν που ήταν ράθυμο το κλίμα στα κομματικά επιτελεία ωρισμένων κομμάτων αναφορικά με την δραστηριοποίηση τους εν όψει των προσεχών […]