Πολιτική

Καλλισθένη Πάκα: Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης

Στην Ελλάδα του 2023 η εκπαίδευση βρίσκεται στο επίκεντρο των Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Όπως σωστά ονόμασε την εκπαίδευση ο Νέλσον Μαντέλα ως «το πιο ισχυρό όπλο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να αλλάξεις τον κόσμο», χρειαζόμαστε εκπαίδευση για να μειώσουμε τις ανισότητες και να βελτιώσουμε την υγεία.

Χρειαζόμαστε εκπαίδευση για την επίτευξη της ισότητας των φύλων, για να προστατεύσουμε τους πόρους του πλανήτη μας, για την καταπολέμηση της γλώσσας μίσους, της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας. Αλλά πάνω απ’ όλα χρειαζόμαστε εκπαίδευση για ένα καλύτερο αύριο, γιατί όπως ανέφερε και ο Αντόνιο Γκουτέρες, η εκπαίδευση αλλάζει ζωές.

Πρακτικά, στην εκπαιδευτική διαδικασία, οι Πανελλήνιες Εξετάσεις αποτελούν ένα ορόσημο στην μαθητική ζωή κάθε παιδιού αποτελώντας τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στα μαθητικά του χρόνια και την φοιτητική του ζωή. Καθώς η αντίστροφη μέτρηση για την διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2023 έχει ξεκινήσει, είναι σημαντικό κάθε μαθητής να θυμάται ότι η συστηματική δουλειά και η αφοσίωση στον στόχο είναι το κλειδί για την επιτυχία. Το διάβασμα και η καλή προετοιμασία μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στο αποτέλεσμα των εξετάσεων, ενώ είναι εξίσου σημαντική η οργάνωση ενός σχεδίου μελέτης προσαρμοσμένο στις ανάγκες κάθε παιδιού.

Κατανοώντας την αγωνία κάθε υποψηφίου, ως μητέρα ενός γιου που καταβάλλει τον δικό του προσωπικό αγώνα, εύχομαι από καρδιάς σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα δοκιμαστούν φέτος στις Πανελλήνιες Εξετάσεις καλή δύναμη.

Αγαπητά μου παιδιά, πιστέψτε στον εαυτό σας και στις δυνατότητές σας, το μέλλον είστε εσείς!

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Εντελώς αναμενόμενο

Τον Γιώργο Γεωργαντά βράβευσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κιλκίς την περασμένη Κυριακή κατά την διάρκεια του ετήσιου χορού του, στο  «Κτήμα των Ευχών». […]