Πολιτική

«Ηχηρές» απουσίες και υποτονικό κλίμα γιά τον Χρήστο Γκουντενούδη

Γράφει ο Βαγγέλλης Αποστολίδης

Την επανίδρυση του συνδυασμού του «Παιονία Ισχυρή», με νέα ονομασία… «Νέα Ισχυρή Παιονία» με τον οποίο ανέλαβε την διακυβέρνηση του δήμου Παιονίας την περίοδο 2015-2019 και στην συνέχεια γιά μία τριετία απετέλεσε την μείζονα μειοψηφία, ανακοίνωσε ο ιδρυτής του και δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας από την θέση του επικεφαλής Χρήστος Γκουντενούδης, κατά την διάρκεια «ανοικτής» συγκέντρωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10.11.22 στο πολιτιστικό κέντρο του δήμου Παιονίας στην έδρα του δήμου το Πολύκαστρο.

Ο νέος συνδυασμός, με τον οποίο, όπως ο ίδιος ανέφερε στην ομιλία του, θα διεκδικήσει εκ νέου την διακυβέρνηση του δήμου στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές σε ένα περίπου χρόνο από σήμερα τον 0κτώβριο του 2023, ονομάζεται «Νέα Ισχυρή Παιονία», με τα «βαφτίσια» του συνδυασμού να ανακοινώνονται παρουσία μεταξύ άλλων του πρώην περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη πολιτικών στελεχών από το Κιλκίς και την Παιονία και τριών δημάρχων από δήμους της ευρύτερης περιοχής πέραν της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς, αλλά και με πολλές ηχηρές απουσίες από εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού όπως αυτές των Λαζάρου Ευθυμιάδη, Γεωργίου Παμποράκη, Γεωργίου Φράγκου και Χρήστου Καπετάνη.

Απουσίες, οι οποίες σε συνδυασμό με την κατώτερη των πιθανών προσδοκιών προσέλευση κατοίκων, αλλά και την αντίστοιχη προσέλευση νέων προσώπων με ισχυρή αναγνωρισιμότητα και επιρροή στην κοινή γνώμη του δήμου είναι βέβαιον, ότι προβλημάτισαν τους διοργανωτές της εκδήλωσης, που επέλεξαν να αναβάλουν την έναρξη της με αρκετή χρονική καθυστέρηση, λόγω και ενός ατυχήματος του προσώπου που θα προλόγιζε τον κ. Γκουντενούδη, και «υποχρεώνοντας» τον ίδιο στην ομιλία του να αναφερθεί στους λόγους που επηρέασαν την μαζικότερη προσέλευση σε αυτή, αναφερόμενος μεταξύ άλλων «στην αρνητική συγκυρία της απουσίας πολλών αγροτών λόγω των αγροτικών εργασιών σποράς».

Στην ομιλία του ο κ. Γκουντενούδης αναφέρθηκε «στην αυτοκριτική γιά την ήττα του συνδυασμού στις εκλογές του 2019 και την ανάληψη των ευθυνών από μέρους του για το αποτέλεσμα τους καθώς και στον τρόπο με τον οποίο άσκησε τον αντιπολιτευτικό του ρόλο και ευθύνη… ότι αυτό το αποτέλεσμα ήταν μία εντολή για ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια… στην παντελή αποτυχία της σημερινής δημοτικής αρχής στην διακυβέρνηση του δήμου… στην λογική ότι μπορούμε να αλλάξουμε τους εαυτούς μας και γι’ αυτό μπορούμε να αλλάξουμε τον δήμο μας» και παράλληλα αναφέρθηκε «στις θέσεις γενικές αρχές, με τις οποίες θα προσέλθει ο συνδυασμός του στις προσεχείς δημοτικές εκλογές» και ο ίδιος αναλαμβάνοντας «το ειδικό καθήκον» να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας.

Αναλυτικότερα για το τί ακριβώς ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Γκουντενούδης και για το ποιοι ακόμη θεσμικοί παράγοντες εντός και εκτός δήμου Παιονίας παρέστησαν στην εκδήλωση του μπορείτε να το παρακολουθήσετε στο σχετικό βίντεο.

Περισσότερα

Γ.Φραγγίδης: «Η έλλειψη σε αναισθησιολόγους «παραλύει» το νοσοκομείο Παπανικολάου και ειδικότερα την Καρδιοθωρακοχειρουργική»

Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη κατέθεσαν σήμερα ο βουλευτής Κιλκίς και υπεύθυνος ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος […]

Δείτε ακόμα

«Τετάρτες στην Θεσσαλονίκη»

Ευρύτατη απήχηση, θερμή ανταπόκριση και αθρόα προσέλευση χαρακτήρισαν τους φίλους του υποψήφιου βουλευτή Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Στέφανου Παραστατίδη σε Εύοσμο […]