Αρθρογραφία

Η εμπιστοσύνη δόθηκε στην Αριστερά, το θέμα είναι να φανεί αντάξιά της

«Μου στερήσατε τη μάχη.
Σιγήσατε τη φωνή μου.
Διαμελήσατε τους νεκρούς μου.
Γδάρατε με τα νύχια σας
τις πιο σπουδαίες μου αρετές.

Δε σας ανήκουν όλες οι σπίθες της γης.

Δε γράψατε εσείς τα βιβλία και τους τοίχους μου.

Μου χρωστάτε το δρόμο της γενιάς μου.
Μου χρωστάτε τον εξαγνισμό της αλήθειας
και του ονείρου μου.

Δε σας οφείλω ούτε ανάσα,
μήτε της ανθρωπότητας το φτερούγισμα.

Σας καλώ να υποταχθείτε στου κόσμου το δίκαιο
που σας περιμένει.

Στα δικά μου τα χώματα
δε θα βραδιάσει ποτέ.»

(Έλλη Φρεγγίδου)

Ο λαός ανέδειξε την Αριστερά στην πρόσφατη εκλογική διαδικασία σε πρώτη δύναμη και της ανέθεσε την εξουσία για να επιτελέσει το ίσως δυσκολότερο έργο των τελευταίων δεκαετιών: Την έξοδο από την κρίση. Είναι αλήθεια, ότι για άλλη μια φορά ο Έλληνας ψήφισε με την καρδιά και το συναίσθημά του. Ψήφισε, χωρίς κομματικούς περιορισμούς, με την ελπίδα να δει την καθημερινότητά του να γίνεται πιο ανθρώπινη. Ψήφισε για να δώσει την δυνατότητα στην Αριστερά να κάνει πράξη όσα πρεσβεύει, όλα αυτά τα χρόνια: Την δημοκρατία, την αξιοκρατία, την δικαιοσύνη, την ευημερία των πολιτών.
Η Αριστερά καλείται να εκπληρώσει τους στόχους και τις προεκλογικές δεσμεύσεις της, χωρίς περίοδο χάριτος. Το ποσοστό, που έλαβε δηλώνει την αγανάκτηση του πολίτη αλλά και την επιθυμία να αλλάξει την ζωή του. Θέλει να δει τα παιδιά του να επιστρέφουν στην χώρα, να εργάζονται, να σπουδάζουν, και όλα αυτά να έχουν αντίκρυσμα στην καθημερινότητά του. Γι’ αυτό έχει εναποθέσει τις ελπίδες του, κατά καιρούς, σε πολιτικές και πρόσωπα που του υπόσχονταν ένα ομορφότερο αύριο. Κι έχει δει, δυστυχώς, τις ελπίδες του να διαψεύδονται εν μιά νυκτί.
Και σήμερα, θέτει στα χέρια της Αριστεράς την ευθύνη για την διακυβέρνηση της χώρας. Αναμένει να κάνει πράξη τις πολυετείς δεσμεύσεις και να σεβαστεί το σταθερό ιδεολογικό της στίγμα. Στοιχημάτισε στο πάλαι ποτέ «αουτσάιντερ» με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον και με κίνητρο το φόβο, την οργή, την ελπίδα, την απόγνωση.
Η σημερινή ημέρα, δεν είναι μια ημέρα για πανηγυρισμούς. Το αδιέξοδο του ελληνικού λαού δεν γίνεται να καταστεί ο βατήρας για την «γλυκιά» εξουσία. Χρειάζονται υπευθυνότητα, μνήμη και σχεδιασμός για να δικαιωθεί ο πολίτης. Χρειάζεται να μην εξοστρακιστούν οι αξίες και τα ιδεώδη του.
Και το τελευταίο που περιμένει είναι να διαψευσθούν οι προσδοκίες του και μάλιστα από την Αριστερά, που πάντοτε ευαγγελίζεται την αλήθεια. Σήμερα, η Αριστερά κρίνεται και αξιολογείται διότι κατέκτησε την ευκαιρία που της χρωστούσε η Ιστορία. Σήμερα έχει την δύναμη και την δυνατότητα να δείξει και να αποδείξει πώς μπορούμε να ξανασταθούμε στα πόδια μας, να ορθώσουμε και πάλι το ανάστημά μας και να παλέψουμε για το μέλλον μας.
Τελείωσαν τα προεκλογικά σποτ και τα βαρελότα και ανοίγουμε την πόρτα στη ζωή. Αναμένουμε να καταστεί ο πολίτης συμμέτοχος στις μεγάλες αποφάσεις και να αποτινάξει το ρόλο του χειροκροτητή.
Η πολυπόθητη εμπιστοσύνη σας δόθηκε. Καιρός να ανταποκριθείτε σε αυτήν…

Περισσότερα

Τα χρόνια και οι άνθρωποι έρχονται, παρέρχονται και φεύγουν, η διαφθορά στο Δημόσιο «βασιλεύει» και… «δεν το κουνάει»!

Τις προηγούμενες ημέρες, οι φήμες γιά ένα νέο σκάνδαλο διαφθοράς με φερόμενους πρωταγωνιστές τρεις δημοσίους υπαλλήλους και οκτώ ιδιώτες συνεργάτες […]

ΤΟ ΖΩΟΠΑΖΑΡΟ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

Στα χρόνια της τουρκοκρατίας ο μοναδικός κοινόχρηστος χώρος της πόλης όπου γινόταν και το ζωεμπόριο ήταν μια μεγάλη δενδροφυτευμένη πλατεία […]

Εννέα παλικάρια… πριν 60 χρόνια

Άνοιξη του 1964, ακριβώς πριν 60 χρόνια, εννέα παλικάρια, απόγευμα Κυριακής λίγο πριν αρχίσει η βόλτα (νυφοπάζαρο) στην κεντρική οδό […]

Δείτε ακόμα