Πολιτική

Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου και βουλευτών της Ν.Δ. στο νομό Κιλκίς

Συνεχίσθηκαν οι επισκέψεις κλιμακίων της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας στάση, στο νομό Κιλκίς, με βασικό στόχο την προβολή του κυβερνητικού έργου και την επικοινωνία του σε τοπικό επίπεδο.

Σε αυτή την επίσκεψη η επικεφαλής του κλιμακίου, υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο βουλευτής B’ Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου, ο βουλευτής Πέλλας Διονύσιος Σταμενίτης και η γενική γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής Καλυψώ Γούλα επισκέφθηκαν έργα, συναντήθηκαν με εκπροσώπους και φορείς των τοπικών αρχών και αναφέρθηκαν στο κυβερνητικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή.

Το κεντρικό πρόγραμμα του κυβερνητικού κλιμακίου με επικεφαλής την υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη περιελάμβανε, επίσκεψη στο Δημαρχείο του Κιλκίς όπου και συναντήθηκε με το δήμαρχο Δημήτρη Κυριακίδη, την παρακολούθηση έργων επέκτασης του Αρχαιολογικού Μουσείου, συνάντηση με το μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Βαρθολομαίο, αλλά και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο Παλατιανού. Παράλληλα, το κλιμάκιο επισκέφθηκε τη Βιομηχανική Περιοχή όπου και συμμετείχε σε σύσκεψη με βασικό θέμα την ενημέρωση της μελέτης και την ένταξη του έργου σύνδεσης ΒΙ.ΠΕ. και σιδηροδρομικού δικτύου ενώ αμέσως μετά ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της πρότυπης Βιομηχανικής Μονάδας «Zincometal S.A.». Τα μέλη του κλιμακίου επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο Τούμπας, είδαν από κοντά τις εγκαταστάσεις της γαλακτοκομικής μονάδας «Κολιός», επισκέφθηκαν το Λουτρό Πολυκάστρου αλλά και το Τελωνείο των Ευζώνων, συναντήθηκαν με το δήμαρχο Παιονίας Κωνσταντίνο Σιωνίδη ενώ νωρίτερα συνομίλησαν με στελέχη της ΔΗΜ.Τ.Ο. Παιονίας της Ν.Δ..

Λ.Μενδώνη: “Και μέσω του πολιτισμού μπορεί να αναπτυχθεί ο νομός Κιλκίς”

Το αρχαιολογικό μουσείο του Κιλκίς επισκέφθηκε η μετέχουσα του κυβερνητικού κλιμακίου, που περιόδευσε την Δευτέρα 11.7.22 στην περιφερειακή ενότητα Κιλκίς, υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, αμέσως μετά τις διαδοχικές επισκέψεις της στον αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη και τον δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη και λίγο πριν επισκεφθεί τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κκ Βαρθολομαίο.

Κατά την διάρκεια της εκεί παρουσίας της, συνοδευόμενη από τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και βουλευτή Κιλκίς Γιώργο Γεωργαντά, είχε την δυνατότητα να ενημερωθεί γιά τις εξελίξεις στο θέμα του έργου της επέκτασής του, αλλά και να δώσει νέες οδηγίες στην προϊσταμένη της υπηρεσίας Γεωργία Στρατούλη γιά την επίσπευση εκτέλεσης του, η οποία πρακτικώς, όπως δήλωσε, ξεκινά τον προσεχή Σεπτέμβριο με την τότε εγκατάσταση της αναδόχου εταιρείας.

Ένα έργο, που θα δώσει διαφορετική διάσταση και πνοή στην αρχαιολογική υπηρεσία του Κιλκίς αλλά και στους επισκέπτες του ανεπτυγμένου μέσα σε αστικό ιστό μουσείου, καθώς πέραν των άλλων θα περιέλθει αμέσως στην κυριότητα του και παρακείμενη έκταση του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης, δεδομένης της σχετικής αποφάσεως του κ. Γεωργαντά.

Γεγονός που προσδίδει περαιτέρω δυνατότητες και στο κομμάτι της επέκτασης του Μουσείου, η οποία θα μελετηθεί σε δεύτερο βαθμό με βάση τα νέα αυξημένα οικοπεδικά δεδομένα και με την σχετική προκήρυξη να επισπεύδεται αμέσως (μέσα σε δεκαπέντε ημέρες μετά την εγκατάσταση του εργολάβου τον προσεχή Σεπτέμβριο) με βάση την σχετική οδηγία της υπουργού προς την διοίκηση της αρχαιολογικής υπηρεσίας Κιλκίς.

Αμέσως μετά, η κ. Μενδώνη επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο του Παλατιανού και στην συνέχεια περιόδευσε στον δήμο Παιονίας, όπου πλήν της εθιμοτυπικής επισκέψεως στον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου στην Γουμένισσα και τον εσχάτως ανακαινισμένο ιερό μητροπολιτικό Αγίου Γεωργίου επισκέφθηκε τον ανασκαφικό χώρο στις βορειοδυτικές παρυφές του οικισμού της Τούμπας και το λουτρό στην περιοχή του Πολυκάστρου.

Μία επίσκεψη, που έδωσε την δυνατότητα να δεί εκ του σύνεγγυς και να ενημερωθεί γιά την πορεία της ανασκαφής στον μακεδονικό τύμβο της Τούμπας, ο οποίος με το παρακείμενο εύρημα αποτελεί την σημαντικότερη εν εξελίξει αρχαιολογική προσπάθεια στον νομό μας, χρηματοδοτούμενη με πρόσθετο ποσόν της τάξεως των 500.000 ευρώ.

Μάλιστα, πρότεινε ο εκεί μακεδονικός τάφος να ενταχθεί μαζί με τους υπολοίπους της Κ. Μακεδονίας σε σχετικό δίκτυο, αναλόγου του επιτυχημένου προτύπου που ενδημεί στην περιοχή της Πελοποννήσου, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει προς στον δήμαρχο Παιονίας την αναγκαιότητα καλύτερης οδικής πρόσβασης στην αρχαιολογική περιοχή.

Όσο η κ. Μενδώνη περιόδευε στην Γουμένισσα, όπου, πέραν των άλλων ενημερώθηκε γιά το πρόβλημα στην ολοκλήρωση της εργολαβίας του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου γιά την ενεργειακή του αυτοτέλεια με χρήση γεωθερμίας μετά τις διαδοχικές παραιτήσεις του αναδόχου εταιρείας και των αναπληρωματικών της, που θα αντιμετωπισθεί με νέα προκήρυξη, ένα μέρος του κλιμακίου με την συμμετοχή του Γιώργου Γεωργαντά, του υφυπουργού υποδομών και βουλευτή Κοζάνης Μιχάλη Παπαδόπουλου και των βουλευτών Θεσσαλονίκης Θεόδωρου Καράογλου και Πέλλας Δημοσθένη Σταμενίτη επισκέφθηκαν διαδοχικώς την γαλακτοβιομηχανία «Κολιός» στην περιοχή του Λιμνοτόπου και τον μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων.

Κατά την διάρκεια της πρώτης επίσκεψης τους είχαν την δυνατότητα να ξεναγηθούν στην παραγωγική διαδικασία και να συνομιλήσουν με στελέχη της εταιρείας και τον ιδιοκτήτη της κ. Κολιό γιά την εξωστρεφή πορεία της ελληνικής γαλακτοκομικής επιχείρησης, η οποία μετά από ένα διάστημα δυσκολιών ευρίσκεται πλέον σε πλήρη και ανοδική πορεία.

Είδηση «έβγαλε» η επίσκεψη στους Ευζώνους, όπου παρουσία του προϊσταμένου στο τελωνείο Ιωάννη Καρακασίδη και του αστυνομικού διευθυντή Κιλκίς Δημήτρη Μικρού ο υφυπουργός υποδομών ανακοίνωσε την κυβερνητική πρωτοβουλία γιά την ίδρυση και λειτουργία σταθερών σημείων ελέγχου οχημάτων μεταφορών (ευρωπαϊκών και τρίτων) από μικτά κλιμάκια με την συμμετοχή τελωνειακών, αστυνομικών και περιφερειακών στελεχών σε περιοχές παρακείμενες (άνω των πεντακοσίων μέτρων απόσταση από τους μεθοριακούς σταθμούς) των συνόρων στα σημεία εισόδου στην χώρα μας.

Μία κυβερνητική πρωτοβουλία, η οποία ουσιαστικώς θα αντικαταστήσει την ανενεργό στην πράξη των κινητών μικτών κλιμακίων, καθώς σύμφωνα με τις σχετικές έρευνες καταγράφεται μείωση στα ατυχήματα των αυτοκινήτων και αύξηση στα αντίστοιχα των φορτηγών στα εθνικά δίκτυα.

Παράλληλα, όπως επισημάνθηκε θα αντιμετωπισθεί και η χρόνια αδυναμία είσπραξης των παραβατικών κλήσεων από τα επίμαχα οχήματα, οι οποίες μόνον για τον δήμο Παιονίας ξεπερνούν τα 2.000.000 ευρώ.

Μοναδικό στην παρούσα φάση “αγκάθι” η εξεύρεση του απαραίτητου ανθρώπινου δυναμικού από τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς, σε συνεννόηση με την τοπική αυτοδιοίκηση, η εξεύρεση σχετικών σταθερών σημείων και εγκαταστάσεων για την λειτουργία τους δεν διαφαίνεται να αποτελεί πρόβλημα, όπως για παράδειγμα στην περιοχή των Ευζώνων σε υπάρχουσα υποδομή πλησίον των εκεί μετωπικών διοδίων.

Η γενική γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής Καλυψώ Γούλα επισκέφθηκε το Γηροκομείο Κιλκίς και το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης.

Στις δηλώσεις της τόνισε: «Επισκέφτηκα το Γηροκομείο Κιλκίς και το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς όπου είχα την ευκαιρία να επιβεβαιώσω τη σημαντικότητα των δομών αυτών και της κοινωνικής στήριξης που παρέχουν.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής μου, στο Γηροκομείο Κιλκίς συνομίλησα με τους φροντιστές και τους περιθαλπόμενους και στη συνέχεια στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς ενημερώθηκα από το έμπειρο προσωπικό για το πολύπλευρο πρόγραμμα δραστηριοτήτων της δομής το οποίο υποστηρίζει την ισότιμη ένταξη των ΑμεΑ στην κοινωνία.

Αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση, η στήριξη των πολιτών, σε όλη την Ελλάδα και οι πολιτικές που υλοποιούνται το αποδεικνύουν».

Η περιοδεία του κυβερνητικού κλιμακίου ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο δημαρχείο Παιονίας, όπου υπήρξε συνάντηση με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Σιωνίδη και αμέσως μετά στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου συνέντευξη Τύπου, όπου ουσιαστικά πραγματοποιήθηκε μία επισύναψη των όσων διημείφθησαν στην περιοδεία και έκλεισε με την πραγματοποίηση της νομαρχιακής συνέλευσης της διοικούσα επιτροπής εκλογικής περιφερείας (ΔΕΕΠ) Κιλκίς της ΝΔ, όπου, μεταξύ άλλων, έδωσαν το «παρών» σχεδόν όλοι όσοι προαλείφονται γιά να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος στον νομό μας, όπως ο πρώην υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης και πρώην βουλευτής Κιλκίς Κωνσταντίνος Κιλτίδης, ο συνυποψήφιός του στις προηγούμενες εκλογές και πολιτευτής του κόμματος Νικόλαος Σαχπεκίδης και η έχουσα ανάλογη φιλοδοξία Παιόνισσα Άννα Σακαλάκη.

Τέλος, σημειώνεται, ότι στο κυβερνητικό κλιμάκιο τέθηκαν ερωτήσεις και από πλευράς του προέδρου της κοινότητας Γουμένισσας Αστερίου Τάτση και του επικεφαλή της μείζονος μειοψηφίας στον δήμο Παιονίας Χρήστου Γκουντενούδη κυρίως γύρω από την πορεία των έργων της αγροτικής οδού Γουμένισσας- Ευρώπου, της κατασκευής φράγματος στην περιοχή της Γρίβας, της ανακατασκευής της οδού από τον κόμβο Πολυκάστρου μέχρι αυτόν της Χαλάστρας και του σιδηροδρομικού Θεσσαλονίκης-Ειδομένης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη – ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη στο Κιλκίς

Προβληματισμοί

Απόγευμα ενός Σαββάτου, προτελευταία αγωνιστική ημέρα κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της ανώτερης κατηγορίας ΕΠΣ Κιλκίς. Η ουραγός της κατάταξης αντιμετωπίζει […]