Κοινωνία

Εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας: Οι «Ακρίτες» Πολυκάστρου ήταν εκεί

Πλούσια δραστηριότητα ανέπτυξε ο σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες» κατά το περασμένο Μάιο.

Αρχής γενομένης με το καθιερωμένο ετήσιο Αυγοτσούγκρισμα, τα μέλη και οι φίλοι των Ακριτών συγκεντρώθηκαν στις 14.5.16 για να τιμήσουν το πασχαλινό έθιμο. Με σύμμαχο τον καλό καιρό, η εκδήλωση παρουσίασε μεγάλη επιτυχία. Μετά την εμφάνιση των χορευτικών συγκροτημάτων με τη μουσική υποστήριξη των Α. Αγαθαγγελίδη, Δ. Δαμιανίδη, Ν. Αβραμίδη, Τ. Ευτυχιάδη και Σ. Παντελίδη, οι παρευρεθέντες διασκέδασαν στο προαύλιο του «Σπιτιού του Πόντου» μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Νικητής του αυγοτσουγκρίσματος αναδείχθηκε ο μικρός Στάθης Αγγελίδης, ενώ ο τυχερός της λαχειοφόρου αγοράς κέρδισε ένα αρνί προσφορά του Ε. Χατζηαγγελίδη.

Ο Μάιος όμως είναι κατ’ εξοχήν μήνας μνήμης της Γενοκτονίας εις βάρος των Ελλήνων του Πόντου. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης, ο σύλλογος κρατώντας την παράδοση των τελευταίων ετών, διοργάνωσε συμβολικά αιμοδοσία για να τιμήσει την ημέρα και τα θύματα. Παράλληλα, στο προαύλιο του «Σπιτιού του Πόντου», στο μνημείο της Γενοκτονίας τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Πανοσιολογιώτατο πατέρα Δωρόθεο και κατάθεση στεφάνων από τους δήμαρχο Παιονίας Χ. Γκουντενούδη, τον εκπρόσωπο της 33 Μ/Κ Ταξιαρχίας ταγματάρχη Ε. Τρουμπούκη, τον υποδιοικητή του Α.Τ. Πολυκάστρου Α. Παπαδόπουλο και τον Πρόεδρο των «Ακριτών» Λ. Παυλίδη.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, καθώς επίσης μέλη και φίλοι των «Ακριτών».

Με αφορμή την ημέρα μνήμης της ποντιακής γενοκτονίας λειτούργησε επίσης έκθεση φωτογραφικού υλικού στο «Σπίτι του Πόντου» στο Πολύκαστρο, ενώ το απόγευμα της 19ης Μαΐου αντιπροσωπεία του Συλλόγου από μέλη της νεολαίας και του διοικητικού συμβουλίου συμμετέσχε στην κεντρική εκδήλωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη.

Εύσημα
Ο σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου και περιχώρων «Οι Ακρίτες» ευχαριστεί θερμά όλους όσους παρέστησαν στις εκδηλώσεις και ειδικότερα τους αιμοδότες που συμμετείχαν στην έκτακτη αιμοδοσία. Ευχαριστεί επίσης ιδιαίτερα το προσωπικό του Γ.Ν. Κιλκίς που έφερε εις πέρας την αιμοδοσία, το τμήμα γυναικών και το τμήμα νεολαίας για τη βοήθειά τους σε όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά το μήνα Μάιο καθώς και όλους τους φίλους και χορηγούς που πρόσφεραν υπηρεσίες και προϊόντα για την επιτυχή διεξαγωγή των εκδηλώσεων.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]