ΕΔΕΚΑΠ του ΚΙΝ.ΑΛ.:«Δεν υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος ακόμη κι αν υπήρξε προσπάθεια προσθήκης σταυρών στο Πολύκαστρο”

Δεν αλλάζει τα δεδομένα εκλογής εκπροσώπων γιά την συντονιστική επιτροπή και τους συνέδρους του τρίτου συνέδριου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στην περιοχή του δήμου Παιονίας η απόφαση της ΕΔΕΚΑΠ, ενώπιον της οποίας εκκρεμούσαν τα εν λόγω αποτελέσματα, μετά τα όσα είχαν συμβεί στην κάλπη του Πολυκάστρου και την ένσταση, που είχε κατατεθεί από υποψήφιο, γιά προσπάθεια αλλοίωσης των από πρόσωπα που συμμετείχαν στην καταμέτρηση.
Ο προέδρος της αρμόδιας ελεγκτικής επιτροπής της ΕΔΕΚΑΠ του Κινήματος Αλλαγής Θεόδωρος Καπετανάκης, με επιστολή του στην νομαρχιακή επιτροπή του ΚΙΝΑΛ αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι «από την διαλογή των ψήφων διαπίστωσε, ότι δεν υπήρξε αλλοίωση του αποτελέσματος ακόμη κι αν υπήρξε προσπάθεια προσθήκης σταυρών, διότι το εύρος της διαφοράς των ψήφων των υποψήφιων συνέδρων δεν δημιουργεί καμία αλλαγή στο αποτέλεσμα και τη σειρά εκλογής των συνέδρων.
Παράλληλα αναφέρεται στις ενέργειες, στις οποίες προέβη η επιτροπή μετά την υποβολή της ένστασης επισημαίνοντας ότι:
– Ζήτησε τη διακοπή της διαλογής των ψήφων και την άμεση αποστολή της κάλπης στην Αθήνα προκειμένου η καταμέτρηση να γίνει από την ΕΔΕΚΑΠ.
– Διενήργησε εξαρχής και ολοκλήρωσε τη διαλογή των ψήφων της κάλπης του δήμου Παιoνίας για τη συντονιστική γραμματεία και τους αντιπροσώπους στο συνέδριο.
Ταυτοχρόνως αναφέρει και το τι προτίθεται να πράξει σχετικά με την παρουσία εκπροσώπων υποψηφίων συνέδρων στο τραπέζι διαλογής των ψήφων, παραπέμποντας ουσιαστικά για τις όποιες αποφάσεις εξελίξεις-προβλεπόμενα από τις καταστατικές διαδικασίες από πλευράς της σε χρόνο μετά την πραγματοποίηση του συνεδρίου.
Τέλος προχώρησε στην καταδίκη των όσων διημείφθησαν, εκτιμώντας ότι «τέτοιες συμπεριφορές και ενέργειες είναι απολύτως καταδικαστέες στην κορυφαία δημοκρατική διαδικασία του κινήματος».