Πολιτική

Δοκιμάζεται η συναίνεση στο δημοτικό συμβούλιο Παιονίας

Ρεπορτάζ Βαγγέλλης Αποστολίδης

Ρεπορτάζ Βαγγέλλης Αποστολίδης

Tην πρώτη «ήττα» της υπέστη, δέχθηκε η διαμόρφωση συναινετικού κλίματος μεταξύ των δημοτικών συνδυασμών στον δήμο Παιονίας , κυρίως μεταξύ πλειοψηφίας και μείζονος μειοψηφίας. Η αναπάντεχη ‘’ήττα’’, πού σημειώνεται πολύ νωρίς, καθώς έρχεται μόλις την δεύτερη ‘’αγωνιστική ημέρα’’ του ‘’πρωταθλήματος’’ των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου σχετίζεται με βάση τα όσα είχαν διαδραματισθεί πριν την έναρξη της επίμαχης σχετικά με την συμμετοχή στην σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑ Παιονίας ‘’κοινή συναινέσει’’ του Χρήστου Καραθόδωρου ως εκπροσώπου των φορέων του δήμου στο πλαίσιο επικύρωσης και στην πράξη του εξαγγελθέντος από πλευράς του δημάρχου συναινετικού κλίματος σε ότι αφορά την λειτουργία του δήμου. Και τούτο διότι ο κ. Καραθόδωρος είναι ένα αυτοδιοικητικό στέλέχος που προέρχεται από τα’’ σπλάχνα’’ του συνδυασμού του κ. Σιωνίδη με την οποία πολιτεύθηκε, αλλά χωρίς να εκλεγεί σύμβουλος, στις πρόσφατες εκλογές.

Κάτι το οποίο τελικώς δεν επετεύχθη, καθώς στην σχετική ψηφοφορία και παρά την σχετική εισήγηση από πλευράς του δημάρχου στην εν λόγω θέση εξελέγη με τις ψήφους των περισσοτέρων εκ των μελών της πλειοψηφίας ο πρόεδρος του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς και προερχόμενος από την παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας Γεώργιος Ιωαννίδης. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι δυσαρεστημένος από τα όσα διαδραματίσθηκαν στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου στην ΔΕΥΑ εμφανίσθηκε μετά την λήξη της συνεδρίασης και ο κ. Ιωαννίδης, πού μίλησε ‘’για αθέτηση συμφωνιών από μέρους της πλειοψηφίας (!), με αφορμή την εκλογή στην σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑ μέλους προερχομένου από τις μειοψηφίες και δημοτικού συμβούλου του Γεωργίου Γεωργίτσαρου της μείζονος μειοψηφίας και όχι του Τριαντάφυλλου Ναλμπάντη της ελάσσονος.

Τα όσα διαδραματίσθηκαν στην επίμαχη συνεδρίαση, ανεξαρτήτως εάν απηχούν την πραγματικότητα ή αποτελούν προϊον‘’τεχνητής διαφωνίας’’ στους κόλπους της συμπολίτευσης, όπως ορισμένοι εικάζουν ισχυριζόμενοι ότι με αυτήν την πρακτική’’ και το κόστος της μη συναίνεσης δεν «πέφτει’» στους ώμους του δημάρχου, καθώς επιδίωξε το αντίθετο, αλλά και την εκλογή του ‘’ανεπιθύμητου’’ Καραθόδωρου στο διοκιτηκό συμβούλιο της ΔΕΥΑ επιτυγχάνουν, συνιστούν εκ του αποτελέσματος μία «ήττα» για την λειτουργία των θεσμών. Και τούτο διότι εάν ισχύει η πρώτη εκδοχή αποτελούν πλήγμα στην ζητούμενη ‘’από όλες τις πλευρές, αλλά και την ιδια την τοπική κοινωνία’’ διαμόρφωση συναινετικού κλίματος στον δήμο Παιονίας και σε κάθε εκδοχή για τις σχέσεις εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας μεταξύ της πλειοψηφίας και των συνδυασμών της μειοψηφίας. Απάντηση για το εάν θα γιατρευτούν οι’’ πληγές’’, που προκλήθηκαν, μπορεί να μας δώσει μόνον ο χρόνος, πού έτσι κι’ αλλιώς είναι πολύς, καθώς η θητεία της νέας δημοτικής αρχής είναι πενταετής από εφέτος.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Οι αγάπες… «πληγώνουν»

Πληροφορηθήκαμε από τον πρόεδρο του εργατικοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς (ΕΚΚ) Τάσο Καπνίδη, ότι η άτυχη εργαζομένη στον δήμου Κιλκίς, η οποία […]