Πολιτική

Γ.Φραγγίδης: «Η παρακολούθηση κινητών τηλεφώνων υπονομεύει… την ίδια την Δημοκρατία»

Με αφορμή την καταγγελθείσα απόπειρα παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, ο βουλευτής Κιλκίς του κόμματος Γιώργος Φραγγίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε μάρτυρες μιάς εξαιρετικά επικίνδυνης και αποτροπιαστικής ενέργειας, της προσπάθειας παρακολούθησης του κινητού του προέδρου του ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη με το λογισμικό Predator.

Μία ενέργεια, που πλήττει τον πυρήνα της Δημοκρατίας από παράνομη και οργανωμένη δράση αδιαφανών μηχανισμώΝ, τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών, θέτοντας θέματα πραγματικής λειτουργίας του πολιτικού συστήματος και της ίδιας της Δημοκρατίας.

Η πραγματοποίηση ελέγχου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διακοσίων ευρωβουλευτών, έδειξε, όπως ανακοινώθηκε , ότι η προσπάθεια παρακολούθησης κινητού , έγινε μόνο στον πρόεδρο του τρίτου κόμματος στην Ελλάδα, τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής απαιτεί και ζητεί σύσσωμη την άμεση σύγκληση της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας της Βουλής και την κλήση σε ακρόαση του διοικητή της ΕΥΠ και του προέδρου της αρχής διασφάλισης του απορρήτου των επικοινωνιών.

Η Δημοκρατία είναι υπέρτατη αξία, και όχι μόνο ένας τρόπος διακυβέρνησης, και χρειάζεται η υπεράσπισή της από όλους και σε όλα τα επίπεδα».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα