Πολιτική

Αντικαθίστανται οι αμιαντοσωλήνες μέρους του δικτύου ύδρευσης του Κιλκίς

Στην δημοπράτηση του έργου ύδρευσης, που αφορά στην αντικατάταση δικτύου αμιάντου συνολικού μήκους 14 χιλιομέτρων από PUS σε τρεις περιοχές του αστικού κέντρου του Κιλκίς προχωρεί η δημοτική αρχή Κιλκίς.

Μία πρωτοβουλία που, όπως δήλωσε στον «Μαχητή» ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της επιτροπής παραλαβής του έργου Ανέστης Πογέλης, αποσκοπεί στο να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ετοιμότητας του συγκεκριμένου έργου, ώστε να ενταχθεί ένα είναι δυνατόν σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ της νέας περιόδου, και εάν όχι τότε να χρηματοδοτηθεί η εκτέλεσή του από δημοτικούς πόρους.

Το έργο αφορά σε αντικατάσταση σωλήνων δικτύου ύδρευσης από αμίαντο σε τρεις περιοχές του Κιλκίς πέριξ της οδού Περικλέους, στην περιοχή του ιερού μητροπολιτικού ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και στην περιοχή του λόφου Αγ.Γεωργίου, που με βάση τον προϋπολογισμό ανέρχονταν σε 1.200.000 χωρίς τον ΦΠΑ και με βάση την έκπτωση της αναδόχου εταιρίας (περίπου στο 54%) θα ανέλθει στις 567.000 ευρώ συν βεβαίως τον ΦΠΑ.

Η εν λόγω αντικατάσταση αφορά στο 30-50% του υπάρχοντος δικτύου αμιάντου στην πόλη του Κιλκίς και η εκτέλεσή του, όπως τόνισε, αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2016.

Περισσότερα

Χρήστος Σπίγκος: Οι καιροί ου μενετοί

Η συναρπαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, και αργότερα με τη διασταλτική προσθήκη «ΠΣ», θα προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αρκετών πολιτικών επιστημόνων, […]

Δείτε ακόμα

Για την μπούκλα

Πρόσφατα είχα την τύχη, που αρχικά ήταν χαρά, να παρακολουθήσω την παράσταση «Μπούκλα 99» της Νεφέλης Μεγκ, στον πολύ όμορφο […]