Πολιτική

«Αναγέννηση της Παιονίας» – Η ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού που θα διεκδικήσει το δήμο Παιονίας στις εκλογές

Ένα χρόνο πριν την διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών ο Θεόφιλος Τιρεκίδης έδωσε στη δημοσιότητα την ιδρυτική διακήρυξη της δημοτικής παράταξης «Αναγέννηση της Παιονίας» που θα διεκδικήσει το δήμο Παιονίας στις επερχόμενες εκλογές.

Αναλυτικά, η ιδρυτική διακήρυξη της δημοτικής παράταξης «Αναγέννηση της Παιονίας» αναφέρει τα εξής:

“Τα τελευταία χρόνια, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με γεγονότα που άλλαξαν τη ζωή και την καθημερινότητα μας.

Η πανδημία μας υποχρέωσε να επαναξιολογήσουμε τις σχέσεις με την οικογένεια, τους συγγενείς και τους φίλους μας.

Περάσαμε από τις απευθείας επαφές στην επικοινωνία μέσω τηλεφώνου ή ψηφιακών μέσων, τα οποία μέχρι τότε πολλοί αγνοούσαμε την ύπαρξη και την χρηστικότητα τους.

Η εμπειρία που αποκομίσαμε μας δίνει σήμερα τη δυνατότητα να κατανοήσουμε καλύτερα τη νέα πραγματικότητα.

Μια νέα εποχή, στην οποία δεν χωρούν παρωχημένες αντιλήψεις και ιδεοληψίες για ζητήματα που μας  αφορούν όλους και προπαντός έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη της περιοχής.

Άλλωστε, η Παιονία είναι ο τόπος όπου ζούμε και αναπνέουμε και θέλουμε το καλύτερο για εμάς και τα παιδιά μας.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 αποτελούν ευκαιρία για να κάνουμε πράξη το όραμα που έχουμε για ένα δήμο όπου όλοι θα αξιοποιούνται με γνώμονα τις ικανότητες και τις αξίες που έχουν.

Άλλωστε, η ίδρυση της παράταξης μας, μιας ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής κίνησης πολιτών δεν είναι αποτέλεσμα κομματικών διεργασιών ή προσωπικών φιλοδοξιών.

Μέλημα μας είναι να αλλάξουμε το σκηνικό στο δήμο Παιονίας και να αποδείξουμε ότι οι ενεργοί πολίτες έχουν τη δύναμη να προωθήσουν νέες ιδέες, ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες.

Είμαστε εδώ γιατί οραματιζόμαστε την «Αναγέννηση της Παιονίας».

Μέσα από παρεμβάσεις που θα έχουν ως σημείο αναφοράς το συμφέρον των δημοτών, σχεδιάζουμε να αναμορφώσουμε τον δήμο Παιονίας.

Η παιδεία, η πρωτοβάθμια υγεία, οι υποδομές, ο τουρισμός, το περιβάλλον, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ), οι νέες τεχνολογίες, η κοινωνική πολιτική, ο αθλητισμός και ο πολιτισμός είναι οι άξονες πάνω στους οποίους θέλουμε να επανακαθορίσουμε τη σχέση μας με τον δήμο.

Επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε ένα δήμο, ο οποίος:

-Θα χαρακτηρίζεται από διαφάνεια στην διαχείριση των οικονομικών του,

-Θα διαπνέεται από αναπτυξιακή δράση στον τομέα των έργων,

-Θα είναι πρωτοπόρος στην εξυπηρέτηση των δημοτών,

-Θα αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής,

-Θα απαντά στις ανάγκες και τις προσδοκίες των κατοίκων.

Δημότισσες και δημότες,

Η μετάβαση στη νέα εποχή συνεπάγεται και ετοιμότητα για τις νέες προκλήσεις.

Με το πρόγραμμα μας απαντάμε στις καθημερινές ανάγκες των δημοτών.

Ειδικότερα, στον τομέα των υποδομών θέτουμε τις βάσεις για την εκτέλεση νέων έργων που θα ενισχύσουν την εξωστρέφεια της Παιονίας.

H δημιουργία σχολικών μονάδων αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας για την «Αναγέννηση», γεγονός συνυφασμένο με την ανάταση του τόπου και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Η αξιοποίηση των κοινόχρηστων χώρων και η μετεξέλιξη τους σε δομές που θα παρέχουν υπηρεσίες προς τους δημότες αποτελούν αναγκαία συνθήκη για τον επανακαθορισμό της ποιότητας ζωής.

Η στροφή προς τις ΑΠΕ αποτελεί άμεση ανάγκη για έναν τόπο που θέλει να εξοικονομήσει πόρους από την κατανάλωση ενέργειας με μέσα φιλικά προς το περιβάλλον.

Στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού, η αναβάθμιση των υπηρεσιών του δήμου, μέσω της ένταξης του σε κοινοτικά προγράμματα, συνιστά έργο που έπρεπε να είχε γίνει χθες και όχι σήμερα να είναι μέρος των εξαγγελιών μας.

Μάλιστα, πρόθεση μας είναι να εφαρμόσουμε ένα σύστημα επιμόρφωσης, στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι προκειμένου αφενός να έχουν πλήρη εικόνα για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που «τρέχουν» και αφετέρου, να αξιοποιηθούν προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Τέλος, η δημιουργία χώρων άθλησης αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα στη ζωή  μικρών και μεγάλων, αν θέλουμε οι νέοι να μείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους.

Συντοπίτισσες και συντοπίτες,

Η «Αναγέννηση της Παιονίας» είναι υπόθεση όλων μας.

Σας καλούμε να εργαστούμε για να κάνουμε την Παιονία, αντάξια των προσδοκιών μας.

Είναι στο χέρι μας να τα καταφέρουμε και να κάνουμε πράξη το όραμα μας.

Μαζί μπορούμε”.

Θεόφιλος Τιρεκίδης

Υποψήφιος δήμαρχος Παιονίας

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Από την αρχή… στα βαθιά»!

Δεν ξέρουμε για Φραγγίδη και άλλα «πρωτοκλασάτα» τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, αλλά εκείνος, που έχει κάθε λόγο και δικαιούται […]