Πολιτική

Η πρώτη συνάντηση αιρετών γυναικών του νομού γιά θέματα σχετικά με την Γυναίκα και την ισότητα

Το απόγευμα της Τετάρτης 30.3.22, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου), πραγματοποιήθηκε, στο ξενοδοχείο «Χάμπιττατ» συνάντηση των γυναικών αιρετών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης της ΠΕ Κιλκίς.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

« … Η πρωτοβουλία ήταν της βουλεύτριας Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ειρήνης – Ελένης Αγαθοπούλου α΄ αντιπροέδρου της ειδικής μόνιμης επιτροπής ισότητας, νεολαίας και δικαιωμάτων της Βουλής, σε συνεργασία με τις προέδρους των επιτροπών ισότητας των δήμων Κιλκίς και Παιονίας. Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε τέτοια συνάντηση στο Κιλκίς, με στόχο την ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων για την ισότητα των φύλων.

Στο τραπέζι συμμετέσχον η περιφερειακή σύμβουλος. Έφη Ναβροζίδου και οι δημοτικές σύμβουλοι Κιλκίς και Παιονίας Κατερίνα Ζιούτα-Γιαννακούλα, Λένα Αναστασιάδου, Καλλισθένη Πάκα, Μαρία Μασμανίδου-Τσάβαλου, Μαρία Παλάνη και Άννα Νικολαΐδου.

Στο περιθώριο της συνάντησης, η κ. Αγαθοπούλου δήλωσε, ότι, πέρα από την διαφορετική ιδεολογία και παράταξη που η καθεμία εκπροσωπεί χρειάζεται συνεργασία για τα ζητήματα που απασχολούν τις γυναίκες της περιοχής μας καθώς και κοινή δράση για πρωτοβουλίες που θα έχουν θετικό αντίκτυπο σε αυτές. Ένας ανοιχτός διάλογος με τις γυναίκες του νομού είναι απαραίτητος, είτε αυτές είναι εργαζόμενες, είτε είναι μητέρες, είτε άνεργες, όπου μια καταγραφή των εμπειριών και των προτάσεων της κάθε μιας, μπορεί να βοηθήσει προς την κατεύθυνση αυτού του έργου. Από όλες τις συμμετέχουσες τονίστηκε πόσο απαραίτητες είναι πρωτοβουλίες για την έμφυλη βία, τόσο σε επίπεδο ενημέρωσης, αλλά και η ίδρυση συμβουλευτικού κέντρου ή ξενώνα φιλοξενίας.

Διότι η έμφυλη βία διαταξικά και οριζόντια αφορά όλες τις γυναίκες και πρέπει όλες να γνωρίζουν τις υποστηρικτικές δομές που υπάρχουν.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης διατυπώθηκαν κι άλλες ουσιαστικές ιδέες, απόψεις και προτάσεις και η καθεμιά δεσμεύθηκε από το πόστο που υπηρετεί να συντονίσει τις ενέργειες που συμφωνήθηκαν από κοινού. Δεν υπήρξε καμία αντιπαράθεση, παρά μόνον η συναντίληψη ότι πραγματικά υπάρχει μεγάλο πεδίο για ενημέρωση και συμβολή στις ανάγκες των γυναικών του νομού, σε εργασιακό και κοινωνικοοικονομικό επίπεδο.

Στο τέλος, δόθηκε η υπόσχεση ότι η συνάντηση αυτή είναι αναγκαία και απαραίτητη να λαμβάνει χώρα τουλάχιστον μια φορά το χρόνο, παράλληλα με την ενεργοποίηση όλου του δυναμικού των γυναικών που κατέχουν θέσεις ευθύνης σε διάφορους τομείς, με απώτερο στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας, ανδρών και γυναικών».

Περισσότερα

Χρήστος Σπίγκος: Οι καιροί ου μενετοί

Η συναρπαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, και αργότερα με τη διασταλτική προσθήκη «ΠΣ», θα προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αρκετών πολιτικών επιστημόνων, […]

Δείτε ακόμα

Ο κατάλληλος αριθμός

Η συνδυασμένη κρίση των τελευταίων χρόνων, επί δεκαετία οικονομική, επί τριετία υγειονομική και την τελευταία διετία ενεργειακή, επέτεινε τις συνέπειες […]