Οικονομία

Χ.Χατζημλάδης: “Ανάσες ζωής” οι φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις επιχειρηματιών

«Οι φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτες και θα επιφέρουν ουσιαστική και σημαντική βοήθεια στις επιχειρήσεις οι οποίες προσπαθούν να μείνουν ζωντανές και βιώσιμες».

Με αυτόν τον τρόπο σχολίασε ο πρόεδρος του εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου (ΕΒΕ) Επιμελητηρίου Χρήστος Χατζημλάδης, τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:

«… Ο κ.Χατζημλάδης σημείωσε, ότι τα εν λόγω μέτρα σε σημαντικό βαθμό ταυτίζονται με αυτά που το επιμελητήριο έχει προτείνει από τον Απρίλιο του περασμένου έτους προς τα αρμόδια όργανα, και όχι μόνον ενισχύουν την επιχειρηματικότητα, αλλά σε βάθος χρόνου προσφέρουν σημαντικά οφέλη στην ελληνική οικονομία.

Συγκεκριμένα:
– Μειώνεται ο συντελεστής φορολογίας των επιχειρήσεων που αποτελούσε πάγιο αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου από το 24% σε 22%, ευελπιστώντας ότι με την επιστροφή στην ανάπτυξη θα υπάρξει περαιτέρω μείωση, ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό 15%.

– Μειώνεται η προκαταβολή φόρου από φέτος και πάνω σε μόνιμη βάση από το 100% σε 55% για όλα τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα. Στο 70% φέτος και στο 80% από το 2022 για τις νομικές οντότητες.

– Μειώνονται κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες οι ασφαλιστικές εισφορές των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα.

– Επεκτείνεται η αναστολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα και το 2022 και ελπίζοντας γιά την οριστική κατάργησή της.

Το σημαντικότερο όλων, όμως, είναι ότι πρόκειται για μόνιμες φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις, που θα δώσουν “ανάσες ζωής” στις επιχειρήσεις την αμέσως επομένη ημέρα μετά την πανδημία και σε συνδυασμό με τα αναμενόμενα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης θα μπορέσουν να βάλουν σε μια νέα πορεία την ελληνική οικονομία μετά την εξαιρετικά αυτή δύσκολη δεκαετία.

Στην περίπτωση δε που ικανοποιηθεί και το αίτημα για περικοπή μέρους τους χρέους, τότε πραγματικά θα βαδίσουμε σε μια νέα εποχή.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις γιά Καλή Ανάσταση σε όλους τους ανθρώπους της αγοράς».

Περισσότερα

Η METRO τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο «Αγκαλιάζοντας την Ισότητα»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η METRO προχώρησε στη διοργάνωση ενός εκπαιδευτικού σεμιναρίου με τίτλο: «Αγκαλιάζοντας την Ισότητα», […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη – ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη στο Κιλκίς

Προβληματισμοί

Απόγευμα ενός Σαββάτου, προτελευταία αγωνιστική ημέρα κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της ανώτερης κατηγορίας ΕΠΣ Κιλκίς. Η ουραγός της κατάταξης αντιμετωπίζει […]