Πολιτισμός

Ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι σε Πόντο και Καππαδοκία

«Από τα Φάρασα της Καππαδοκίας στα παράλια του Πόντου», σε ένα υπέροχο και ονειρικό μουσικό «ταξίδι» στον υπέροχο και ονειρικό χώρο των μουσικών παραδόσεων.

«Τιμονιέρης» η ένωση Ποντίων νομού Κιλκίς, που διοργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία την εκδήλωση με το προαναφερθέν θέμα, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του γιά την διατήρηση των παραδόσεων του Ελληνισμού, ποντιακού και μη.

Η εκδήλωση, που τελούσε υπό την αιγίδα του δήμου Κιλκίς, την Δευτέρα 29.2.16, στο εντευκτήριο του συλλόγου το οποίο φιλοξένησε την πρώτη τέτοιου είδους εκδήλωση ύστερα από αρκετά χρόνια, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του συλλόγου να ανανεωθεί και να ενισχυθεί η επαφή του με τα μέλη του, προκειμένου να γίνει σ’ αυτά οικείος ο χώρος του εντευκτηρίου.

Η ανταπόκριση υπήρξε θερμή, στην αίθουσά του, στην οποία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, …καταργήθηκε το αδιαχώρητο.

Από εκεί και πέρα το πυκνό αυτό ακροατήριο είχε την προνομιακή τύχη της μέθεξης σε μία μουσική μυσταγωγία με την ιδιαιτερότητα των μουσικών παραδόσεων δύο μεγάλων περιοχών, στις οποίες ο Ελληνισμός και ο πολιτισμός του γνώρισαν μακρότατες περιόδους άνθησης και ακμής.

Στην δημιουργία της ανάλογης ατμόσφαιρας συνέβαλαν τόσο το συνολικό «στήσιμο» της εκδήλωσης από τον πολυσύνθετο καλλιτέχνη Γιώργο Πουλαντζακλή όσο και οι μοναδικές ερμηνείες της Θεσσαλονικιάς πολλά υποσχόμενης νέας τραγουδίστριας Μελίνας Χατζηκαμάνου και ο γνωστός Κιλκισιώτης εξαίρετος ιεροψάλτης και τραγουδιστής Πολύκαρπος (Πόλυς) Κοντοζίδης.

Την εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος των «Αργοναυτών» Δέσποινα Καραμπίδου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο αρμόδιος γιά τον πολιτισμό αντιδήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Τσαντάκης.

Σε ό,τι αφορά στις παρουσίες επισήμων προσκεκλημένων ξεχώρισε αυτή της ειδικής πράκτορος μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, καθηγήτριας και συνεργάτιδος μεγάλων αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων Ευγενίας (Εύης) Πούμπουρα με τις κιλκισιώτικες ρίζες (από την μητέρα της), την οποία οι «Αργοναύτες» είχαν τιμήσει τον Μάρτιο του 2014 ως Ελληνίδα της διασποράς, στο πλαίσιο εκδήλωσής τους γιά τα δικαιώματα των γυναικών, με την ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Ξεσήκωσε»

Χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου Κρητών «Το Αρκάδι» ήταν αυτό, που, πρώτο μεταξύ πολλών, «άνοιξε» τον «κύκλο» των πολιτιστικών-ψυχαγωγικών εκδηλώσεων της […]

«Φέτος είναι… η ώρα της»

«Ρεύμα», και μάλιστα ισχυρό, η Νατάσα Σωτηριάδου είχε και στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές. Η διαφορά με τις φετινές έγκειται στο […]