Γενικά

Δ.Κυριακίδης: Αλματώδης αύξηση κρουσμάτων – Τι μέτρα ισχύουν στις περιοχές στο “βαθύ κόκκινο”

“Σε βαθύ κόκκινο” αναβαθμίστηκε εδώ και λίγες ώρες το επίπεδο συναγερμού στον δήμο Κιλκίς για την πανδημία, την σχετική απόφαση έλαβε η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Όπως δήλωσε στον “Μαχητή” ο δήμαρχος Δημήτρης Κυριακίδης, καθοριστικό ρόλο στην λήψη αυτής της απόφασης διαδραμάτισε η αλματώδης αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων νέου κορωνοϊού στην περιοχή ευθύνης του δήμου Κιλκίς, με 117 ενεργά κρούσματα, καθώς αυτά κυμάνθηκαν τις τελεταίες ημέρες από 14 μέχρι 18 έναντι των από 6 μέχρι 9 της προηγούμενης εβδομάδας, δηλαδή διπλασιάστηκαν!

Κάτι στο οποίο συνηγορεί και η αυξημένη προσέλευση σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στο νοσοκομείο αλλά και στα φαρμακεία του Κιλκίς ύστερα από επιβαιβέωση κρουσμάτων νέου κορωνοϊού.

“Για την απόφαση της Πολιτικής Προστασίας λάβαμε γνώση από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης”, είπε ο κύριος Κυριακίδης, προσθέτοντας: “Εμείς ως δήμος το μόνο, το οποίο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να προχωρήσουμε σε εκστρατεία ενημερωτικών παρεμβάσεων προς τους πολίτες, ώστε να εφαρμόζουν πιστά τα μέτρα προστασίας από τον νέο κορωνοϊό και κατά της διασποράς του”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτές οι παρεμβάσεις έχουν ήδη αρχίσει, με την διοίκηση του δήμου να έχει ζητήσει σχολαστικότερο ελέγχους για την τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας.

Τι μέτρα ισχύουν στις περιοχές στο “βαθύ κόκκινο”

Στις περιοχές «πολύ αυξημένου κινδύνου» προβλέπονται -μεταξύ άλλων- τα εξής:

* Χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

* Αναστολή λειτουργίας στο λιανεμπόριο και στην εστίαση.

* Λειτρουργούν οι λαϊκές αγορές του Κιλκίς με το 50% των εκθετών με εφαρμοζόμενα υγειονομικά μέτρα την τήρηση απόστασης πέντε μέτρων (5μ.) μεταξύ των πάγκων, την τήρηση απόστασης ενάμισι μέτρου (1,5 μ.) μεταξύ των ατόμων που κινούνται στους χώρους της.

* Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί. Θα ισχύει το ίδιο ωράριο τις καθημερινές και τα σαββατοκύριακα.

*Αναστολή συναθροίσεων, δημόσιων ή κοινωνικών εκδηλώσεων, ανεξαρτήτως χώρου ιδιωτικού ή δημόσιου, εσωτερικού ή εξωτερικού, με την επιφύλαξη των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων του άρθρου 11 του Συντάγματος.

*Υποχρεωτική τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό, στο δημόσιο και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

*Αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγείων, δημοτικών, ολοήμερων σχολείων, γυμνασίων και λυκείων γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης), καθώς και όλων των λοιπών εκπαιδευτικών δομών της.

*Τέλεση λειτουργιών, μυστηρίων και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό/ούς λειτουργό/ούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων. Σε τελετές γάμων, βαπτίσεων, κηδείες, μνημόσυνα και τις σχετικές θρησκευτικές λειτουργίες και λοιπές ιεροπραξίες και ταφικές εκδηλώσεις, επιτρέπεται η παρουσία έως εννέα (9) ατόμων.

*Ανοικτά παραμένουν κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης, στα οποία η προσέλευση του κόσμου, γίνεται κατόπιν ραντεβού.

*Σε νοσοκομεία, κλινικές, ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα, ένας συνοδός/επισκέπτης ανά ασθενή και περιορισμός των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων μέχρι 80%.

*Στις Δημόσιες υπηρεσίες, εξυπηρέτηση κοινού μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού.

*Αναστολή λειτουργίας για παιδότοπους και παιδικές χαρές.

*Αναστολή επισκεπτηρίου σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, κέντρα χρονίως πασχόντων, δομές και ξενώνες φιλοξενίας ευπαθών ομάδων, δομές παιδικής προστασίας, στρατόπεδα κ.ά.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Από την αρχή… στα βαθιά»!

Δεν ξέρουμε για Φραγγίδη και άλλα «πρωτοκλασάτα» τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, αλλά εκείνος, που έχει κάθε λόγο και δικαιούται […]

Περί… άλλου!

Την αναγκαιότητα να συγκροτηθούν τα ταχύτερο δυνατόν, με ευθύνη των νομαρχιακών επιτροπών, νομαρχιακές επιτροπές εκλογικού αγώνα με την συμμετοχή σε […]

«Σε αναμμένα κάρβουνα»

Ήταν που ήταν ράθυμο το κλίμα στα κομματικά επιτελεία ωρισμένων κομμάτων αναφορικά με την δραστηριοποίηση τους εν όψει των προσεχών […]