Ελλάδα

Βραβεύεται στην Θεσσαλονίκη το ζευγάρι των επιστήμονων που ανακάλυψαν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στη Ροτόντα, στην τελετή απονομής του βραβείου «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ» 2021.

Θα βραβευθούν οι δύο επιστήμονες τον Uğur Şahin και την Özlem Türeci, που ανέπτυξαν την τεχνολογία του mRNA, οι θεμελιωτές της δημιουργίας των εμβολίων για τον κορωνοϊό.

Ανάμεσα σε αυτούς που θα επισκεφθούν την Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη για να τιμήσουν με την παρουσία τους την Τελετή Απονομής είναι η Mary McAleese, π. Πρόεδρος της Ιρλανδίας, η Tarja Halonen, π. Πρόεδρος της Φινλανδίας, η Rita Süssmuth, π. Πρόεδρος της Γερμανικής Βουλής, ο Karl Prince zu Schwarzenberg, π. Υπουργός Εξωτερικών της Τσεχίας, και ο Sir Ivan Rogers, π. Πρεσβευτής της Αγγλίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Βραβεύουμε δύο κορυφαίους επιστήμονες»

«Βραβεύουμε με το βραβείο «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ» τον Uğur Şahin και την Özlem Türeci, δύο κορυφαίους επιστήμονες αλλά και δύο μοναδικούς στην ευγένεια και την ταπεινότητά τους ανθρώπους, που με την ανακάλυψη του εμβολίου για τον κορονοϊό έσωσαν εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές, ανάμεσά τους ενδεχόμενα και κάποιες από τις δικές μας» αναφέρει στη δήλωσή του ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος Θεοφανώ κ. Σταύρος Ανδρεάδης.

Η λαμπρή τελετή θα πραγματοποιηθεί στο μνημείο της Ροτόντας, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ3.

«Το μεγάλο αυτό γεγονός έχει φέρει στη Θεσσαλονίκη κορυφαίες ευρωπαϊκές προσωπικότητες ανάμεσά τους τις π. Προέδρους της Φινλανδίας και της Ιρλανδίας, την π. Πρόεδρο της Γερμανικής Βουλής, τον Βρετανό Πρέσβη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και διακεκριμένους ακαδημαϊκούς και ανθρώπους του πνεύματος.

Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι και χαρούμενοι για όλα αυτά. Για δύο μέρες η καρδιά της Ευρώπης θα χτυπάει στη Θεσσαλονίκη!» καταλήγει στη δήλωσή του.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Οι αγάπες… «πληγώνουν»

Πληροφορηθήκαμε από τον πρόεδρο του εργατικοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς (ΕΚΚ) Τάσο Καπνίδη, ότι η άτυχη εργαζομένη στον δήμου Κιλκίς, η οποία […]