Αθλητισμός

Μεγάλη «συγκομιδή» …27 μεταλλίων από μικρούς τεκβον-ντο της Τόλμης

Στα 27 μετάλλια έφτασε η «μεγάλη συγκομιδή» των μικρών σε ηλικίες τεβκον-ντο της Τόλμης Κιλκίς (6-11 ετών), που έλαβαν μέρος στην δεύτερη διεθνή διοργάνωση ηλικιακών κατηγοριών της ένωσης τεκβον-ντο Β. Ελλάδος (ΕΤΑΒΕ), με την επωνυμία «Kids Festival» οι αγώνες της οποίας διεξήχθησαν με εξαιρετική από πάσης πλευράς επιτυχία την Κυριακή 9.6.19 στο κλειστό γυμναστήριο Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα εκτός από αγώνες κυορούγκι περιελάμβανε θραύσεις και αγώνες ταχύτητας σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, κάτι που έγινε γιά πρώτη φορά σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Αυτό ευχαρίστησε όλα τα παιδιά και είχαν το δικαίωμα να αγωνιστούν σε όλα τα αθλήματα. Οι θραύσεις σύμφωνα με τη συμμετοχή αθλητών-ριών είχε και ένα βαθμό δυσκολίας ξεκινώντας με ένα ξύλο και στον τελικό με τέσσερα. Ο συναγωνισμός στους αγώνες ταχύτητας υπήρξε συναρπαστικός.

Ηταν ένα πραγματικό φεστιβάλ μια γιορτή αθλητισμού της μικρής ηλικίας με εκπαιδευτικό χαρακτήρα, καθαρό αθλητικό πνεύμα, με τις μικρές ηλικίες απαιτούν μεγάλη προσοχή σε νέους τρόπους διεξαγωγής αγώνα. Η όλη διαδικασία των αγώνων ακολούθησε κατά γράμμα τους διεθνείς κανονισμούς.

Σ΄αυτήν ακριβώς την γιορτή αθλητισμού με πρωταγωνιστές τα παιδιά ο ΑΣ «Τόλμη» έλαβε την δική του έντονη «πινελιά» με τον ακόλουθο απολογισμό:

Μαχαιρίδης Ιωάννης 5ος στις θραύσεις
Μπούφη Μαρία αργυρό μετάλλιο αγωνιστικό
Δράγκλου Αθανάσιος χάλκινο μετάλλιο ταχύτητες
Βαρκάς Γεώργιος χάλκινο μετάλλιο στο αγωνιστικό
Χιωτέλη Ευαγγελία χάλκινο μετάλλιο αγωνιστικό, χάλκινο μετάλλιο θραύσεις,
Δαγλιανάκης Απόστολος αργυρό μετάλλιο αγωνιστικό
Κουσούτης Κων/νος Χάλκινο μετάλλιο αγωνιστικό, χάλκινο μετάλλιο θραύσεις,αργυρό μετάλλιο θραύσεις
Κουλαρά Παρασκευή χάλκινο μετάλλιο αγωνιστικό, χάλκινο μετάλλιο ταχύτητες
Μάντσας Σωτήριος χάλκινο μετάλλιο αγωνιστικό
Τσάτσης Παναγιώτης χάλκινο μετάλλιο αγωνιστικό, αργυρό μετάλλιο θραύσεις
Δράγκλου Χρήστος Χρυσό μετάλλιο θραύσεις, 5ος ταχύτητες
Τσάτσης Μαρίνος Χρυσό μετάλλιο θραύσεις, χάλκινο ταχύτητες ,χάλκινο αγωνιστικό
Αμοιρίδης Δημήτριος χάλκινο μετάλλιο θραύσεις, χάλκινο ταχύτητες, χάλκινο αγωνιστικό
Γιαχασίδου Ευτυχία χρυσό μετάλλιο θραύσεις, χάλκινο αγωνιστικό, αργυρό ταχύτητες
Σκαρλάτος Χρήστος χρυσό μετάλλιο αγωνιστικό, αργυρό θραύσεις
Ασμενούδης Γεώργιος χάλκινο μετάλλιο θραύσεις.

Αγωνίσθηκαν επίσης και άφησαν καλές εντυπώσεις χωρίς να κατακτήσουν μετάλλιο ή να καταλάβουν υψηλές θέσεις οι Ιωάννης Καγιάτος, Θωμάς-Χρυσοβαλάντης Παπαγιαννίδης, Κωνσταντίνος Καραπαναγιωτίδης και Δημητρα Ηλιάδου.

Ολα τα παιδιά απέσπασαν τα εύσημα των προπονητών Γιώργου Λεμονίδη, Σταύρου Λεμονίδη και Μιλτιάδη Λεμονίδη και του προέδρου Παύλου Κουραλίδη οι οποίοι εξέφρασαν την βεβαιότητα γιά συνεχή εξέλιξη και πρόοδο όλου του δυναμικού ηλικιακών κατηγοριών της Τόλμης, ενώ στάθηκαν ιδιαιτέρως στο υποδειγματικό αθλητικό ήθος τους.

Περισσότερα

Απεδείχθη, ότι… χρειάζονται

Συγκαταλέγεται στα θέματα, στα οποία η στήλη κατά καιρούς αναφέρεται με αρνητικό σχολιασμό, καθώς από τότε, που ανέκυψε, συνεχίζει να […]

Δείτε ακόμα

ΛΑΝΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

(Στον υπέροχο φίλο μου Γιάννη Σαββόπουλο) Λαναράς ή λαναριτζής ήταν ο τεχνίτης που επεξεργαζόταν το προερχόμενο από το κούρεμα των […]