Πολιτική

«Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προκαλούν ανεπανόρθωτη καταστροφή» τονίζει η ΝΕ/ΠΑΣΟΚ

Την σφοδρή όσο και οργισμένη αντίδραση της νομαρχιακής επιτροπής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η απομάκρυνση του διοικητή του νοσοκομείου Κιλκίς Θεμιστοκλή Ανθρακίδη, στο πλαίσιο μιάς διαδικασίας αξιολόγησης των διοικητών όλων των νοσοκομείων της χώρας, την οποία το νομαρχιακό όργανο του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει ως «παρωδία».

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε θεατές ενός θεάτρου του παραλόγου, όσον αφορά τις δήθεν «αξιολογήσεις» των διοικητών των νοσοκομείων όλης της χώρας. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας θέσπισε μια επιτροπή αποτελούμενη από κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ούτως ώστε να αξιολογήσει το έργο των διοικήσεων των νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Κατά την διάρκεια των συνεντεύξεων στο υπουργείο υγείας στήθηκε ένα «σκηνικό» τουλάχιστον τραγελαφικό. Οι ιεροεξεταστές της στρογγυλής τραπέζης μέσα σε χρόνο τεσσάρων μέχρι δέκα λεπτών κατάφεραν να αξιολογήσουν το έργο μιας ολόκληρης θητείας διοικητών (διοικητικές, οργανωτικές, επικοινωνιακές ικανότητες, ικανότητα ανάλυσης και ικανότητα σύνθεσης. Ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και διαχείρισης κρίσεων) που διοίκησαν νοσοκομεία στα χρόνια «της φωτιά». Χωρίς λεφτά, χωρίς γιατρούς και χωρίς φάρμακα κατάφεραν και κράτησαν όρθια τα νοσοκομεία της χώρας και το λιγότερο που θα τους άξιζε θα ήταν μια τουλάχιστον αντικειμενική αξιολόγηση.

Η θητεία των περισσοτέρων διοικητών νοσοκομείων έληγε νομοθετικά τον Δεκέμβριο του 2016. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τρόπο καθεστωτικό και παράνομο απέπεμψε διοικητές χωρίς καν να τους ανακοινώσει το αποτέλεσμα της δήθεν αξιολόγησης και δίχως να τους πει σε ποιους στόχους απέτυχαν αφού άλλωστε δεν τους είχε καν θέσει στόχους ποτέ! Αυτή η βίαιη και παράνομη απομάκρυνση των διοικητών πριν την λήξη της θητείας τους θα στοιχειοθετήσει δικαίωμα αποζημιώσεων με τόκο, λεφτά τα οποία θα πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος, κάτι που βέβαια ουδόλως ενδιαφέρει την «πρώτη φορά αριστερά». Ούτως ή άλλως η συνολικότερη οικονομική καταστροφή την οποία επέφεραν στη χώρα είναι ανυπολόγιστη.

Ειδικότερα στο νομό μας, απομακρύνεται έπειτα από σφοδρή πίεση των τοπικών παραγόντων του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη κι εκείνων που προσχώρησαν στο ΣΥΡΙΖΑ από το ΠΑΣΟΚ κουβαλώντας και την καρέκλα τους μαζί, ένας κατά γενική ομολογία επιτυχημένος διοικητής, κατά τη διάρκεια της θητείας του οποίου το νοσοκομείο Κιλκίς κατετάγη στα πέντε καλύτερα της χώρας από οικονομική και λειτουργική διαχείριση για τα έτη 2013 και 2014. Επί των ημερών του άνοιξε και λειτουργεί η τρίτη πτέρυγα του νοσοκομείου, κάτι που οι προηγούμενοι δεν κατάφερναν επί δεκαετίες. Κατάφερε μέσα από διασυνοριακό πρόγραμμα ΕΣΠΑ να προμηθευτεί το νοσοκομείο εξοπλισμό και να λειτουργήσουν τα μαγειρεία μετά από μια ολόκληρη δεκαετία που ήταν κλειστά. Επίσης, το νοσοκομείο Κιλκίς, γίνεται ο πρώτος κρατικός φορέας του νομού Κιλκίς που συνδέεται με το δίκτυο του φυσικού αερίου! Και για πρώτη φορά στην ιστορία του το νοσοκομείο υλοποιεί διασυνοριακό πρόγραμμα INTERREG προμηθευόμενο ιατρικό εξοπλισμό εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Και όλα αυτά μέσα στα δύσκολα χρόνια της κρίσης. Και αυτό τον διοικητή απομακρύνει ο ΣΥΡΙΖΑ !

Κανονικά θα έπρεπε να προκηρύξουν τις θέσεις των στελεχών του Δημοσίου με ανοιχτό διαγωνισμό και ανεξάρτητη επιτροπή αλλά η κυβερνητική κομπανία συνεπής στην λογική του Τσίπρα «θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν», διώχνει όποιον δεν είναι μαζί τους. Πλέον, η κατ’ όνομα μόνο «Αριστερά» είναι αυτή που ζητεί πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων. Εμείς αισθανόμαστε μονάχα ντροπή και αποστροφή. Τα υπόλοιπα ας τα κρίνει ο κόσμος. Αλλά δυστυχώς έως τότε η ζημία που θα προξενήσουν δεν θα επιδιορθώνεται».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ο Βλάσιος Γ. Σκορδέλης

Γεννήθηκε στην Στενήμαχο Ανατολικής Ρωμυλίας (Βόρεια Θράκη) το έτος 1830 και πέθανε στην Αθήνα το 1898. Μετά την αποφοίτησή του […]