Αρθρογραφία

Ποιό «ναυάγιο» εννοεί ο Αλέξης;

Ο κύβος ερρίφθη, λοιπόν, και για άλλη μια φορά η μειοψηφία της Βουλής βάζει την χώρα σε προεκλογική περίοδο, κατά την γνώμη μου, άγνωστης διάρκειας. Με 168 ψήφους υπέρ του μοναδικού υποψηφίου, που προτάθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία κατά την τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου, η Βουλή οδεύει προς την διάλυση της από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, και αναμένεται το Προεδρικό Διάταγμα, που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, με πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής τους την 25η του Ιανουαρίου.

Δυστυχώς, στην Ελλάδα γιά άλλη μία φορά αποδείχτηκε αδιαμφισβήτητα ότι οι μειοψηφίες έκαναν, κάνουν αλλά ελπίζω να μη συνεχίσουν να κάνουν κουμάντο σε αυτήν την χώρα. Όπως τότε με το άρθρο 16, που αφορούσε στα μη κρατικά πανεπιστήμια, γίνονταν καταλήψεις και πορείες. Όπως τόσα χρόνια η συντηρητική Αριστερά δεν αφήνει μεταρρυθμίσεις και βήματα αλλαγής. Διότι στην μεταπολιτευτική Ελλάδα είναι μόδα το να δηλώνεις «αριστερός», άσχετα από το αν είσαι ή πόσα βγάζεις, ή πώς τα βγάζεις ή πώς διαχειρίζεσαι τα όσα βγάζεις.

Έτσι και την 29η του Δεκέμβρη ο, σχεδόν προκλητικώς, χαρούμενος Αλέξης Τσίπρας δήλωνε, ότι η σημερινή μέρα είναι γιορτή για την Δημοκρατία και την Ελλάδα. Όταν δε του είπαν καλή χρονιά οι δημοσιογράφοι, που κάλυπταν το ρεπορτάζ, αυτός απάντησε «καλή θα είναι» με την σιγουριά να του ξεχειλίζει από το αριστερό του μπατζάκι. Εκεί, όμως, που κλήθηκε να κάνει τη πιό σοβαρή του δήλωση, μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ο Αλέξης… «πνίγηκε». Πριν σχολιάσει το αποτέλεσμα δήλωσε, όπως όλοι, την συμπαράστασή του στους ανθρώπους του «Νόρμαν Ατλάντικ» που δοκιμάζονται στη θάλασσα. Πού είναι το περίεργο στο παραπάνω: Ότι προέβλεψε ναυάγιο του πλοίου καθώς είπε «δηλώνω την συμπαράσταση μου στους ανθρώπους του ναυαγίου, που δοκιμάζονται αυτή την ώρα καθώς και στις οικογένειες τους». Μήπως Αλέξη είχες στο μυαλό σου κάποιο άλλο μελλοντικό «ναυάγιο» και μπερδεύτηκες;

Μετά από τον μηδενικό σεβασμό στο θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος εκλέγεται με ευρεία πλειοψηφία για να σηματοδοτήσει τις έννοιες της δημοκρατικής συνεργασίας, της ενότητας και του διαλόγου ο κ. Τσίπρας αψηφά και την κοινή γνώμη. Εκτός από τις δημοσκοπήσεις της πρόθεσης ψήφου, όπου οι συνιστώσες του έρχονται πρώτες με την “τεράστια διαφορά”, στα όρια του στατιστικού λάθους, 2,5%, δείχνει αδιάφορος για την επιθυμία του λαού να μην γίνουν εκλογές και να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ας ελπίσουμε, ότι ο περιφερόμενος σε Άγιο Όρος, Βατικανό και Εκάλη κύριος Τσίπρας να συντονίσει τις συνιστώσες της δραχμής, που υπάρχουν στην παράταξη του, να πάρει απόλυτη και δυνατή πλειοψηφία άνω των 155 βουλευτών και να σχηματίσει κυβέρνηση για να μπορεί να στείλει το ισχυρό μήνυμα τρόμου που θέλει, στην Ευρώπη, καθώς θα διαπραγματευεται για το εθνικό συμφέρον! Το τελευταίο σας φαίνεται κάπως ουτοπικό; Τότε ετοιμαστείτε διότι οι Κυριακές των εκλογών μπορεί να είναι περισσότερες από αυτές που τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά!

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]