Πολιτική

Παραχώρηση της χρήσης των «διδύμων» κτιρίων του πρώην στρατοπέδου Διαλέττη ζητεί ο δήμος Κιλκίς

«Κινητικότητα» και πάλι ύστερα από πολυετή πλήρη «ακινησία» στο θέμα των «διδύμων» κτιρίων που κτίσθηκαν το 1890 ως καπναποθήκες και από το 1913 έως τα τέλη του προηγούμενου αιώνα λειτουργούσαν ως εγκαταστάσεις του πρώην στρατοπέδου Διαλέττη, όπου έδρευαν κατά καιρούς σημαντικά συγκροτήματα και μονάδες του Ελληνικού Στρατού.

Το θέμα έθεσε εκ νέου κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Τετάρτης 24.1.18 ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Λάζαρος Παζαρτζικλής, στο πλαίσιο της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης.

Απαντώντας ο δήμαρχος Δημήτρης Σισμανίδης, ανακοίνωσε ότι ο δήμος θα αιτηθεί να παραχωρηθούν σ’ αυτόν τα κτίρια, από την κτηματική υπηρεσία του υπουργείου οικονομικών, στην οποία ανήκει η κυριότητά τους.
Τόνισε δε, ότι προέχει η παραχώρηση της χρήσης, καθώς χωρίς αυτήν ο δήμος δεν μπορεί να κάνει τίποτε προς την κατεύθυνση της ανακαίνισης των κτιρίων και κατόπιν της λειτουργικής αξιοποίησής τους.

Διευκρίνησε μάλιστα, ότι ο δήμος έχει προτάσεις γιά επανάχρηση τέτοιων κτιρίων και χρηματοδότησης των σχετικών έργων, την οποία και θα υποβάλει αρμοδίως, ανεξαρτήτως του θέματος των «διδύμων» κτιρίων του πρώην στρατοπέδου Διαλέττη.

Ζήτησε δε, το αίτημα του δήμου γιά παραχώρηση της χρήσης των τελευταίων σ’ αυτόν να υποστηριχθεί από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και πολιτιστικής ζωής του τόπου.

Συγχρόνως, «έπλεξε το εγκώμιο» του κ. Παζαρτζικλή, χαρακτηρίζοντας ως «θετική και σημαντική» την συμβολή του σ’ αυτήν την προσπάθεια με τις συνεχείς αναφορές του στο θέμα, που προσφέρουν «όπλα» στην δημοτική αρχή γιά την διεκδίκηση της υλοποίησης του αιτήματός της.

Περισσότερα

Χρήστος Σπίγκος: Οι καιροί ου μενετοί

Η συναρπαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, και αργότερα με τη διασταλτική προσθήκη «ΠΣ», θα προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αρκετών πολιτικών επιστημόνων, […]

Δείτε ακόμα

Για την μπούκλα

Πρόσφατα είχα την τύχη, που αρχικά ήταν χαρά, να παρακολουθήσω την παράσταση «Μπούκλα 99» της Νεφέλης Μεγκ, στον πολύ όμορφο […]