Κοινωνία

Ελκυστική γιά τα παιδιά σχολικής ηλικίας η δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη του Κιλκίς

Μετά την εξαιρετικά δραστήρια περυσινή σχολική χρονιά, κατά την οποία εκατό τμήματα σχολείων του νομού μας επισκέφθηκαν την δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη Κιλκίς και συμμετέσχον στα εκπαιδευτικά προγράμματα που διοργάνωσε το προσωπικό της, άρχισαν και φέτος οι επισκέψεις σχολείων σε αυτήν.

Έτσι τον Οκτώβριο τρία τμήματα με εξήντα παιδιά προσήλθαν γιά περιήγηση στον χώρο της. Συγκεκριμένα είκοσι μαθητές από του τρίτου γυμνάσιο Κιλκίς με την καθηγήτρια τους Αφροδίτη Γλερίδου επισκέφτηκαν την βιβλιοθήκη στο πλαίσιο ενός σχολικού προγράμματος για την ιστορία του Κιλκίς. Ενημερώθηκαν για την λειτουργία της βιβλιοθήκης, έψαξαν βιβλία που τους ενδιέφεραν, κράτησαν σημειώσεις και δανείστηκαν βιβλία. Επίσης δύο τμήματα από το 7ο νηπιαγωγείο με σαράντα παιδιά και τις νηπιαγωγούς τους Ευτυχία Θεοδωρίδου, Καλλιόπη Λυμπέρη, Σοφία Δερμεντζόγλου και Πασχαλίνα Ακαντζιλιώτη επισκέφτηκαν την βιβλιοθήκη στο πλαίσιο της φιλαναγνωσίας.

Ξεναγήθηκαν με παιγνιώδη τρόπο στον χώρο της βιβλιοθήκης και κατέληξαν στο παιδικό τμήμα όπου κάθησαν στον ειδικώς διαμορφωμένο χώρο και ενημερώθηκαν για τα βιβλία, τον τρόπο δανεισμού και λειτουργίας της βιβλιοθήκης, ενώ οι νηπιαγωγοί του σχολείου δανείστηκαν βιβλία για να διαβαστούν στα παιδιά στο σχολείο, με στόχο το βιβλίο και το διάβασμα να γίνει αγαπητό στα παιδιά από τις πολύ μικρές ηλικίες.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Εντελώς αναμενόμενο

Τον Γιώργο Γεωργαντά βράβευσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κιλκίς την περασμένη Κυριακή κατά την διάρκεια του ετήσιου χορού του, στο  «Κτήμα των Ευχών». […]