Αθλητισμός

«Πράσινο φως» γιά το κλειστό προπονητηρίο στο στάδιο του Κιλκίς

Άμεση υπήρξε από πλευράς του υφυπουργού πολιτισμού, αρμοδίου γιά τον αθλητισμό, Ιωάννου Ανδριανού η εφαρμογή της δέσμευσής του γιά αποπεράτωση ημιτελών αθλητικών έργων του νομού, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του σ’ αυτόν που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10.1.14.
Ετσι, την Τρίτη 14.1.14 υπέγραψε απόφαση, με την οποία εγκρίθηκε παράταση της προθεσμίας περαίωσης του έργου του κλειστού προπονητηρίου-προθερμαντηρίου στο δημοτικό στάδιο Κιλκίς, στο πλαίσιο του συνολικού έργου συντήρησης και αναβάθμισης της παλαιάς ιστορικής κερκίδας του σταδίου, κατά 235 ημερολογιακές ημέρες από την επανέναρξη των εργασιών.
Το τελευταίο προσδιορίζεται στο αμέσως προσεχές διάστημα καθώς είναι εξαφαλισμένο το κονδύνλιο των 535.000 ευρώ, το οποίο απαιτείται γιά το έργο.
Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την ικανοποίηση του βουλευτή Κιλκίς της ΝΔ Γιώργου Γεωργαντά, κατόπιν προσκλήσεως του οποίου πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του κ. Ανδριανού στον νομό.
Στην σχετική ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου του αναφέρονται τα εξής:
« Ο βουλευτής Γιώργος Γεωργαντάς αμέσως μετά την προ ημερών επίσκεψη του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού προέβη σε δήλωση – χαιρετισμό εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα, τονίζοντας ιδιαίτερα πως «…ήταν μια επίσκεψη που συνέβαλε στην εμπέδωση της αξιοπιστίας της Πολιτείας με την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της απέναντι στη αθλούμενη νεολαία του νομού μας»
Ακριβώς αυτήν την αξιοπιστία της Πολιτείας εξυπηρετεί, πέραν της αυτονόητης προσφοράς προς την αθλούμενη νεολαία του Κιλκίς, η απόφαση του κ. Ανδριανού, αμέσως μετά την επάνοδό του στην Αθήνα, στις 14 Ιανουαρίου για την «Έγκριση παράτασης της προθεσμίας περαιώσεως του έργου «Ε.Σ. Κιλκίς: Συντήρηση και αναβάθμιση των υφιστάμενων κερκίδων αναδόχου κοιν/ξίας «ΣΤΙΒΟΣ Α.Ε.Τ.Ε.Β.Ε.»»

Στην απόφαση αναφέρονται τα εξής: Εγκρίνουμε τη χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαιώσεως (με αναθεώρηση) του έργου: «Ε.Σ. Κιλκίς: Συντήρηση και αναβάθμιση των υφιστάμενων κερκίδων αναδόχου εταιρείας «ΣΤΙΒΟΣ Α.Ε.Τ.Ε. Β.Ε.» κατά 235 ημερολογιακές ημέρες από την επανέναρξη των εργασιών, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 8α. του άρθρου 48 του ν. 3669/08, επειδή η καθυστέρηση τμήματος του έργου δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του αναδόχου»
Υπενθυμίζουμε ότι η χρηματοδότηση των υπολειπόμενων εργασιών για την ολοκλήρωση του έργου είναι εξασφαλισμένη και ανέρχεται σε 535.000 ευρώ.

Ο βουλευτής Γ. Γεωργαντάς μαζί με την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση του Υφυπουργού Αθλητισμού, εκφράζει την αισιοδοξία του ότι και τα υπόλοιπα ημιτελή έργα αθλητικής υποδομής στο νομό θα βρουν το δρόμο της ολοκλήρωσης – απόδοσής τους στη νεολαία του τόπου μας».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα