Αρθρογραφία

Και η μπάλλα μπορεί να δημιουργεί πρότυπα

Πηγή εικόνας : http://youpress.gr/

Πηγή εικόνας : http://youpress.gr/

Μπορεί να ακούγεται βαρύς ο τίτλος «Οι ήρωες της μπάλας» αλλά νομίζω ότι αυτός εκφράζει τις σκέψεις που από όσα έως τώρα έχω δει σε αυτό το Μουντιάλ. Ως άλλος ένας ειδικός ή, καλύτερα, προπονητής, του καναπέ, δεν θα αναλύσω τακτικές και ούτε θα βγάλω συμπεράσματα όσον αφορά την επίσημη αγαπημένη μας.

Η Εθνική Ελλάδος για άλλη μια φορά κατάφερε να μας κάνει όλους μια παρέα. Κατάφερε να κάνει ακόμα ένα βήμα πιο πάνω. Κατάφερε να γράψει μερικές ακόμη σελίδες ιστορίας. Μας έχει ανάγκη δίπλα της αυτή η ομάδα και μας χρειάζεται. Όχι μόνο όταν καταφέρνει κάτι για πρώτη φορά όπως το να προκρίνεται στην φάση των «16» σε ένα Μουντιάλ αλλά κάθε φορά που ξεκινά μια προσπάθεια. Για αυτό ωραία να κρίνουμε και να πανηγυρίζουμε αλλά καλύτερο θα είναι όπως όλη η Ελλάδα καθηλώθηκε για να δει την «επίσημη» να αγωνίζεται έτσι να είναι δίπλα της από την αρχή του ταξιδιού. Ο Σεπτέμβρης έρχεται και η Εθνική ξεκινάει τη προσπάθεια για να προκριθεί στο «Γιούρο» του 2016 και να ταξιδέψει στη Γαλλία, ώστε να μας εκπλήξει για ακόμη μια φορά. Και όλοι θα πρέπει να είμαστε εκεί.

Αυτό που κυρίως θέλω να εκφράσω μέσα από το παρόν κείμενο, πέρα από την ευγνωμοσύνη για όσα μας προσφέρει η εθνική ομάδα μας, είναι το πόσο ωραίο είναι να βλέπεις ανθρώπους, οι οποίοι μέσω αυτής της δημοσιότητας που το ποδόσφαιρο τους δίνει και μπορεί να επηρεάσουν εκατομμύρια ανθρώπων και να αποτελέσουν είδωλα, να είναι ταπεινοί έχοντας επίγνωση της σημασίας της θέσης τους. Ανθρώπους όπως ο Γιώργος Καραγκούνης ο οποίος στο τελευταίο αγώνα που έδωσε με την φανέλα της εθνικής και έπειτα από 149 αγώνες έδωσε την ψυχή του για 120’. Και έπειτα στις δηλώσεις όταν τον ρώτησαν να πει μερικά λόγια για τον εαυτό του, αυτός προτίμησε να εξυμνήσει την ομάδα και το πόσα έμαθε από αυτό το μουντιάλ λέγοντας ότι οι μικροί έχουν μεγάλο δρόμο μπροστά, εκφράζοντας παράλληλα τη σιγουριά ότι θα γράψουν ακόμη πολλές σελίδες ποδοσφαιρικής ιστορίας. Πόσο όμορφο να βλέπεις την σεμνότητα στον ηγέτη μιας εθνικής ομάδας.

Σε αντίθεση με τον ποδοσφαιριστή της Ουρουγουάης Λούις Σουάρεζ ο οποίος είδε από το σπίτι του την ομάδα της χώρας του να αποκλείεται από την επόμενη φάση. Και τούτο, διότι η FIFA, ορθώς κατά την άποψή μου, του επέβαλε βαριά τιμωρία για το δάγκωμα που έκανε στον παίκτη της Ιταλίας Τζόρτζο Κιελίνι στον αγώνα μεταξύ των δύο εθνικών ομάδων. Με ποινές και με αποκλεισμούς πρέπει να τιμωρούνται όσοι περνάνε στον κόσμο και στα μικρά παιδιά, που κυρίως για αυτά αποτελούν πρότυπα οι ποδοσφαιριστές, συμπεριφορές που δεν αρμόζουν. Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι οι ποδοσφαιριστές ειδικά σε τέτοιο επίπεδο ότι εκτός από το ταλέντο πρέπει να προβάλλεται και η παιδεία και αν δεν υπάρχει να κοιτάξουν οι ομάδες να την περνάνε στους παίκτες τους.

Είναι σημαντικό, εκτός από ωραίο θέαμα και πανηγυρισμούς να γεμίζουν τα γήπεδα και οι οθόνες με φιλάθλους και όχι με οπαδούς που θα χαίρονται κάθε φορά που κάποιος παίκτης θα χτυπάει τον αντίπαλο. Είναι ωραίο να βλέπεις μέσα από τον αθλητισμό και όπως συμβαίνει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, να περνάνε οι αθλητές μηνύματα αξιών και ιδεών σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερα

Ο Βλάσιος Γ. Σκορδέλης

Γεννήθηκε στην Στενήμαχο Ανατολικής Ρωμυλίας (Βόρεια Θράκη) το έτος 1830 και πέθανε στην Αθήνα το 1898. Μετά την αποφοίτησή του […]

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΡΩΜΝΙΤΣΑ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ

Επ’ ευκαιρία της σημερινής τοπικής εορτής της πόλης μας, αφιερωμένης στη μνήμη των πολιούχων της Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων που μαρτύρησαν στη […]

Δείτε ακόμα