Αθλητισμός

Το Κιλκίς θα θυμάται για πάντα τον ολυμπιονίκη πάλης Χ.Χωλίδη

Η ελληνική πάλη και γενικότερα ο ελληνικός αθλητισμός έγιναν «φτωχότεροι» από την Τετάρτη 26.6.19, ημέρα κατά την οποία «αναχώρησε» για το «δίχως γυρισμό ταξίδι» ο ολυμπιονίκης Μπάμπης Χωλίδης.

Ο 63χρονος πρωταθλητής της ελληνορωμαϊκής πάλης, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες, το 1984 και το χάλκινο στους αντίστοιχους της Σεούλ το 1988, ενώ ανεδείχθη κατ’ επανάληψιν πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης, «έφυγε» ξαφνικά από καρδιά και ανακοπή.

Λίγους μήνες μετά την διάκρισή του στην Σεούλ υπήρξε το τιμώμενο πρόσωπο στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του ΓΑΣ Κιλκίς, που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 1989, στην τότε δημοτική βιβλιοθήκη Κιλκίς.

Ο Μπάμπης Χωλίδης είχε παραλάβει το τιμητικό έπαθλο από τον μακαριστό τότε μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κυρό Αμβρόσιο.

Η φωτογραφία αυτή συμπεριλαμβανόταν στο σχετικό ρεπορτάζ του «Μαχητή» της Παρασκευής 17 Μαρτίου 1989, με την ακόλουθη λεζάντα: «Λίγες στιγμές μετά την βράβευσή του ο Μπάμπης Χωλίδης εκφράζει τα αισθήματά του και απευθύνει χαιρετισμό προς την αθλουμένη νεολαία του Κιλκίς».

Το Κιλκίς, πρωτεύουσα ενός νομού με «φυτώρια» του αθλήματος της πάλης, θα θυμάται για πάντα τον ολυμπιονίκη Μπάμπη Χωλίδη.

Περισσότερα

Να σκεφθούν τα παιδιά

Πρόκειται για κατ΄επανάληψιν διατυπωθείσα γνώμη και θέση της στήλης, όσον αφορά στην σχέση της τοπικής (αυτο)διοίκησης με φορείς του υψηλού […]

Δείτε ακόμα

Εφημερίδα… «αστέρων»

Το τελευταίο διάστημα η Θεσσαλονίκη λειτουργεί… σαν μαγνήτης, ως περιοχή ιδανική για γυρίσματα ταινιών παραγωγών του Χόλλυγουντ. Έτσι, συχνά πλέον […]